SÄKER SEGER MED 3-0 I SVENSKA CUPENS GRUPPSPEL!

VS

ÖFK - Sirius 3-0 (1-0) Mål av Dino Islamovic 2 och Ravel Morrison

Referat av Lasse Granbacka. Krönika uppdateras i eftermiddag

ÖFK – IK Sirius FK:
Cupäventyret tog hastigt slut i förra omgången i matchen mot Karlstad BK för ÖFK men Sirius har fortfarande chansen att gå vidare om resultatet går rätt i matchen Halmstad BK mot Karlstad BK och att man vinner mot ÖFK. Fortfarande tid att spela ihop laget inför seriestarten i allsvenskan och så denna match kan bli en bra värdemätare för ÖFK.
Några förändringar i startelvan och Ravel Morrison med i startelvan men ingen Gero!

Första halvlek
Jämn start på första halvlek där Sirius kom upp i första farliga anfallet men Pettersson bryter i minut 3.
Thor i Sirius provar skott mot Keita i ÖFK målet men han plockar ned bollen.
Bra samarbete mellan Morrisson och Sellers i minut 6 men anfallet bryts.
ÖFK:s mittfält ovanligt lite med i uppbyggnaden av ÖFK:s spel.
Islamovic har ett bra läge i minut 10 utanför Sirius målområde och rivs ned men ingen åtgärd.
Sirius kommer ovanligt lätt upp i anfall och kommer till ett skottläge i minut 11 men utanför.
Lite mer ÖFK nu med bra spel mellan Islamovic och Morrisson i minut 12.
Mensiro varnas i minut 15 och Sirius får ett bra frisparksläge från vänster som tas av Andersson i Sirius men en dålig frispark som Keita kan plocka ned:
Första 20 min till ÖFK när det gäller bollinnehav men Sirius kommer upp ovanligt lätt i.
Varning på Islamovic i minut 22 då han drar ned Arvidsson i Sirius.
Framtill nu, minut 26, så har nog Sirius haft fler målchanser och skott mot mål än ÖFK.
Sirius målvaktakt Jonsson på utflykt på sin vänsterkant men Islamovic kan inte få in bollen till någon ÖFK:are som annars hade varit helt fri med öppet mål.
Minut 28 varnas Igbarumah i Sirius.
I minut 29 kom målet och Morrissons första i ÖFK. Helt fri i Sirius straffpunkt och kan enkelt slå in bollen bakom Sirius målvakten. Många ÖFK:are med i anfallet. Miss i Sirius backlinje som nickar bollen till Morrisson.
Björnström varnad i Sirius i minut 30.
Hettar till nu och många frisparkar och irriterat på plan i minuterna efter målet.
Minut 34 skottförsök från Sirius men tamt och utanför.
Svårspelat och halt på plan och många felpass och bollar som går till inkast.
Seller hade 2 farliga tillfällen i slutet av halvleken men kommer inte förbi Sirius försvar.
Jämn halvlek där båda lagen skapat tillfällen men inte helt lätt med det underlag som är på Arenan. Bra i ÖFK Morrison med många bra pass och Islamovic med några bra försök till avslut.
Sirius farliga när dem kommer upp och får till skottillfällen men inte alltid så bra precision på avsluten.

Andra halvlek
Sirius flyttar upp folk och kommer till en farlig situation där Igbarumah får ett dubbelläge i minut 48 där Keita reflexräddar på mållinjen och Pettersson slår bort bollen från mållinjen. I den situationen blir Haugan skadad och blir utbytt mot Sonko Sundberg.
ÖFK tar tag i spelet och går till anfall där Tekie vinner boll på mittfältet och spelar Morrisson som slår ett inlägg till Islamovic som kan nicka bollen i mål.2-0
Fortsatt farligt då Seller kommer upp i ett bra läge i minut 51.
Sirius gör 2 byten i minut 60 då Igbarumah och Gustafsson ut och Offia och Saeid in.
Sirius försöker få till hög press på ÖFK som lugnar ner spelet och försöker hålla i bollen. Morrisson ut i minut 70 och den andre britten Colkett in.
Då ÖFK har bollen försöker man rulla runt och Sirius får nu jaga boll.
Borde ha varit 3-0 i minut 75 då Islamovic kommer helt fri och får en dålig första touch och bollen på Sirius målvakten Jonsson och studs på Islamovic och till inspark.
Nytt byte i ÖFK i minut 79 då Seller byts ut mot Ssewankambo som får göra sitt första inhopp i ÖFK.
Minut 85 och det känns uppgivet i Sirius som inte kan komma upp i några farligheter längre. ÖFK försöker komma till avslut när man anfaller och i minut 86 så slår Islamovic till igen efter framspel av Tekie som löpte ca 50 m med bollen innan målet.
Matchen sista minuter spelas av och bra i andra Islamovic, Tekie och Morrisson.
I Sirius så får Thor, Igbarumah och Björkström högre betyg.

Sammanfattning
Bra att ÖFK kunde studsa tillbaka direkt efter matchen i Karlstad senast. De nya mittbackarna Haugan och Isherwood fungerade bra ihop så länge Haugan var med. Pettersson jobbade hårt på sin vänsterkant. Bäst på plan Morrisson med 1 mål och målpass och visade vilken stor spelare han är! Tekie låg bakom många uppspel till Islamovic som också får ett högt betyg av mig. Nu hoppas vi på bra träningsveckor för ÖFK innan seriestarten i allsvenskan och några bra träningsmatcher innan matchen mot AIK.