Tungt för ÖFK - Tredje förlusten i följd

VS Djurgården - ÖFK 3-1 (2-1) Tesfaldet Tekie målskytt för ÖFK

Nu med referat av Niclas Jarlås. Bilder och krönika uppdateras i eftermiddag
Bilden:Tesfaldet Tekie gör 1-0 för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

ÖFK – Djurgården
ÖFK fortsätter att sjunka i tabellen efter tredje raka förlusten. Sixten Mohlin stod för flera kvalificerade räddningar som räddade Östersund från totalt fiasko när Djurgården enkelt vann med 3–1 (2-1)

Djurgården inledde starkt och satte hög press och gjorde de svårt för Östersund att bygga upp något eget spel. I den 18e minuten kommer Ring fri med Mohlin men hans skott blir till en passning till Buya Turay som snubblar innan han kunde ha lagt in bollen i öppet mål. ÖFK kommer undan med blotta förskräckelsen. Förskräckelsen blev snabbt till glädje. I anfallet efter kontrar Östersund. Tekie får bollen av Islamovic strax utanför straffområdet och skjuter ett välplacerat skott vid första stolpen. 0–1 till ÖFK efter en stark inledning av Djurgården.

Efter målet gick matchbilden tillbaka som det såg ut under nästan hela första halvleken, Djurgården håller i spelet och ÖFK försvarar sig och försöker gå på kontring. Med drygt 10 minuter kvar av första halvleken tvingas Mukibii till ett byte. Kaptenen för dagen tog sig mot ljumsken och Burchnal fick göra sitt första byte i matchen när Ssewankambo ersätter.
I 41a minuten får Djurgården utdelning för sitt övertag i spelet. Ajdarevic spelar fram Ring i djupled och sätter bollen kliniskt utom räckhåll för Mohlin.

Två minuter in på stopptid slår Djurgården till igen och vänder därmed på matchen. Ring slår ett inlägg som till slut studsar fram till Une-Larsson som bara petar in bollen i mål.
I halvtid görs ett byte, Weymans får ge plats åt en efterlängtad comeback när Aiesh kommer in på planen. Ett offensivt byte med förhoppningar att ÖFK ska kunna hota Djurgårdarna, men det var återigen Ring som ställde till problem för ÖFK-försvaret. Redan efter fem minuter i andra halvlek tvingas Sixten Mohlin till två superräddningar som var totalt nödvändiga för att hålla ÖFK kvar i matchen.

I 71a minuten kunde inte ens Mohlin stoppa Ring. Yttern kommer löpande till vänster och borrar upp bollen i första krysset, hans andra mål i matchen.

Östersund förlorar matchen och är därmed utan seger i 5 raka matcher och har släppt in 10 mål på de tre senaste matcherna. Uppehållet kan nog inte komma snabbt nog…

Trissen
1 Sixten Mohlin
2 Noa Sonko Sundberg
3 Tesfaldet Tekie

Sixten stod för en hel drös med otroligt bra räddningar i andra halvlek och var den största anledningen att ÖFK inte förlorar med större siffror.

Trots tre mål bakåt så var Sonko stabil och vann många nickdueller.

Tekie får vara med på listan eftersom han gjorde mål och det var inte så många fler spelare att välja på. Nära att Aiesh tog platsen efter att ha skapat fler lägen i andra halvlek än vad resten av laget gjorde på hela matchen.