OPE IF - FÄLTJÄGARNAS IF DIV.4 OMG.14
av Rhonny Nilsson
Publicerad 30 Aug 2015 - 20:32 Uppdaterad 30 Aug 2015 - 20:38

Ope IF - Fältjägarnas IF div.4 omg.14

Matchen mot Fältjägarna blev flyttad från Torvallen till Jämtkraft Arena där vi har firat flera triumfer under årets serie.

Vi gillar att spela på konstgräs eftersom vi är ett spelande lag som vill ha bra bolltempo i våra matcher. Konstgräs inbjuder till detta framförallt Jämtkrafts konstgräs.

Den här matchens 1:a halvlek som vi gör är nog våran sämsta halvlek under den här säsongen. Vi visste att har vi bra bolltempo från start så kommer det att ge utslag under matchens gång. Spelet som vi presterar i 1:a halvlek är av den segare sorten och allt går i slowmotion. Hela laget spelar ett spel som vi inte hade kommit överens om på genomgången.

Fältjägarna är ett duktigt lag om dom får spela efter sina resurser. I den här matchen så ligger dom med en 5 backslinje och ett lågt försvarsspel i sin 1:a press som gör attt vi kommer in i ett segt bolltempo och statiska spelarförflyttningar med och utan boll.

All heder till Fältjägarna som hindrar oss från att skapa någonting. Det är så matchen ser ut i 1:a halvlek. Micke Berg tar allt på huvudet och dom andra ligger hela tiden på rätt sida och spelar smart när dom väl får tag i bollen. Flera av Fältjägarnas spelare har rutin och har varit duktiga fotbollsspelare , så spela kan dom efter sina premisser. Därför var det välförtjänt att Fältägarna ledde i pausen.

Inför 2:a halvlek så trycker vi på några viktiga knappar rent taktiskt som gör att det är ett helt annat Ope lag som kommer in och kör över Fältjägarna i 2:a halvlek. Fältjägarna orkar inte, kroppen, konditionen och åldern tar ut sin rätt.

Helt annat go i vårat lag , större bolltempo , snabbare beslut med boll, flera spelare är villiga att gå på löp för att göra sig spelbara, vi vårdar bollen bättre och hotar mera centralt efter backen som gör att Fältis inte hinner att flytta sina gubbar lika som i 1:a halvlek. Samtidigt skapar vi 2 mot 1 lägen på kanterna , alltså vi blir övertaliga som gör att Fältjägarna får svårt att markera ut oss , alltid någon fri. En mycket stark halvlek av spelarna.
Jag tycker att hela laget förtjänar beröm och visar en otrolig härlig arbetsmoral.

Men om det är någon som skall få ett extra beröm så är det Ray Spear med sina 3 mål , klinisk i sina avslut och en härlig inställning.

Tips div 3 mellersta Norrland -
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:16

Dvärsätts BK möter bottenlag

IFK Östersund gjorde sitt första mål och tog en poäng lite överraskande borta mot Brage. Ger lite råg i ryggen till mötet med en av seriefavorieterna.

Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:58

I Formtabellen ligger ÖFK och Helsingborg lika

23 Apr 2024 - 10:14 ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
22 Apr 2024 - 18:47 ÖFK - Örgryte - matchens bästa spelare enligt Sofascore
22 Apr 2024 - 18:37 Div 3 mellersta Norrland
22 Apr 2024 - 13:40 Referat: Selånger SK - Ope IF
22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
20 Apr 2024 - 18:46 Matchens prestation
20 Apr 2024 - 17:18 Matchens överraskning
20 Apr 2024 - 17:07 Till slut rättvis poäng
20 Apr 2024 - 14:02 Startelvan
20 Apr 2024 - 10:43 Inför matchen: ÖFK - Örgyte IS