meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken Östersunds FK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
IFK Norrköping Östersunds FK

2018-10-28 17:30
Östgötaporten
 

 MITT FÖRSTA FÖRSTA MÖTE MED GRAHAM POTTER - KAVALKAD MED BILDER OCH TEXT
av Haldo Jonsson
Publicerad 7 Jun 2018 - 15:23 Uppdaterad 7 Jun 2018 - 21:15

Kavalkad med bilder !

Det var då det!! Daniel Kindberg hälsar Graham Potter välkommen till ÖFK och Östersund. Det var Potters första träning med ÖFK. Då visste inte Potter eller vi andra något om vilka framgångar han skulle nå med sitt ÖFK. Foto: Haldo Jonsson

Vad händer nu när Graham Potter inte finns kvar i ÖFK?

Jag minns den dagen när Graham Potter kom mycket väl. Det var dagen när den omtalade nye tränaren från England skulle komma till Östersund och ÖFK.

Alla upptaktsträffar är intressanta. Det är då man för första gången får se de nya spelarna.

Efter att ha varit på alla säsongupptaktsträffar sedan ÖFK bildades, så översteg nog denna träff det mest spektakulära. Det var då den välutbildade engelsmannen, som fått mycket beröm, skulle komma till Östersund och träna ett div 2 lag, alltså ÖFK. Det stämde liksom inte och visst var det många som undrade. Det vi inte visste var, att Daniel Kindberg redan då hade en våghalsig och utmanande plan just utarbetad för Potter som han skulle genomföra i ÖFK.

Jag hade hoppats på att det skulle vara hyfsad vintertemperatur när de nya spelarna och Potter kom. På den tiden var det svinkallt i ÖP- hallen. Jag tänkte att denna kyla skulle avskräcka de nya spelarna och Potter. Tyvärr så vederfors inte min önskat utan temperaturen låg utomhus på - 18 grader och det blåste nordanvind som aldrig förr.Inget att göra åt det. Jag tog på mig mina varmaste vinterkläder och åkte till ÖP- hallen där en del nyfikna hade samlats och spänningen steg vad vi skulle få de.

Efter en stund kom föremålet själv, Graham Potter, barhuvad och iförd träningsoverall med ÖFK - klubbmärket.

Första intrycket jag fick av Potter var att han såg ut som den typiske engelske gentlemannen med stor integritet, alltså ingen typisk fotbollstränare om man får generalisera lite. Han gick runt och hälsade och hade ofta ett leende på läpparna. Potter såg inte ut att besväras av kylan.

Jag gick fram till honom och hälsade välkommen till Östersund och berättade vad fotbollz.se är. Vi växlade även några ord om kylan.


Jag märkte att han var lite reserverad och mycket vänlig, men knappast den person som snackade mycket. Han ställde, vänligt och leende upp och poserade för att jag skulle få ta en bild på honom. Det är något som alla nya får genomlida när man kommer till ÖFK.

Träningen satte igång. Potter deltog inte så mycket utan stod mest och granskade de spelare som han under lång tid skulle samarbeta med.Träningen avslutades och en ny era hade börjat i ÖFK:s fotbollshistoria. En period av ofattbara framgångar som ingen kunde ana. Det blev en framgångssaga som saknar motstycke.Det kommer det att kännas tomt när jag kollar på nästa träning när inte Graham och Billy finns där. Under dessa år har vi fått uppskatta dem som tränare men även för att de är mycket fina människor.

Skotten, den trygge Billy Reid, var en av Skottlands mest uppskattade tränare. Hans specialitet var att utbilda unga spelare. Jag undrar om det i allsvenskan finns någon så bra assisterande tränare som Billy? Det är tveksamt.

Tack för allt och lycka till i framtiden. Även Kyle Macaulay innefattas av detta. Han dök upp ibland på träningarna och var alltid glad och trevlig. En yrkesman ut i fingerspetsarna som betytt mycket för ÖFK, men som alltid jobbat i bakgrunden.

Daniel Kindberg hälsar Grahan Potter välkommen till Potters första träning någonsin med ÖFK i ÖP- hallen. Foto: Haldo JonssonOch så den obligatoriska bilden i ÖP- hallen som alla nykomna till ÖFK måste utstå. Foto: Haldo Jonsson
2012 besegrar ÖFK Sirius i sista seriematchen och går upp i Superettan. T.v. dåvarande materialaren i ÖFK, Anders Bitén och Potter gläds ihop efter segern. Potters ansikte stålar av lycka. Först målet var nått.
Graham Potter 2015 efter sista matchen i Superettan mot Syrianska. ÖFK hade blivit blivit klara för allsvenskan. Graham hälsar supportrarna med uppsträckt hand. Andra målet var nått. Foto: Sune Elmroth
Graham Potter efter vinsten i Svenska cupen mot IFK Norrköping (4-1). och blev klara för Europa League. Tredje målet var nått. Potters son fick även han glädjas med sin pappa. Foto: David Lidström Hultén

Daniel Kindberg hälsar publiken efter ÖFK - Galatasary 2-0

Graham Potter och Fouad Bachirou efter vinsten mot Fola Eish 1-2 på bortaplan och ÖFK var klara för Play off i Europaspelet. Fjärde målet var nått. Foto: Thord-Eric Nilsson

Efter matchen mot PAOK då ÖFK blev klara för gruppspel i Europa League. Femte målet var nått. Foto: Sune ElmrothAly Keita och Graham Potter efter segern mot Zorja Luhansk. Foto David Lidström Hultén


.
Bilden: En glad Graham Potter efter 1-0 matchen mot Herha Berlin. Foto: Sune Elmroth

Efter 1-1 mot Hertha Berlin på Olympiastadion i Berlin, var det klart att ÖFK blev tvåa i gruppen efter Bilbao. Herha Berlin blev uslaget. Att bli tvåa i gruppspelat med de poäng som ÖFK hade, var den största bedriften ett svenskt lag har åstadkommit i Europa Leugeas histroria. ÖFK gick vidare till åttondelsfinal mot Arsenal. Det var sjätte målet för ÖFK.


Bild på laget som spelade 2-2 mot Atletico Bilbao på Jämtkraft Arena. Foto: Sune Elmroth


Daniel Kindberg och Wenger efter ÖFK:s vinst mot Arsenal. Foto: David Lidström Hultén

Arsenal - ÖFK 1-2 (0-2) på Emirates Stadium. Trots vinst blev det här stopp för ÖFK i Europa League. Foto: David Lidström HulténOvanstående två bilder är de sisa som fotbollz.se tog på Graham Potter i ÖFK. De togs matchen i ÖFK - Häcken 2018. Resultatet blev 2-0. Foto Alexander Edfalk.


Vad kommer att hända nu?

Det kommer nya tränare och nya spelare. Det är fotbollens villkor. Inga föreningar är undantagna. Så har det varit och så kommer det alltid att vara.

Daniel Kindberg säger, att ÖFK är bara i början av sina framgångar. Jag har misstrott honom tidigare någon gång. Nu gör jag det inte det längre.

ÖFK:s organisation finns kvar och inte minst Björn Hamberg som är en väl utbildad och kunnig tränare. Han är garanten för att ÖFK ska spela den typ fotboll som ÖFK nu spelar och som lett till alla framgångarna.

Nu tar ÖFK omtag mot nya friska tag. Framtiden blir i högsta grad intressant.


Fotnot: Bilderna är upphovsrättskyddade.


 
2 Kommentarer:
Gäst: Gammelsosse skrev | 7 Jun 2018 - 21:52
Tror inte att vi kommer att "lämna" Potter eller att han kommer att "lämna" oss för det blir säkert ett mycket givande samarbete mellan Swansea och ÖFK. Så det blir nog "stay tuned" som de säger i Wales.
75
Gäst: Tomka skrev | 7 Jun 2018 - 21:33
Det tycker jag också! Nu är det dax att lämna Potter och ta nya tag och gå vidare. Nu får det vara färdigältat. Det är mästerskapet som gäller. Kindberg kommer göra allt i sin makt att hitta en kvalificerad tränare och spelarna måste samla mod och anta den nya utmaningen.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK hade ingen Paulinho  
  av Haldo Jonsson | Idag - 20:25  
 

för ÖFK 441 lyckade passningar mot Häckens 287 och större bollionnehav räckte inte för seger

 
  Läs mer...  
 


 
  Stålbergs fem  
  av Anders Stålberg | Idag - 20:01  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Se Paulinhos mål  
  av Haldo Jonsson | Idag - 17:58  
 

Häcken tog en mycket viktig seger i kampen om en Europa-plats genom att slå toppkonkurrenten Östersund med 2-0.
Skyttekungen Paulinho stod för båda målen med vackra fullträffar

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens prestation  
  av Petter Magnusson | Idag - 17:52  
 

Av Petter Magnusson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 17:51 Tankar av Lars Larsson
Idag - 15:53 Matchreferat Häcken tog udden ur ÖFK
Idag - 14:45 Uppvärmning på Bravida Arena
Idag - 09:50 En annorlunda morgon hos ÖFK -supportrar
Idag - 09:23 Följ BK Häcken - ÖFK via fotbollz.se
Idag - 08:32 Inför matchen: BK Häcken - ÖFK
Igår - 12:25 Skyltfönster för Saman Ghoddos
19 Okt 2018 - 20:48 matchen mot Häcken
19 Okt 2018 - 10:56 Biljettrusning
18 Okt 2018 - 21:28 Kvalificerad Engelsman teknisk direktör i ÖFK ?
18 Okt 2018 - 11:12 Det kan inte bli bättre
17 Okt 2018 - 22:00 Landskampsspel
16 Okt 2018 - 22:56 Bilder från Sverige -Slovakien
16 Okt 2018 - 13:24 Landskamp på Friends Arena - Fotbollz.se är där
16 Okt 2018 - 10:51 Skynda långsamt
15 Okt 2018 - 16:22 Slutspurten startar
13 Okt 2018 - 22:20 Aly Keita bäst när det gäller
12 Okt 2018 - 21:43 Hasse Backe: - Jag vågar nästan påstå att Ghoddos till 99 pr
11 Okt 2018 - 14:37 Sträck på dig Frank Ahrin - du är en av de bästa
11 Okt 2018 - 10:06 Spelade mot Premier League laget Wigan FC som femtonåring
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 24 Sep 2018 - 17:23
Aiesh har tidigare haft problem med