Publicerad 19 Aug 2017 - 16:07 Uppdaterad 19 Aug 2017 - 20:36

Svartvik: Daniel Andersson Johansson, Haris Devic.

Alsens startelva idag var:
Gustav Norin ? Elias Kallström, Jimmy Hernerud, Erik Johansson, Tobias Lundgren, ? Adrian Andersson, Love Öien ? Daniel Weineus, Andreas Engström (ut 75), Andreas Englund ? Alex Mårtensson (ut 45).
Ers. Mikael Nilsson, Johan Bergqvist (in 75), Erik Hemlin, Marcus Nilsson (in 45), Per Mickelsson.

Ännu en svår match mot ett formstarkt lag, nu börjar avstängningarna för tre gula kort nå även oss, så det blev lite ommöbleringar i laget idag. Regnet duggade redan under uppvärmningen så planen var rejält hal.

Matchen startar i ett högt tempo, Svartvik skapar en farlig chans direkt men efter lite fladder framför mål så går den till hörna. Alsen har också en fin chans efter ett inlägg som målvakten halvräddar men Svartvik löste problemet. Efter 15 minuter kommer Anderas Englund lös på högerkanten, frispelar Andreas ?Putte? Engström som skjuter stolpe in till 1-0, Svartvik ökar sen tempot och Alsenspelarna kommer i tidsnöd gång på gång men fredar sig fredjigt. Gustav Norin som gjorde debut i mål, fick visa sin förmåga med en enhandsräddning på ett farligt skott. Sen hade de ett giftigt läge efter en hörna, men då var Erik Johansson en räddande ängel och täckte skottet. När det gått 42 min. så får Alsen en frispark 3 m utanför straffområdet, fram stiger Putte och drar snyggt in 2-0 i målvaktens vänstra kryss.

Halvtidsledning med 2-0 känns inte riktigt rättvist, men så är ju fotbollen ibland.

Andra halvlek startar med en riktig forcering från Svartvik, de får ett farligt frisparksläge, men det täcks ut av muren, på hörnan efter har Svartvik en nick som styrs i ribban av Gustav. Alsen får kämpa och rensa ut bollen, men de krigar verkligen på. Alsen skapar också nån halvchans på kontring och spelet jämnas ut, kanske känner Svartvik av det höga tempot i första halvlek på den tungsprungna planen. Men i minut 83 så kommer ett överraskande inspel från Svartviks vänsterkant, det friställer Daniel Andersson Johansson som vänder om och sätter enkelt 2-1 vis stolpen, detta ger energi till bortalaget och bara några minuter senare så blir det ett läge som deras bäste spelare Haris Devic trycker in till 2-2, Alsen får sen ett guldläge direkt efter men en Svartviksspelare offrar sig och täcker skottet, skottet på returen smiter strax utanför stolpen, sen forcerar Svartvik rejält sista fem och Alsen fick inrikta sig på försvar.

Hela Alsen kämpade bra idag, men extra plus för Jimmy Hernerud och Erik Johansson som mittlås, mycket bra matchen igenom. Naturligtvis också plus till målskytten Putte Engström

I Svartvik var Haris Devic den bäste, Svartvik var riktigt vassa framåt och Alsen skall faktiskt vara nöjda med en poäng idag som matchen utvecklade sig.

Stort plus också till dagens huvuddomare Magnus Römo Mella, väldigt hög klass på den pöjken!

Nu väntar ett länsderby mot Frösön, den matchen spelas på Lövsta AC på onsdag kväll, matchtid 20.00. Matchen är alltså flyttad då ÖFK spelar hemma på torsdag.

Hall of fame - namn och bilder
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:18

Östersunds FK Hall of Fame är en samling av personer som uttryckligen gjort stora avtryck inom Östersunds Fotbollsklubb. För att erhålla en plats inom Östersunds FK Hall of Fame.

IFK Östersund gjorde sitt första mål och tog en poäng lite överraskande borta mot Brage. Ger lite råg i ryggen till mötet med en av seriefavorieterna.

25 Apr 2024 - 14:58 Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.
24 Apr 2024 - 17:02 Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superetta
22 Apr 2024 - 13:40 Referat: Selånger SK - Ope IF
22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
20 Apr 2024 - 18:46 Matchens prestation
20 Apr 2024 - 17:18 Matchens överraskning
20 Apr 2024 - 17:07 Till slut rättvis poäng
20 Apr 2024 - 14:02 Startelvan