av Margareta Handler
Publicerad 31 Aug 2011 - 23:23

En härlig inramning på Tigervallen denna sköna sensommarkväll. Det kom väldigt mycket folk som ville se den tidiga seriefinalen mellan Häggenås och OPE.

Innan match var det samlade Tigerbrudar som hade lagsnack före uppvärmning. Det gick att "ta" på stämningen och alla var fokuserad till hundra procent. Denna positiva känsla tog vi med oss in på plan.

Vi var det bättre laget direkt i inledningen. OPE:s backlinje vill spela sig ur alla situationer och det blev en del strul som Häggenås kunde ta vara på. Häggenås hade bra och hög press vilket resulterade i första målet för matchen i minut 18 genom Matilda "Cusse" Andersson. Snacka om rysningar i kroppen! En fantastisk skön känsla.

OPE kommer i gång har några farliga målchanser. Men chanser var det åt båda håll. Spelet i första halvlek var riktigt bra från både OPE och Häggenås. Flera fina anfall och passningar inom lagen.

En bra stämning på läktaren. Roligt med så många hejjarop från både Häggenås och Ope fans. Har inte riktigt koll på antal men närmare 250 personer var det säkert. Gläds att det var så många från byggden som kom och tittade, hopppas de kommer de kvarvarande matcherna också.

Ope reducerar i minut 23. En fin framspelning fram till Charlie som sätter bollen snyggt i krysset, helt otagbar för vår målvakt. Spelet fortsätter att hålla hög klass från båda lagen. Det är stor skillnad när man möter ett bra gäng som OPE. Hårda, tuffa men schyssta närkamper ett snabbare spel och snabba omställningar. Det är efter dessa matcher man förstår varför man håller på med fotboll - det är ju super kul!

Efter 27 minuter in i matchen blir det mycket strul kring Häggenås målområde vilket ger Ope en hörna som Häggenås lyckas plocka bort. Vi kommer upp i banan har ett fint passningsspel som avslutas med att en Opespelare pressas och tvingas spela ut bollen till hörna. Margareta "Myggan" Handler slår hörnan och bollen hamnar mitt i straffområdet, blir lite strul innan Katarina "Kacka" Larsson sätter den stenhårt i nätet 2-1 i minut 30!

Första halvlek är välspelad och händelserik från båda lagen. I paus pratar vi om att hålla ångan uppe, jobba på och fortsätta på det spår vi var.

I andra halvlek rivstartar Ope och har en farlig målchans i första spelminuten men vår målvakt Veronica Fors gör en fin räddning. Ope fortsätter att ånga på och de får utdelning och reducerar i minut 51 genom Lena Lindström. Tigerbrudarna hänger inte alls med och nu måste vi rycka upp oss.

Vi jobbar oss in i matchen och kommer närmare Opespelarna. Detta gör att matchen blir mer jämn igen. Ope har mer boll på mittfältet men då vi vinner boll och kommer på kontringar så känns Opes försvar darrigt.

I 76 spelminuten så får Häggenås en frispark. Myggan slår frisparken som deras målvakt räddar precis vid ribban, hon släpper retur och den tar Maria Andersson hand om och skjuter precis utanför Opes stolpe.

Som sagt det var en händelserik match vissa delar. I minut 83 får Ope en hörna som vår målvakt släpper retur på. Framför mål blir det ett ända virrevarv av vita och svart/gula tröjor. Tillslut får någon av Opesspelare på ett skott som räddas på mållinjen av Rebecca Lilja, phu det var nära!

Båda lagen har flera målchanser i slutet av matchen och det jublas och hojtas från läktaren, publiken är med och försöker hejja fram sitt lag. I slutminuten får Häggenås en frispark efter att Opes målvakt Sara Davidsson drog på sig en frispark långt ute på egen planhalva, frisparken slås utanför.

En rolig och tät match i 90 minuter. Häggenås var det starkare i första halvlek och Ope bättre i den andra. Det märktes att orken tröt lite på oss Tigerbrudar i andra halvlek men vi vek oss aldrig, vi kämpade och slet. Ett rättvist reslutat sätt över hela matchen.

I Häggenås skall först och främst hela laget ha beröm från målvakt fram till forwars, bänken och Leffe. Alla bidrog till denna grymma insats. Ett extra plus till Matilda "Cusse" Anderrson, Emma Sandqvist, Sara Nathanaelsson, Kacka Larsson ja jag kan ju lika gärna skriva ALLA!

I Ope tröjan var Maria Bäckman, Fanny Haeggblom och Moa Lundberg de mest färgstarka på Tigervallen denna kväll.

Måste passa på att tacka Sven Hellstörm för jobbet som speaker. Anki Salomonsson och Johanna Sandqvist för kioskinsatsen och Moa Holmgren för fixet runt omkring matchen TACK! Tack också till Häggenås kansli för ett grymt jobb med vår fina fotbollsplan och de fina matchbladen.