Publicerad 21 Apr 2024 - 17:32

IFK Östersund tappade 2-0-ledning men var klart närmast segern

IFK: 30. Gustav Norin ? 5. Ville Söderlund, 4. Robin Wikberg, 14. Peter Tegnhed (k), 21. Erik Gustavsson ? 9. Ian Muley (17. Rasmus Essebrink 60), 26. Yonis Shino, 8.Karl Wikman (10. Edvin Werme 74), 23. Axel Bodén (25. Chidi Omeje 60) - 77. Grace Tanda (22. Mohamed Amin83), 12. Frank Ahrin (19. William Lindqvist 83)
Ersättare: 49. William Espell, 7. Sebastian Shahriarolmolki

Mål: 1-0 Yonis Shino (7), 2-0 Axel Bodén (21), 2-1 William Nordell (26, straff), 2-2 William Nordell (43)

Publik: 126

Solen den sken och efter drygt 20 minuters spel stod det huxflux 2-0 till IFK Östersund och allt var bara ljust och trevligt. 1-0 var en oerhört snygg upprullning på vänsterkanten som regisserades av Erik Gustavsson och (om jag inte minns fel) Axel Bodén som spelade snett inåt bakåt i straffområdet till en insmygande Yonis Shino som snyggt placerade bollen förbi Rasmus Aspholm i Luleås mål.

Vid dubbleringen av mål hade Axel Bodén en hel del tur när bortakeepern hann först på en utrusning men träffade bollen galet så att rödvitts nr 23 mer eller mindre kunde promenera med bollen förbi mållinjen.

Så fick Luleå en väldigt billig straff när en anfallare i vit tröja ramlade väldigt enkelt och det blev genast lite mörkare när William Nordell sköt bollen i mål och när straffskytten sedan också visade att han kunde använda huvudet på en hörna strax innan halvtidsvilan var det inte lika kul längre.

Inför den andra akten var jag lite orolig för att Luleås upphämtning, och det faktum att dom nog haft bollen mer i första halvlek, hade gett dom vind i seglen och det skulle fortsätta blåsa till deras fördel. Men så blev det inte. Inledningen var jämn och när chanser började skapas var det rödvitt som fixade dom. Efter en knapp timme hade Axel Bodén läge att utöka både sin och lagets målskörd när han sprang sej fri på sin kant men sköt rakt på målvakten. Ett par minuter senare var det Frank Ahrin som först borde ha utnyttjat någon av möjligheterna när han lyckades ge sej själv en dubbelchans eller sen när han fick ytterligare ett läge två minuter därefter.

IFK Luleå var väl framme någon gång men aldrig riktigt nära. Med två minuter kvar fångade Rasmus Essebrink en crossboll i Luleås straffområde men i ärlighetens namn var den kanske i svåraste laget att göra något åt, men visst hade det varit ett fantastiskt slut på matchen om han lyckats ta ner bollen och pangat in den i mål.

När det nu blev jämnt skägg mellan dom båda kamratlagen kan jag inte låta bli att nämna Gustav Norins ingripande i den första halvleken när han limmade att stenhårt skott från en luleådojja. Mål där och vågen hade vägt över för bortalaget eftersom tre är mera än två. En poäng mot IFK Luleå är dock inte fy skam, men med facit i hand och dom lägen rödvitt skapade i andra halvlek så känns det ändå som att IFK Östersund idag förlorade två poäng.