av Myggan Handler
Publicerad 31 Jul 2016 - 00:37 Uppdaterad 31 Jul 2016 - 00:41

Härligt med tre poäng i höstomgångens första match.

Äntligen igång efter sommarens uppehåll. Idag var det dags att möta Ånge hemma på fina Tigervallen. Tigerbrudarna var intresserade av att ta tre poäng idag. Men vi visste innan att det inte skulle bli enkelt. Viktigt att vi alla visade bra energi och gav allt från start.

Vi får en bra start och redan efter nio minuter så gör vi matchens första mål. Ånges målvakt Azume Adams får bollen och ska skjuta ut bollen. Vår forward Rebecca Lilja pressar deras målvakt bra. Deras målvakt skjuter bollen och träffar Rebecca och bollen går i mål. Härligt med ett tidigt mål i matchen.

Vi har bra press och håller oss på Ånges planhalva större delen av första halvlek. Rebecca är framme igen och får på ett bra skott som går strax utanför i minut 17.

När klockan står på 24 minuter så har Ånge sin första hörna. Vår målvakt Magda Svensson är framme och tar bollen säkert. Direkt efter denna hörna får vi ett fint anfall som avslutas av Julia Svärd som Ånges målvakt Azume Adams räddar.

Första 30 minuterna är vi det bättre laget vi har flera fina anfall och vi styr spelet. Men efter denna fina första del av matchen tar Ånge över. De har några anfall där vi strular till det och inte kommer rätt i vår press. Kan bero på att vi gör en del byten och det tar några minuter innan vi kommer rätt i våra positioner. Ånge är snabb att utnyttja denna förvirring hos oss men vi lyckas reda ut Ånges press.

Efter 36 minuters spel får Ånge en hörna. Vi lyckas ta undan den och komma på kontring. Vi slår en längre boll från våran mittplan. Ånges mittback går upp för att nicka undan. Tyvärr för Ånge så går bollen bakåt mot deras mål istället för framåt. Vår forward Rebecca Lilja är vaksam och fångar upp bollen. Rebecca får friläge och driver mot Ånges målvakt. Becca drar iskallt bollen i sidled och tvingar målvakten till att slänga sig, målet blir då öppet och Becca kan enkelt lägga in 2-0. Snyggt och elegant, enligt skolboken.

När klockan står på 38 minuter så får vi en hörna. Myggan Handler slår hörnan och Anna Ersson är framme och är nära att sätta bollen men den går strax utanför.

Första halvlek är vi det bättre laget och styr spelet, vi håller ihop laget bra och vi hjälper varandra över hela banan.

I paus pratar vi om att inte tro att detta är klart även om det står 2-0. Vi har en halvlek kvar och det gäller för oss att fortsätta våga över hela plan. Vi pratar om att fortsätta ligga nära deras mittback så inte hon får styra deras uppspel.

Direkt efter att domaren blåser igång andra så pressar Ånge oss bra och får ett farligt läge som går strax utanför vår stolpe.

52 minuter in i matchen har Anna Ersson ett bra läge i straffområdet. Ånges målvakt är aggressiv och gör en vågad men ok brytning. Anna flyger rätt bra i luften men kliver snabbt upp och jobbar vidare.

Strax därefter i minut 57 kommer trean. Ett fint uppspel på vår vänsterkant. Anna Ersson och Tone Staffansson spelar vägg där Tone klackar snyggt vidare till Helena Jacobsson som kommer i hög fart på vänsterkanten. Ingen hänger med Helena som driver några meter och får på ett bra avslut som går i mål.

Spelet är nu böljande och bollen studsar lite åt alla håll. Vi har inte lika enkelt att komma rätt i våra positioner utan är lite sen över hela plan. Men vi lyckas ändå i minut 77 göra 4-0. Även denna gång är Rebecca Lilja framme och avslutar med skott på mål som tar i stolpen och in med assist från Matilda "Messi" Andersson.

Spelet från vår sida bli sämre i andra om det beror på ork eller sämre energi vet jag inte. Tror vi kände oss nöjda med spelet och resultatet och det fick vi äta upp. När matchuret står på 83 minuter så gör Ånges Sara Månsson mål efter en solo raid på deras vänsterkant. Vår målvakt är på bollen men den styrs in i mål.

Bäst i Ånge denna Yranlördag var deras mittback Juliet Acheampong. Hon styrde och ställde i Ånges försvar och hon var skicklig med bollen.

I Häggenås ska självklart tremålsskytten Rebecca Lilja ha beröm. I dagens match var det flera tigerbrudar som visade väg och gjorde en mycket bra match. Plus även för unga Nora Olssons inhopp som gjorde sina första minuter i div 2.

Nu laddar vi med träning inför derbyt mot Ope på bortaplan 9 augusti.
//Myggan Handler

'Nu ska Örebro möta ett tufft ÖFK på bortaplan'.
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:13

Formmässigt är ÖFK och ÖSK lika bra. Hemmaplan kan bli avgörande

I förra matchen såg vi såg ÖFK:s framtid framför oss. Kanske får vi se det även mot Örebro SK?

Nu är anmälan öppen till ICA MAXI Fotbollscamp som genomförs vecka 25 på Lövsta för flickor och pojkar födda 2009-2014 från alla föreningar.

27 Apr 2024 - 17:52 Snabba beslut - Mittfältaren Albin Winbo klar för ÖFK
27 Apr 2024 - 11:44 Rapport från träningen - Modet och viljan hos spelarna fanns
26 Apr 2024 - 22:18 Hall of fame - namn och bilder
26 Apr 2024 - 10:16 Tips div 3 mellersta Norrland