Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Helsingborgs IF
3 - 0
(2) (0)
Mån 29 Apr 2019 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 15 Isak Ssewankambo
2-0 17 Dino Islamovic
3-0 92 Jamie Hopcutt

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Sam Mensiro, Noah Sonko Sundberg,Tom Petterson, Isak Sseewankambo, Tesfaldet Tekie, Charlie Colkett, Hosam Aiesh (74), Curtis Edwards, Jamie Hopcutt (93), Dino Islamovic (85)

Ersättare: Thomas Isherwood, Rewan Amin, Henrik Bellman (93), Ludvig Fritzson (74), Erik Haugan, Alhaji Gero (85), Sixten Mohlin (mv)




Skickat

Så spelade Helsingborgs IF:
Kalle Joelsson, Carl Thulin, Markus Holgersson, Charlie Weberg, Adam Eriksson, Muhammed Abubakar (10), Alexander Farnerud (30), Mamudo Moro, Rasmus Jönsso, Max Svensson, David Boysen (63)

Ersättare: Fredrik Liverstam, Johan Persson(30), Andreas Landgren, Wanderson Do Carmo, Kundai Benyu (10), Noel Mbo (63), Thomas Glover (mv)





Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK

Varningar Helsingborgs IF Utvisningar Helsingborgs IF
Noel Mbo, Kundai Benyu
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
4341
 
Domare:
Domare: Mohammed Al-Hakim, ass.1: Fredrik Klyver, ass 2:Tobias Värn, fjärde domare: Magnus Römo Mella






 
Väder och vind:
Temperatur: 14 grader
Luftfuktighet: 66%
Vind: 5m/sek nordväst
Växlande molnighet
 
 

ÖFK - Helsingborgs IF 3-0 (2-0)

 

“The good old days”, 3-0 (2-0) mot gästande Helsingborg var en imponerande viktoria som fick luttrade ÖFK-supporters runt Jämt Kraft Arena att känna om inte euro-league vibbar så i alla fall en hint om att 2019 kan bli ett riktigt gott fotbollsår.

Nu med referat av Hasse Thor, bilder och krönika kommer


Dino Islamovic gör 2-0 på språngnick. Foto: Thord - Eric Nilsson

 

En skön sommardag förbyttes inför kvällen till en bitande nordvästan men aktionerna på plan värmde säkert dom 4341 på läktarna. Ett i princip klockrent försvarsspel kryddat med den passningsorienterade fotboll laget skämt bort oss med under åren. Dessutom en rörlighet och ett djupledsspel som om inte lyst med sin frånvaro så i alla fall inte sett helt synkat ut.

Senaste hemmamatchen klagades det på ett alltför torrt underlag, nu var det i stället tvärt om, det plaskade rejält om spelarna inledningsvis och “gräslaget” Helsingborgs IF verkade inte helt tillfreds. Man öppnade visserligen högt upp i banan väl med vetna om vikten av att tidigt störa hemmalagets passningsintentioner

ÖFK hittade dock igenom efter hand och tillskansade sig tre hörnor och Dino Islamovic nära att knoppa in ett högerinlägg från Hosam Aiesh. Helsingborg tvingades till ett tidigt byte på viktige balansspelaren Mohammed Abubakari i 10:e minuten och fem minuter senare helt rättvist 1-0 genom Isak Ssewankambo efter att bollen gått förbi tre hemmaspelare i boxen. Bra passningsspel, intelligenta rörelser och bra bolltempo och helt följdriktigt 2-0 bara ett par ninuter senare.

Och vilket mål sen, en till synes förlupen boll mot kortlinjen viker Jamie Hopcutt in och Islamovic 2-0 med pannan på bästa “Henke” Larsson vis. ÖFK fortsätter att mata inlägg och Kalle Joelsson i HIF-målet har en del att göra. Nytt byte på en balansspelare i skånelaget, rutinerade Alexander Farnerud ut med en känning åt höfttrakten. Helsingborg sticker upp emellanåt och en snygg kombination Max Svensson-Rasmus Jönsson får det att bränna till en aning.

Över huvudtaget lite jämnare spel och känsla av att Ian Burchnall ville komprimera laget en aning. Charlie Colkett som inlett som mittback, en helt charmant sådan i mina ögon, fick en mer ordinarie plats på mittfältet, Tom Pettersson plockades in från vänsterkanten och en känsla av att här skulle ingen släppas över bron. Dom för dagen helvita skåningarna fick lite mer av bollinnehavet utan att egentligen skapa ett vitten.

Helsingborg som tydligt sanlat ihop sig i omklädningsrummet kom ut taggade i andra och dirigenten Rasmus Jönsson hade en hel del framgång men nya framstötar från ÖFK efter fint spel och Tesfaldet Tekie med ett skott i ribban och en ny nick från Islamovic men en superb räddning av Joelsson. HIF gör sitt tredje byte tidigt i matchen, efter 63 minuter, och Max Svensson strax utom efter en kontring tre mot tre

En inte helt nöjd Hosam Aiesh byts ut efter 74 minuter och in med Ludvig Fritzon säkert också med tanke på att slå vakt om poängen. Helsingborgs outslitlige vänsterspringare Adam Eriksson passar in till Rasmus Jönsson men en strålane parad av Aly Keita. Curtis Edwards, som vanligt en av dom tongivande dräller med bollen på egen strafflinje i 83:e minuten men det farliga läget hamnar i muren.

Dino Islamovic byts ut mot Alhaji Gero i slutminuterna och Hopcutt sätter den definitiva spiken i kistan med 3-0 i tredje tilläggsminuten. Som sagt en riktigt skön seger både spelmässigt och målmässigt. Lite av den kultur som avlats fram som ibland kallas ÖFK-modellen, riktigt roligt att se. En helgjuten insats från alla fötter och ett rejält huvudbry att plocka ut nån före den andre.

Vill dock ge min vackraste blomma till Jamie Hopcutt, det har sagts att han inte håller på den här nivån, bullshit säger jag. Hela tiden ett orosmoment och iblandad i två av målen där framspelningen till Islamovic var en akrobatisk delikatess. Charlie Colkett inledde som mittback, med sina välbalanserade rörelser och trygghet med bollen en tillgång även där. Tom Pettersson dirigerade som vanligt defensiven suveränt, skönt att ha honom tillbaka.

Ett kliv upp i den allra översta delen av tabellen, serien är ung fortfarande men en strålande inledning av rödsvart poängmässigt och börjar nu även spelet att lossna så hoppas väl alla att publiksiffrorna skjuter i höjden, “Good old days” var ordet.


 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Jamie Hopcutt
  2. Charlie Colkett
  3. Tom Pettersson
Tom Pettersson 8

Hosam Aiesh 5

Jamie Hopcutt 5

Charlie Colkett 4

Curtis Edwards 4

Thomas Isherwood 3

Dino Islamovic 3

Noah Sonko Sundberg 2

Isak Ssewankambo 2



















 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Ö.s. skrev | 30 Apr 2019 - 14:50
Ett bra referat.
Gäst: Topp 4 skrev | 30 Apr 2019 - 13:35
Helt rätt noterat Hm.
Gäst: Hm skrev | 29 Apr 2019 - 23:55
En liten fundering, när spelade colkett mittback?

Jag såg en djupt liggande mittfältare som gick ner och hämtade boll och gav oss möjlighet att bredda tom och sonko för att i sin tur kunna ställa ssewankambo och mensiro längre upp i uppspelsfasen.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook