Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

REFERAT: IFK TIMRÅ - OPE IF
av Ope IF
Publicerad 19 Maj 2019 - 20:20 

Bra insats där vi skapar väldigt mycket offensivt. Vinst med 4-0 borta mot IFK Timrå efter 3 mål av Rebecca Bill och 1 mål av Karin Jonasson. Matchens stora dominant var Opes lagkapten Lena Lindström.

Ovanligt tidig matchstart (kl. 11:00), men det verkade inte vara något som påverkade Opetjejerna. Redan på uppvärmningen så såg de ut som ett lag som kommer till match med tre raka segrar i ryggen. Det var bestämt och fokuserat.

Inför den här matchen hade vi valt att förändra vårt presspel lite. Dels för att det inte fungerat riktigt som vi ville i tidigare matcher, men även för att låsa kanterna för IFK Timrå.

Redan från start av matchen får vi utdelning på detta. Timrå försökte spela sig fram i banan, men vi kunde vinna bollen i ett tidigt skede gång på gång och det var bud på mål redan från den första minuten. 0-1 kom också väldigt tidigt då ett uppspel från Johanna Forss hamnade hos Therese Stjerna. Therese tittade upp och hittade en djupledslöpande Rebecca Bill med en perfekt passning. Rebecca tog fram bollen, tittade upp och placerade säkert in bollen vid stolpen.

Vi hade kunnat "döda" matchen redan under den inledane kvarten, men delvis p.g.a. bra målvaktsspel från Timrås målis kombinerat med många stillastående och stressade avslut från Ope så fick vi inte in bollen.

Vi har ett kompakt grepp om matchen och egentligen väntar man bara på att tvåan ska komma. Sandra Nilsson, Beata Eriksson och Hedda Filén frestade med skott utifrån och Rebecca Bill och Karin Jonasson hittade lägen i straffområdet, men vi fick inte till den kvalitet som behövdes i avsluten.

Spelmässigt är det mycket som är väldigt bra när vi gör rätt saker och spelar som vi kommit överens om. Defensivt var det enormt tryggt även om en uddamålsledning alltid är lite bräcklig. Timrå försökte komma förbi med djupledsbollar mot kanterna precis som vi anat, men där var det stängt.

Vi fick till ett par riktigt bra lägen i slutet av halvleken, men Timrås målvakt svarade för två riktigt bra räddningar när Therese Stjerna och Rebecca Bill var framme.

I paus handlade mycket av snacket om att vi inte fick slappna av bara för att vi hade ett så stort övertag och att vi var tvungna att höja skärpan i avsluten.

Andra halvlek inleder vi lite segt och Timrå kan sticka upp i några anfall där vi tappade bollen lite onödigt. Som tur är var våra försvarare på tårna och lyckades reda upp farligheterna. Nån hörna blev också farlig, men Johanna kom ut rejält och tog undan bollen.

Efter ca 10 minuter fick vi lite bättre ordning på grejerna och efter 13 minuter tilldömdes vi en straff när Karin Jonasson blev omkullknuffad i straffområdet efter att hon vänt bort sin försvarare. Karin tog själv hand om straffen och var lika säker som vanligt när hon rullade in bollen vid stolpen fram till 0-2.

Bara 3 minuter senare kommer ytterligare ett mål och det efter ett riktigt snyggt anfall. En spelvändning kom ut till Maja Salmonsson på högerkanten. Maja spelade direkt vidare till Therese Stjerna som tog sig förbi sin försvarare och spelade in ett perfekt inspel mot mitten. Där dök Rebecca Bill upp och stötta in bollen med första tillslaget. Ett riktigt snyggt mål som gjorde att vi kunde bli mer avslappnade och Timrå tappade en del av sin motivation.

Nu har vi en period där vi kommer fram i ett flertal bra lägen och skapar bra chanser, men bra jobb av Timrås försvar och målvakt gjorde att vi inte fick utdelning.

Under de sista 15-20 minuterna bytte vi in våra 5 avbytare och gick dessutom över till ett 4-3-3. Här var det roligt att se vilken spelglädje och energi inhopparna kom in med och istället för att det blev "rörigt" som det lätt blir med många byten så ökade vi vårt tryck.

Det blev ytterligare ett mål med 10 minuter kvar då Beata Eriksson tog fram bollen och hittade fram med ett instick till Rebecca Bill. Rebecca var väldigt kylig när hon rundade målvakten och rullade in bollen fram till 0-4.

En väldigt övertygande seger och en riktigt bra prestation där vi möjligtvis kan ha lite synpunkter på utdelningen på alla våra chanser, men själva spelet fanns det inte mycket att anmärka på. Bra kvalitet i passningsspelet ute på planen och defensivt var det väldigt stabilt och säkert.

Johanna Forss i målet hade en rätt behaglig dag, men skötte det hon skulle på ett bra sätt.

Mittbacksparet Tilda Eriksson och Lollo Nenzén kändes väldigt trygga i föärsvarsspelet och dessutom vårdade i uppspelen. Maja Salmonsson på högerbacken tog också hand om det hon skulle defensivt och klev framåt bra i andra halvlek då vi började använda båda kanterna.

Största plustecknet för dagen går tveklöst till lagkaptenen och vänsterbacken Lena Lindström som har en fantastiskt energi i både det offensiva och defensiva spelet. När en del spelare ibland går ner i fart så fortsätter hon att trumma på och är ett föredöme för alla andra.

Therese Stjerna på höger mitt fick inte så mycket bollar att jobba med, men när hon väl fick det och vågade blev det farligt vilket två målpass visar. På vänster mittfält visade Sandra Nilsson än en gång vilken nyttig spelare hon är genom att våga hålla i bollen och göra sina lagkamrater bättre med lojalt jobb och smart spel.

På centralt mittfält hade Hedda Filén och Beata Eriksson ett klart grepp om händelserna och kunde ofta vinna bollen och ta den framåt.

Kasrin Jonasson fortsätter att vara duktig som bollmottagare och gör mycket nytta när hon drar på sig bevakning och enkelt spelar vidare till fria spelare. Säkert straffmål också.

Rebecca Bill var framme i enormt många farliga lägen och var ständigt ett hot mot Timrås backlinje. Hon gjorde tre mål och hade utan problem kunnat göra tre till. Hon var också den som blev värst "drabbad" av Timrås duktiga målvakt. Löper man så pass mycket som Rebecca så dyker chanserna upp. Enormt nyttig.

Våra fem inhoppare kommer som sagt in med bra energi och där kan vi ge lite extra plus till Olivia Jonsson som inte spelat mycket under den senaste månaden, men trots kort tid på planen hittar hon direkt fina uppspel och ett par riktigt bra offensiva utflykter.

Oerhört skönt att få inleda serien med fyra raka segrar och nu väntar en väldigt intressant match hemma mot Kovland nästa lördag. Kovland har också inlett med fyra segrar så det blir en härlig utmaning. Det är bara att hoppas att vi går in med bra självförtroende i den matchen och att vi fortsätter att ta kliv framåt. Vi har blivit bättre för varje match och tryggheten i laget blir större och större.

Nu ska vi njuta av en härlig försommarkväll. Det är alltid lättare när vädret är fint och man har tre poäng i bagaget

 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Häggenås-Berg 0-1 (0-1)  
  av Myggan Handler | Igår - 23:38  
 

Perfekt fotbollsväder med härlig kvällssol över Tigervallen men tyvärr bjöds publiken inte på något fotbollsgodis.

 
  Läs mer...  
 


 
  Spelomgång 9 div.4 Jämtland  
  av Lasse Granbacka | Igår - 23:37  
 

Strömsund och Berg har 2 matcher under denna vecka då man även spelar den uppskjutna matchen från omgång 2. Tandsbyn kan hota IFK Östersund Ungdoms serieledning ifall man vinner. Förhoppningsvis storpublik på Norrmontage Arena då Marcus Allbäck gör debut för Järpen på onsdag 19 juni.

Måndag.
IFK Strömsund - Bergs IK 3-1 (0-1)

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK ÖSTERSUND 2 - KROKOM/DVÄRSÄTT  
  av classe olofsson | Igår - 20:37  
 

Resultat....Ifk Östersund 2 vinner 3-2

 
 


 
  Vår Sotte på väg till allsvenskan?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:01  
 


Ja, faktiskt kan det bli så. AIK är intresserde


Bilden: Sotte. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 12:30 Två raka YIK segrar
Igår - 11:41 Vilka nya spelare kommer? - intressant sommarfönster stundar
23 Jun 2019 - 22:37 Match i div.3 Sveg-Ope 2
23 Jun 2019 - 17:36 OAVGJORT
23 Jun 2019 - 14:24 DM: ÖFK Cosmos - Järpens IF
22 Jun 2019 - 23:52 Afrikanska mästerskapen
22 Jun 2019 - 19:25 Täfteå - Ytterhogdal
22 Jun 2019 - 16:50 Viktiga testdagar med ÖFK
22 Jun 2019 - 12:33 Tips matcher dam kommande dagar
21 Jun 2019 - 15:35 Div 2, Div 3 - ons-tor
21 Jun 2019 - 10:45 ICA MAXI Fotbollscamp 2019 avslutad
21 Jun 2019 - 08:47 Glad Midsommar 2019
21 Jun 2019 - 08:46 Referat: Brunflo FK - Ope IF
20 Jun 2019 - 23:38 Bilder från ÖFK - GIF Sundsvall 0-1 (0-1)
20 Jun 2019 - 22:54 Förlust med 0-3 i dagens match mot Ope
20 Jun 2019 - 22:49 Ås IF - Hede IK 1-0 (0-0)
20 Jun 2019 - 21:31 Oavgjort
20 Jun 2019 - 19:57 Flera testspelare imponerade
20 Jun 2019 - 12:11 Träningsmatch i kväll mot GIF Sundsvall
20 Jun 2019 - 11:58 Referat: Järpens IF - Dvärsätts BK
 
 
 
12
kommentarer
DM: ÖFK Cosmos - Järpens IF
av Tim Rehnholm | 23 Jun 2019 - 14:24
Sol, vind och regn på Jämtkraft Are
9
kommentarer
Div 2, Div 3 - ons-tor
av Björn Runsten | 21 Jun 2019 - 15:35
Ytterhogdal har tagit midsommar
8
kommentarer
Spelomgång 9 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | Igår - 23:37
Strömsund och Berg har 2 matcher un
7
kommentarer
Hosam Aiesh blivande lagkamrat med Saman Ghoddos?
av Haldo Jonsson | 18 Jun 2019 - 19:05
I Amiens finns tidigare två svens
5
kommentarer
IFK Strömsund ? Bergs IK 3-1 (0-1)
av John Anders Johansson | 19 Jun 2019 - 10:44
 
 Skrivet den Sön 2 Jun 01:13
fotbollz.se på Facebook