Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #13297    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumÖvrigtMediastyrt tyckartortyr inom fotbollen...

Mediastyrt tyckartortyr inom fotbollen  (4 svar)   23 Jun 2016 - 17:19  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Peter
Mediastyrt tyckartortyr inom fotbollen

Är jag överkänslig och alldeles ensam om det? Eller finns det fler som börjar bli uppretade av att behöva se och lyssna på alla experter vilka i parti och minut numera ger sig den på att prata sönder och samman ens intresse av fotboll? Nu under EM finns ju en mängd intressant, spännande och en hel del bra fotboll att se. Men ...

Dessa otaliga "pratmaskiner" och "experter" anförda av Pops och Brolin på SVT och TV4 snackar och snackar och pådyvlar oss sitt tyckande så man nästan blir spyfärdig av att lyssna på deras ständiga palaver, före och efter varje match, fyllda av klyschor och plattityder. Fattar inte att dessa människor inte har börjat tröttna på att lyssna på sig själva.

Känner mig allt oftare tvungen att använda den bästa av alla knappar på våra apparater eller fjärrkontrollen för tv:n, nämligen PÅ- och AV-knappen för att sätta igång en sändning tidigast en minut innan match och stänger av helst med detsamma när en halvlek eller en match är slut.

Jag orkar bara inte längre lyssna på allt detta tyckande och besserwisseri som ständigt väller ur tv:n i en aldrig sinande ström i tid och otid och ofta upprepande samma sak om och om. Hur många orkar med allt detta överflöd av tyckande? Hur mycket av vår tid spiller vi bort på sånt?

Finns det sedan något tråkigare än Mittmedias, som det verkar, ständigt pågående palaver på LT och ÖP med Åberg, Lund, Johansson och den där tråkiga kvinnliga så kallade experten som är med ibland. Till på köpet har dom av och till med sig en sådan koryfé som Aftonbladets gräsplansexpert Robert Laul m.fl. vilka allihopa tydligen har som uppgift att övertyga oss andra om vad vi ska tycka.

Inom det allmänna nyhetsflödet genom t.ex. Rapport, Aktuellt, Agenda m.fl. program har man sedan länge engagerat så kallade experter som ständigt tolkar och pådyvlar oss sina åsikter om hur vi borde uppfatta politikernas göranden och låtanden.

Nu breder sig samma hysteri ut allt mer inom sporten med. Med vintersporten och friidrotten har man börjat för några år sen. Själv orkar jag inte längre se detta palaveröverflöd. Nu nedlusas även fotbollssändningar allt mer med övermått av experttyckande. Alla dessa överdrivet pratglada människor bara förstör intresset. Är dom till för att vi andra inte ska orka att bilda oss en egen uppfattning om saker och ting eller är det bara ytterligare en födkrok?

Visst ska var och en kunna uttrycka sin åsikt men när det tar sig sådana överdrivna uttryck som SVT, TV4 och i viss mån även Mittmedia producerar så går det i alla fall för min smak över gränsen till vad som borde genomföras. Jag vet att man inte borde störa sig på sånt allt för mycket. Därför är just AV- och PÅ-knappar så bra att ha.
 
Svar av:
  Gäst: tv tittare
24 Jun 2016 - 05:44
Du har helt rätt, det är rena terrorn från alla dessa experter och programledare. Bra skrivit.
 
 
  Gäst: Peter
26 Jun 2016 - 13:26
Expertterrorn kring EM har börjat igen igår. Men min medicin mot detta funkar faktiskt jättebra.

Avstår nu helt från att se och lyssna på dom och bilda mig en helt egen uppfattning om varje match. Mycket roligare att slippa allt detta malande besserwisseri!
 
 
  Gäst: Peter
12 Jul 2016 - 13:40
Äntligen är tråkiga EM över - i varje fall avslutningen. Full fokus på allsvenskan nu igen. Nu får vi "avnjuta" våra lokala experters yttranden i tal och skrift igen.

Enda riktiga ljuspunkter under fotbolls-EM var de av många bejublade insatser i de spännande matcherna där Wales och Island deltog. Själv hade jag hellre sett dessa två inspirerande lagen i finalen.

Tråkfotbollen är åter i högsätet igen med Italiens, Frankrikes och Portugals betongmursfotboll i spetsen. Tråkigt också de stundtals bedrövliga insatser av domarna som tyvärr tillåter allt mer av all slags fuffens som "tjuverier" vid inkast och frisparkar, grova och helt uppenbara fasthållningar och filmningar - helt sjukt egentligen att allt sådant som förstör tillåts allt mer!

Och lite grand börjar det tyvärr avspeglas även i den återuppväckta allsvenskan. Hoppas bara att Jönköpings, Malmös och Örebros senaste insatser bara är av typ endagsfluga.
 
 
  Gäst: tv tittare
12 Jul 2016 - 16:30
Zlatan och Emil Forsberg med i floppelvan som en fotbollsajt tagit ut. Chrisiano Ronaldo tar plats i bästa EM elvan. Där fick ni Zlatan älskare och Ronaldo hatare!
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook