meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

INTRESSANT FIGHT MELLAN ISHERWOOD OCH BERGSTRÖM
av Haldo Jonsson
Publicerad 5 Jul 2020 - 13:46 Uppdaterad 6 Jul 2020 - 16:08

Mjällby känns absolut inte som någon nykomling. De har vunnit över Hammarby med överlägsen målstatistik och bollinnehav och spelat oavgjort borta mot IFK Göteborg.

Efter att ha sett Mjällby spela en halvlek mot Helsingborg och en halvlek mot Hammarby kan jag konstatera att Mjällby absolut inte känns som en nykomling, definitivt inte.

De imponerade stort i Svenska cupen genom att slå ut Djurgården. I allsvenskan har Mjällby vunnit över bland andra Hammarby hemma och spelat kryss med mersmak borta mot IFK Göteborg. Det inger respekt. Kollar vi lite närmare på hemmasegern mot Hammarby så blir respekten ännu större om man tittar på Mjällbys stora bollinnehav. Det var 80–20 långt in i andra halvlek och målskyttet under hela matchen var 21-3 till Mjällbys fördel. Visserligen hade Hammarby en spelare utvisad, men bra av Mjällby ändå. Mjällby kommer till Östersund utan att ha förlorat på tre matcher.

Mjällby har kommit till allsvenskan i syftet att vara kvar och inte många misstror dem efter de framgångar som de hittills har haft.

Mjällby har satsat stort på nya spelare inför säsongen. Det är många av dem som har stor rutin för allsvenskt spel. Hela 12 nya namn har tagit plats i truppen och nästan lika många har lämnat. Bland annat förre ÖFK- spelaren Michael Omoh.


Mjällby väckte uppmärksamhet bland hele Sveriges fotbollsfolk när man värvade GIF Sundsvalls före detta mittfältare David Batanero, en spelare som Potter ville ha i sitt lag, men som Giffarna inte ville sälja. Ingen kan undgå att lägga märke till Bataneros otroliga passningsskicklighet. Mjällby hoppas på att Batanero ska få en bättre säsong i år än han hade i Giffarna i fjol då hans relationer med klubben inte var den bästa under hösten.

När vi ändå pratar om Giffarna så har Mjällby även värvat mittbacken Eric Björkander och backen Jonathan Tamimi från sundsvallklubben. Tillsammans med Batanero var dessa tre nog de bästa spelarna i Giffarna.

Hur spelar Mjällby?

Vi måste berömma den inte alltför rutinerade tränaren Marcus Lantz som på kort tid och med så många nya spelare fått spelet att fungera. Han har skapat en tydlig spelidé som gjort att Mjällby är svårstoppade. Tillsammans med framgångarna, nymodigheten att spela i allsvenskan, spelidén och alla spelares vilja att göra sitt bästa i varje situation, har han byggt upp ett lag med ett särdeles stort självförtroende. Mjällby räds inte något lag i allsvenskan, oavsett om det är ett botten - eller topplag, men högre aggressivitet det har man visat mot bättre lag. Man använder sig av sin spelidé och kämpar på. Svårare är det inte.

Lantz är heller inte rädd att rotera bland spelarna. I cupmatchen mot Hammarby hade han bytt ut sex spelare. Om Mjällby möter ett topplag då plockar han bort spelare typ Batanero och sätter in spelare som, jobbar hårt. Lantz är egentligen en offensivt lagd tränare, men i allsvenskan har han fått se om sitt hus och satsat på ett starkt försvar och det har han lyckats med. Det är nog Mjällbys starkaste lagdel.

Mjällby är lika skickliga på att både spela med lågt försvar som att spela med hög press. Vissa perioder under matchen använder man sig av hög press och vissa perioder av lågt försvarsspel. När de pressar högt är spelarna som hungriga vargar för att erövra bollen av motståndarna och lyckas de med det, då hugger man snabbt mot motståndarnas mål. Då går det fort. De behärskar även att spela runt med bollen. Då söker de möjligheten att slå bollen bakom backarna för att komma i målläge.


Längt fram har Mjällby den tunge och starke forwarden Jacob Bergström värvad från norska elitserien. Han är en tung bollmottagare, men är inte oäven i djupled och bra på huvudet. Det ska bli intressant att se honom tampas och knuffas med ÖFK:s Isherwood. Även han är en tung pjäs som inte stiger åt sidan.

Till höger har han Joel Nilsson. En kantspelare som är snabb och inte rädd att utmana.

En som ÖFK måste hålla ett öga på är Ghananen Mamudo Moro. Han är en irrationell, hal och snabb spelare som snurrar, vänder och som gör det svårt för motståndarna att få grepp om.

Tidigare Siriusspelaren, duktige Moses Ogbu som man värvade från Grimsby, har svårt att ta en plats i laget. Det säger en hel del om standarden.

På mittfältet har de förutom Batanero före detta Parmaspelaren David Löfquist. Han är viktig för Mjällby. Han styr och ställer på mittfältet och han är dessutom målfarlig. Besard Sabovic värvades från Djurgården. Han samspelar gärna med forwarden Bergström.

Försvaret får vi heller inte glömma. Där har Mjällby från norska Brann lånade Jesper Lövgren. Han är en rutinerad kille som mittback. Han är heller inte rädd att stöta framåt och så har de backen Viktor Agardius som Mjällby värvat från Livorna i Italien, den italienska andraligan. Lägg sedan till att Mjällby har Eric Björkander och Jonathan Tamimi, då förstår alla att förvaret är en stark lagdel.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - Örgyte IS  
  av Kim Sunding | Idag - 07:26  
 

ÖFK behöver att få igång målskyttet. Lyckas man med detta på lördagen när ÖIS från Göteborg kommer på besök?

 
  Läs mer...  
 


 
  Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfallsförsök  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:41  
 

Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:06  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

 
  Läs mer...  
 


 
  Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.  
  av Haldo Jonsson | 18 Apr 2024 - 18:41  
 

Rapport från senaste öppna träningen

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK
13 Apr 2024 - 21:13 Matchens prestation
13 Apr 2024 - 19:12 Matchreferat Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev
13 Apr 2024 - 19:04 Matchens överraskning
13 Apr 2024 - 16:51 Från uruselt till halvdant
13 Apr 2024 - 14:06 Startelvan
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt
8 Apr 2024 - 21:26 En trevlig stund vid Västra Station och en hälsning till läs
8 Apr 2024 - 21:22 Han bidrog starkt till vinsten mot Trelleborg - Yannick Adjo
8 Apr 2024 - 21:21 Korta nyheter - Om före detta ÖFK-aren Henrik Bellman
8 Apr 2024 - 20:54 Albin Sporrong skadad.
7 Apr 2024 - 17:05 ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn