ÖFK startade med Aly Keita, James Baldwin, Douglas Bergqvist, Tomas Peciar, Dennis Widgren i fyrbackslinjen.

Mittfältare var Jamie Hopcutt, Alex Dyer, Eder Carreras Lopez, Brwa Nouri, Thomas Boekye

Forward Modou Barrow
Byten i andra halvlek:

60 min. Brwa Nouri- Ammar Ahmed, Alex Dyer- Alexis Mendiola

69 min. Jamie Hopcutt- Stefan Illic,

83 min Peciar- Törnstand, Barrow - Linus Sjöberg

90 min. Eder- Sebastian Lundbäck

Jämtkraft Arena

250

Joakim Nilsson

+ 3 grader, vind 3/m sek

ÖFK och Ranheim delade rättvist på poängen

VS

Matchen slutade 2-2 efter mållös första halvlek. Nu med referat. Bilder finns på alla målen och på straffräddnigen. Nu med flera bilder. Video på alla målen från Ranheims hemsida finns här

Bilden: Thomas Boakye gör 1-0 i krysset. Foto: Jenny Åhgren

I för årstiden fint fotbollsväder med någon plusgrad gjorde ÖFK debut på hemmaplan. Jag tror att ÖFK inte gjorde någon av den förhållandevis stora publiken missnöjd. Visst gjordes det ibland misstag med en del felpassningar och felbeslut men man måste komma ihåg att vi befinner oss i februari månad.

- Jag såg matchen ifjol mot Ranheim då ÖFK förlorade med fyra mål. ÖFK var snäppet bättre i dag. I förra matchen kunde Ranheims forwards enkelt springa igenom ÖFK:s försvar, säger Lars Landin i ÖFK.

Det var ett viljestarkt och duktigt lag ÖFK mötte. - Vi satsar på att vinna serien i år och vi tror att vi har stor chans att göra det, säger Kristoffer Lökberg, mittfältare i Ranheim. det skulle smaka bra med derby mot Rosenberg, inflikade jag. - Mycket bra, sade Kristoffer, med glimten i ögat.

ÖFK spelar ungefär som man gjorde i fjol med stort bollinnehav, men jag tycker ända att man kunde se en större vilja att snabbare komma fram i anfallsläge för att göra mål.

Ranheim hade en 4-4-2 uppställning

Dennis Widgren på vänsterkanten hade en offensiv roll. Jamie Hopcutt längst till höger på mittfältet och Thomas Boakye till vänster.

Det var en jämn match mellan två bra lag. Ranheim satsade på press och snabba uppspel och något rakare bollar än ÖFK. ÖFKs tekniska spelare försökte hålla bollen inom laget och spela fram i anfall.

ÖFK öppnade matchen bra och kom fram i farliga anfall med avslut. Bollen gick dock ofta utanför målet. Eder hade kanske största chansen med ett skott som målvakten räddade i 15 minuten. Matchen jämnade så småningom ut sig. ÖFK hade dock överlag något större bollinnehav än Ranheim.

ÖFK utnyttjade vänsterkanten mest i första halvlek. Tomas Boakye och Dennis Widgren offensiva i sina roller. Tyvärr fick Boakye i början av matchen för få bollar att jobba med. Han var oftast fri på kanten. Modou Barrow hade rollen som forward, men kom inte i riktigt läge. Ranheim kom bäst på ÖFK:s vänsterkant där det uppstod ganska stora ytor.

Brwa Nouri har grym teknik och hade mest boll och han är en bra passningspelare. Defensiv mittfältare var Eder och han får godkänt. Däremot passar inte Jamie Hopcutt långt ut på kanten. Han var bra när han kom in i banan.

Visst saknade man en renodlad forward i anfallet. I denna match var inte Modou lösningen. När han i andra halvlek spelade på kanten gjorde han mycket bra ifrån sig. Det är Modous plats. I dag fick han dessutom för få raka löpbollar att jobba med. Hopcutt provades även han som forward och byttes ut mot Boakye i andra halvlek

I 19:e minuten blåste domaren straff för Ranheim vilket förvånade många i publiken. - Det var en ÖFK- spelare som sparkade en Ranheimspelare på fötterna, sa domaren Joakim Nilsson.

Nye målvakten Aly Keita fick visa sig på styva linen och räddade straffen genom att kasta sig till höger och styra markskottet till hörna.

Första halvlek slutade 0-0

I andra halvlek lossnade målskyttet. Det blev sammanlagt fyra mål.

1-0 gjordes i 51:e minuten av Thomas Boakye med ett kraftfullt skott i krysset, Det var uppspel av Baldwin på kanten. Modou till Hopcutt som slog en perfekt passning som Boakye mötte. Ledningen var inte orättvis.

Några minuter efteråt var det ett anfall för Ranheim. Bollen kom ut på högerkanten och spelade framför mål. Rasmus Lindqvistkopian Bendik Bye i Ranheim kunde på mycket nära håll sätta bollen i mål bakom Keita. Målet såg allt för enkelt ut.

I 76:e. En rak boll rakt genom ÖFK:s backlinje i misstänkt offsideläge. Nr 11, Bendik Bye sprang igenom och gjorde 1-2

Två minuter efteråt gjorde ÖFK 2-2. Mendiola slog en fin passning upp i anfallsläge. Ett inspel till Modou som gjorde sitt första mål för ÖFK. Tyvärr blev han skadad och gick haltande av banan. Han fick en smäll på foten. Man vet inte riktigt hur svår skadan är, men hittills är det inget som tyder på att den skulle vara svår.

Det var bättre fart på Ranheim i början på andra halvlek. Man pressade ÖFK högt och gick in för att förstöra ÖFK:s uppspel. ÖFK hade mycket boll på mittfältet, men Ranheim backade hem något och satsade på att erövra bollen och starta snabba anfall, vilket man till viss del även lyckades med.

Backlinjen får godkänt. Både Peciar ock Bergqvist riktigt bra på huvudet och stabila. Baldwin är en klok spelare. I andra halvlek hade Baldwin en mera offensiv roll och kom ofta upp i anfallsläge, Dennis Widgren misskötte sig heller inte.

Sammanfattningsvis var det en bra genomkörare för ÖFK med fullt godkänd insats.

- Jag är nöjd med ÖFK:s insats sa Björn Hamberg efter matchen. Det var ett bra genrep mot Elfsborg. Alla lagdelar fungerade bra

Kristoffer Lökberg, mittfältare i Ranheim:

- Det var perfekt för oss att få denna match. ÖFK var ett bra lag med många smarta spelare. De hade stor bollinnehav, men var inte lika duktiga framåt i förhållande tilll bollinnehavet.

Thomas Boakyes snygga 1-0 mål

Aly Keita räddar straffen

Modou Barrow reducerar till 2-2

Bendik Bye Aly gör 1-1 efter inspel från höger. Bollen sitter högt upp till vänster.
Bollen rinner igenom bakom ÖFK:s försvarslinje efter en suverän passning.

Ranheims gör 1-2 mål ensam med Keita på en löpboll bakom backarna. Bollen letar sig snyggt upp i krysset. ÖFK:s försvarare hinner
inte med.

Thomas Boakye har fått en Ranheimspelare på fall och Modou Barrow beredd att ingripa

Thomas Boakyes mål var mästerligt. Här attakeras han men klarar upp situationen

Verkligen tur att Dennis Widgren hittade bollen i snödrivorna så att matchen kunde fortsätta

Modou Borrow lämnar planen med en isblåsa runt vristen. Han fick en kraftig spark på
foten. Vid en preliminär undersökning så konstaterade man att inget var brutet.

Boakye grattas efter målet, bla av Stefan Ilic som visade upp sin vindsnabba löphastighet
på kanten. Tyvärr fick han nästan inga bollar att jobba med.

Thomas Boakye i läge för mål

De nya mittbackarna Douglas Bergqvist och Tomas Peciar

Aly Keita beredd !

Janes Hopcutt var aktiv i början av matchen. Här göra han en dragning och skjuter,