Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

MEDIA OM ÖFK
av Haldo Jonsson
Publicerad 13 Feb 2017 - 08:41 Uppdaterad 13 Feb 2017 - 08:43

I dag står Graham Potter och Brwa Nouri i rampljuset.

Sportbladet. Potter: ”Det finns mer att göra, vi har inte nått målet än”

Fotbollskanalen. Nouri: - Det var tårar som kom, det var väldigt jobbigt och hårt. Jag kände någonstans ”vad är det egentligen jag gör?”. Men det blev som det blev, säger Nouri till fotbollskanalen

Graham Potter


I en längre intervju med Sportbladet berättar Potter om hur Östersund ska utvecklas 2017, om hans stora mardröm i Sverige och vad som blir klubbens nya kulturprojekt.


– Jag känner att vi fortfarande kämpar för att etablera oss i allsvenskan. Jag tänker inte sväva i väg. Vid den här tiden för ett år sedan sa alla att vi skulle sluta på 15:e eller 16:e plats i allsvenskan och åka ur. I år säger folk att vi kommer bli så bra och hamna högt upp. Jag lyssnar inte på något av det, helt ärligt. Där vi är måste vi hela tiden jobba på att förbättra oss, annars får vi problem.


Men hur vill du att ni utvecklas spelmässigt?

– Genom att jobba med spelarna, analysera matcherna, genom att skapa en miljö där misstag på planen inte ses som ett problem. Eftersom vi inte har någon klassisk ungdomsverksamhet som fyller på underifrån så måste vi ha en relativt stor trupp. Det innebär också att jag inte kan spela med samma elva vecka efter vecka. Det blir inte roligt för de som är utanför laget, delvis också för vad det finns för alternativ utanför fotbollen i Östersund… Det gör att vi byggt upp en trupp med många olika kvaliteter så att vi inför varje match kan se vilka spelare som passar bäst mot just det laget och deras svagheter och styrkor. Vi kan också försöka ha fysiskt fräscha spelare så de kan prestera maximalt i matcherna och ha så bra träningar som möjligt.

Potter, scouten Kyle Macaulay och övriga ledarstabens förmåga att hitta russin i den stora fotbollskakan är vid det här laget välkänd (David Accam, Modou Barrow). Nu har man värvat lite mer etablerat men ändå spännande med nya namn som Johan Bertilsson, Tom Pettersson, Darijan Bojanic och Andreas Andersson

– Min familj har rotat sig i Östersund. Min hustru Rachel och jag har en son som är sex år och tvillingar som är 18 månader gamla. Det har varit en riktigt stor utmaning att bara kombinera familjelivet med mitt uppdrag för Östersunds FK. Jag har inte sökt större utmaningar än det. Jag är glad över att jobba för Östersund.

– Som spelare spelade jag i Premier League och Championship så det är inte så att jag aldrig har varit på den nivån. För mig har det handlat det om att bli så bra som möjligt som tränare och människa. Fotboll är en märklig industri och jag vill inte gissa var den ska ta mig. Jag vill utveckla spelarna och påverka människorna jag har runt omkring mig. Den dagen jag inte gör det längre, när spelarna börjar bli uttråkade på mig kanske det är dags för mig att flytta tillbaka till England och göra något annat.


Hela intervjun med Potter här






Brwa Nouri:

I samband med att Allsvenskan gick mot sitt slut gjorde Djurgården klart med ett nyförvärv. Brwa Nouri kom överens med Bosse Andersson, Dif:s sportchef, om ett treårskontrakt och var inställd på att flytta.

- Jag kände att jag började komma upp i åren och saknade ärligt talat det sociala och min familj i Stockholm. Jag flyttade 2009 för att komma på fötter och bli människa igen, och jag har fått hjälp med det både i Dalkurd och i Östersund. Jag känner mig redo för att leva ett liv i Stockholm nu utan att falla för frestelser som jag gjorde när jag var ung och kunna prestera och vara i en storklubb, säger Brwa Nouri till podcasten Lundh.


- Jag kände att jag började komma upp i åren och saknade ärligt talat det sociala och min familj i Stockholm. Jag flyttade 2009 för att komma på fötter och bli människa igen, och jag har fått hjälp med det både i Dalkurd och i Östersund. Jag känner mig redo för att leva ett liv i Stockholm nu utan att falla för frestelser som jag gjorde när jag var ung och kunna prestera och vara i en storklubb, säger Brwa Nouri till podcasten Lundh.


- Jag tog beslutet att prata med Graham och säga vad jag kände, att jag började komma upp i ålder och skulle vilja testa på något annat. Men det samtalet jag hade med Graham… Det var tårar som kom, det var väldigt jobbigt och hårt. Jag kände någonstans ”vad är det egentligen jag gör?”. Men det blev som det blev. Jag pratade med Bosse (Andersson), och vi var överens. Jag var mentalt inställd och hade sagt upp mig på mitt jobb i Östersund. Sen blev det som det blev.


- Men det var aningen Stockholm eller Östersund som fanns för mig. Jag hade lika gärna kunnat skriva på för någon annan allsvensk klubb, men för mig var det Stockholm eller Östersund. Skulle jag till Stockholm visste jag att jag skulle förlora fotbollen, för, ”let’s be honest”, Djurgården spelar inte i närheten av den fotbollen som vi gör här i Östersund, men det är fortfarande en storklubb. Det känns som att en bra match i Djurgården är som fem bra matcher i Östersund. Plus det här med det sociala, att jag skulle få vara nära min familj igen. Det var det som var själva grejen i kombination med att jag ville spela för en klubb med en anrik historia och väldigt mycket fans.


Läs hela intervjun här

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Tips div 3 mellersta Norrland -  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:16  
 

Dvärsätts BK möter bottenlag

 
  Läs mer...  
 


 
  Tips div 2 Norrland  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:15  
 

Bortamatcher för alla våra lokala lag

 
  Läs mer...  
 


 
  Tips Div 1 Norra  
  av Per Lagerbäck | Idag - 09:54  
 

IFK Östersund gjorde sitt första mål och tog en poäng lite överraskande borta mot Brage. Ger lite råg i ryggen till mötet med en av seriefavorieterna.

 
  Läs mer...  
 


 
  Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:58  
 

I Formtabellen ligger ÖFK och Helsingborg lika

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
24 Apr 2024 - 17:02 Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superetta
23 Apr 2024 - 23:28 Träningstider ÖFK denna vecka
23 Apr 2024 - 18:11 DM, Herrar Seniorer, Slutspel i kväll tisdag
23 Apr 2024 - 16:17 Fotbollz.se har årsmöte
23 Apr 2024 - 10:14 ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
22 Apr 2024 - 18:47 ÖFK - Örgryte - matchens bästa spelare enligt Sofascore
22 Apr 2024 - 18:37 Div 3 mellersta Norrland
22 Apr 2024 - 13:40 Referat: Selånger SK - Ope IF
22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
20 Apr 2024 - 18:46 Matchens prestation
20 Apr 2024 - 17:18 Matchens överraskning
20 Apr 2024 - 17:07 Till slut rättvis poäng
20 Apr 2024 - 14:02 Startelvan
20 Apr 2024 - 10:43 Inför matchen: ÖFK - Örgyte IS
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook