Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       IFK Göteborg
0 - 0
(0) (0)
Lör 29 Jun 2019 16:00
 
   
Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin.Thomas Isherwood (61), Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Sam Mensiro, Ludvig Fritzson, Rewan Amin, Curtis Edwards, Isak Ssewankambo, Hosam Aiesh (76), Alhadji Gero (90)

Ersättare: Andrew Mills, (mv) Henrik Bellman (76), Marco Weymans (61), Francis Baptiste /90), Pontus Kindberg

Så spelade IFK Göteborg:
Ninnis Anestis, Nzuzi Yoko, Carl Starfelt; Andre Calisir (70), Victor Wernersson, Patrik Karlsson Lagemyr (36), August Erlingmark, Alhassan Abdullahi, Lasse Vibe, Robin Söder (79), Giorgi Karaishvilli

Ersättare: Kristopher Da Graca (70), Sebastian Eriksson, Amin Affane, Sargon Abraham (36), Emil Holm (79), Tom Amos (mv), Adil Titi

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Thomas Isherwood, Hosam Aiesh

Varningar IFK Göteborg Utvisningar IFK Göteborg
Lasse Wibe, Emil Holm
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
5093
 
Domare:
Kristoffer Karlsson, ass. 1: Mikael Hallin, ass 2: Johan Thalin, fjärde domare: Martin Palm
 
Väder och vind:
14 grader
Luftfuktighet 69%
Vind: Västnordväst 6m/sek
Molnigt
 
 

ÖFK - IFK Göteborg 0-0 (0-0)

 

VS

0-0 matcher kan vara tråkiga men också väldigt bra. Lördagens höst (!) premiär mot gästande IFK Göteborg får väl inräknas under den första kategorin. Visserligen öppnade saker och ting upp sig under senare delen av anrättningen men den stora behållningen var väl ändå att ÖFK snodde åt sig en poäng mot ett topplag under bistra egna förutsättningar.

 

Som sagt ett sargat hemmalag av olika anledningar, många skador och folk på landslagsuppdrag och dessutom en avstängning. Ingen lätt uppgift för Ian Burchnall att pussla ihop en slagkraftig elva. Isak Seewankambo, vänsterback normalt, placerades på mittfältet, en uppgift som han med facit i hand skötte i stort sett klanderfritt.

Ett IFK Göteborg också med en några namnkunniga borta men med ett fint flyt i ryggen efter vårens uppgörelser. Pigg inledning emellertid av de rödsvarta hemmagrabbarna men inget av värde från nåt håll offensivt. Första egentliga målchansen efter 20 minuter då gästernas Victor Wernersson avslutade tätt utom.

Lite högre press fortsättningsvis från “Blåvitt” men en bra chans för ÖFK efter nick från Ludvig Fritzon på en fin Rewan Amin hörna. Bra grepp för gästerna men en hel del kontringar från hemmalaget men sammanfattningsvis ingen halvek av att skriva hem om för en fotbollsälskare. Dessutom en isande västan som inte gjorde saken bättre.

Andra halvlek i samma stil, ett märkbart försiktigt IFK Göteborg och ett ÖFK med fruktlösa långbollar på Hosam Aiesh. Efter 57 minuter dock en bra möjlighet för Amin efter tjusigt förarbete av Curtis Edwards. Thomas Isherwood ut till förmån för Marco Weymans strax efter och nyttige Giorgi Karaishvill tätt utom efter ett olyckligt ingripande av eljest mycket duktige ÖFK-backen Eirik Haugan.

Irrationelle Lasse Wibe också med en bra chans efter 67 minuter men Sixten Mohlin i hemmaburen med på noterna. Ett ÖFK i brygga en stund och byte på Aiesh och in med Henrik Bellman som därmed äntligen fick en rejäl dos med spelminuter. En pigg Weymans omkull i straffområdet utan åtgärd. Matchens bästa möjlighet för “Änglarna” men ihoppande Emil Holms friläge benpareras snyggt av Sixten Mohlin.

Tre poäng hemma är ju alltid en målsättning men under dom tuffa omständigheter som ÖFK lever under på alla möjliga plan är en poäng trots allt en poäng. Stundtals också ett positivt passningsspel och ett bra go rätt igenom hela manskapet. Mina blommor den här gången går främst till den bakre regionen. Noah Sonko Sundberg styrde och ställde som vanligt. Mittbackskollegan Eirik Haugan går från klarhet till klarhet med sitt vårdade försvarsspel.

Sen hoppas jag vid Gud och alla andra höga potentaters skull att Curtis Edwards blir kvar i den rödsvarta dressen, en del misstag men herregud så nyttig han är för det här laget. Bollvinnare, speluppläggare och med en aldrig sinande energi i löpningarna upp och ner. Att energin finns överlag i ÖFK tycker jag man visade i allra högsta grad, det var inga duvungar man mötte den här gången.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Noah Sonko Sundberg
  2. Eirik Haugan
  3. Curtis Edwards
Noah Sonko Sundberg 14
Curtis Edwards 11
Tom Pettersson 9
Jamie Hopcutt 7
Thomas Isherwood 7
Sixten Mohlin 6
Hosam Aiesh 5
Charlie Colkett 4
Dino Islamovic 4
Rewan Amin 3
Isak Ssewankambo 2
Ludvig Fritzon 2
Eirik Haugan 2
Tesfaldet Tekie 1
Alhaji Gero 1
Rawel Morrison
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Observer skrev | 30 Jun 2019 - 14:26
Haha, tyckte du inte grabbarna gav 100% igår mot ett uppskrivet gammalt storlag? Det finns ett liv efter den helt osannolika Europa-League resan. Att vi ens kan ha den här diskussionen i tidigare U-länet vad gäller elitfotboll är helt otroligt.
Gäst: BM skrev | 30 Jun 2019 - 14:24
Trist att Fritzson gjorde sin sista match idag inför flytten
Gäst: haha skrev | 30 Jun 2019 - 13:45
till observer. Man spelar på högre nivå då ska man inte ha medelmåttiga spelare man ska ha spelare som ger 100 procent på plan .Jag går på matcher och betalar för det för att se att de ska ge järnet på plan, du säger att de har spelat med ett reservlag, gå och berätta det för någon annan som dig och säg inte sluta gnäll därför framför mig kommer du aldrig att säga det. Jag hejar på mitt lag , jag vill att de ska vinna som alla anhängare i världen, vinna åtminstone på hemma plan och jag har rätt att uttrycka min besvikelse.Din sluta gnäll behåll den för dig själv Surjämte
Gäst: Observer skrev | 30 Jun 2019 - 09:13
Oj vilka krav många har fått på ÖFK sedan toppen 2017-18. Se er omkring på nivån i AS. GIF-Athletic var ingen höjdare, ett antal lag har det besvärligt in mot nålsögat 2020. Igår hade väl ÖFK närmast ett reservlag på banan med alla frånvarande. Ge Ian och grabbarna det stöd och tålamod som är vår konkurrensfördel, ingen negativ press. Snart får vi tillbaks spelare och så öppnar fönstret för lite nytt. Sluta gnäll!
Gäst: Klas skrev | 30 Jun 2019 - 01:01
Efter många år som få fotbollsfans världen över får uppleva är baksmällan nu här där det gäller att bygga sig stark igen. Blir spännande att se hur jämtarna tar emot den. Är inga lag som alltid har det bra, Malmö som just nu är Sveriges i särklass starkaste klubb var nere i superettan. Idrottsvstdag, men även då behöver man stå bakom klubben/laget. Undra undra om vi jämtar klarar av det?
Gäst: Kom igen ÖFK skrev | 30 Jun 2019 - 00:13
ÖFK har blivit ett medemåttigt lag, man skappar inte chanser längre,det finns många spelare som är medelmåttiga som inte har allsvensk nivå men de platsar i ÖFK. Fortsätter det så här kommer det säkert att ramla ur i superettan . Vart tog vägen det fina spelet med fart och explosivitet,nu man ser snigelfart och passningar i sidled eller bakåt,långa chansning bollar som hamnar hos motstandare. Den som värvar spelare har ingen känsla för att hitta de rätta för att bilda ett kraftigt lag. Samtidigt staben,tränarna de har ingen pondus,de sover mer än spelarna det händer ingenting i det positiva det går bara sämre och sämre under deras ledning.
Gäst: Martin Nylander skrev | 29 Jun 2019 - 22:22
Hur kan man vara så dålig som Aiesh var idag, vill han spela fotboll och komma någonstans måste han skärpa sig nå gruvligt. Till nästa match måste man ställa sig frågan om han tillhör 17 mannatruppen.
Gäst: Fifaboy skrev | 29 Jun 2019 - 21:59
Han är avstängd inom jhff.
Vet inte om det räknas med när det är match i SvFF.
Gäst: Avstängd? skrev | 29 Jun 2019 - 20:58
Om man är avstängd som spelare (Ahmat Moubarak Abdallah) är man då inte avstängd som ledare?
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook