Haraldur Björnsson, - Robert Hammarstedt, Douglas Bergqvist, Dennis Widgren, - Kujtim Bala, Fouad Bachirou, Brwa Nouri, Alex Dyer- Michael Omoh, Dragan Kapsevic, Seon - Min Moon

Avbytare var: Jonathan Azulay, Bobo Sollander, James Sinclair, Linus Sjöberg, Tomas Boakye, Alexis Mendiola, Grace Tanda.

Abrahallen

Målrikt av ÖFK mot Ranheim

Ranheim gjorde första målet, men sedan kom ÖFK igen och hade en klar ledning redan i paus. Matchen slutade med 5-1 till ÖFK. ÖFK gjorde en helgjuten insats. Efter 15 minuter var det ÖFK:s match. ÖFK spelade bra och var effektiva framför mål. - Spelmässigt kollektivt har vi aldrig varit så här bra i mars, säger ass tränare Björn Hamberg

Fotbollz.se fick tag på ass tränare Björn Hamberg i bussen hem. Han får själv redogöra för matchen:

Vi mötte ett lag som jobbade hårt, var kompakta och som satsade med raka bollar i sitt omställningsspel.

I början på matchen pressade Ranheim och de rann väl igenom någon gång, men vi spelade oss ut ur deras press. Vi tog över mer och mer så efter minut femton och framåt så är det egentligen vår match.

Ranheim hade förutom målet bara en chans. Vi är väldigt nöjda med att vi kunde hålla ner dem så bra. Om man ser till matchen mot Sundsvall så släppte vi där till bara ett par chanser. Vi är mycket nöjda med att ha klarat försvarsspelet så bra båda dessa matcher.

Om man ser till den här tidpunkten så är vi vassare framåt i år. Vi har byggt på de vi skapade i fjol genom att vi har fått behålla många spelare och de nya spelarna har fallit väl i vårt spel. Dragan fick göra två jättefina mål. Det ena på nick och Omoh gjorde även han ett snyggt mål. Det är bra att de har kommit igång.

Vi skapade många målchanser och framför allt var vi effektiva. Alla målen var spelmål.

Alla spelare som var med fick spela. Bytena skedde i omkring 60:e minuten. Vi hade match i lördags så det kändes bra att få byta och inte slita för mycket på spelarna den här tiden på säsongen.

Vi höll genomgående bättre kvalité i den här matchen jämfört med matchen mot Sundsvall. Framför allt var vi effektivare.

Vi spelade stabilt idag. Jag vill inte komma med någon spelarkritik,

Vi är långt framme. Vi skall inte uppskatta för mycket ett försäsongsresultat, men spelmässigt kollektivt har jag aldrig sett så bra uti mars, slutar en nöjd Björn Hamberg

Från Ranheims hemsida:
Kveldens kamp mot Østersund startet å best mulig måte for Ranheim, da Torgil Gjertsen ga de blå ledelsen 1-0. Ranheim var bra, og kampen var jevn helt til det var spilt en halvtime, og bortelaget snudde kampen etter to kjappe scoringer. De fikk også lagt på til 3-1 før pause.

Trener Trond Nordsteien sier til hjemmesiden at de i pausen bestemte seg for å gå ut å ta igjen ledelsen, men i stedet var det Østersund som fikk punktert kampen, etter et baklengs vi ikke skal slippe inn. Bortsett fra den første halvtimen synes jeg de er bedre enn oss i alle spillets faser, noe som gjør at vi får stor strekk i laget, noe som igjen resulterer i at de alt for ofte får spilt seg fri rettvendt i mellomrommet. Noe man ikke skal gjøre mange ganger mot en god motstander før man blir straffet slik vi ble i dag. I andreomgang var det stor forskjell på lagene sier en skuffet Nordsteien, som legger til at han etter denne kampen sitter igjen med flere spørsmål enn svar. Men fakta er så enkel som at vi kan ikke slippe inn 5 mål i hver kamp.

Text av: Haldo Jonsson