Fjärdedomare Stefan Pålsson, Vemdalen

Temperatur + 2 grader, Vind 9/m sek. NV, luftfuktighet 58%

ÖFK kom igång efter paus

VS
Vann cupmatchen med 4-0 (1-0) mot Rynninge iK. Nu med referat och många bilder och tre av målen

Bild: Emir Smajic gör mål igen! Foto: Jenny Åhgren

ÖFK tog en komfortabel seger i Svenska Cupen mot Rynninge. Efter 1-0 i paus skrevs slutresulatet till 4-0.

I det bistra väder Östersund bjöd på idag var förhoppningen att spelet skulle kunna bidra till värme. Tyvärr bjöd första halvlek , och särskilt första kvarten, på mycket tråkigt och långsamt hemmaspel. Spelet gick nästan uteslutande på tvären och vänsteryttern Modou Barrow såg ut att frysa i sin ensamhet på kanten. Bollar på djupet lös nästan helt med sin frånvaro. Då det hände var det alltid Alexis Mendiola som stod för de bollarna. En viss uppryckning av ÖFK var det trots allt den senare delen av halvleken men inga riktiga målchanser skapades förrän Alex Dyer i den 38:e minuten fälldes i höger del av straffområdet. Den efterföljande straffen placerade Ammar enkelt in till 1-0. I den 40:e minuten var Modou barrow på väg ensam mot målet då åtminstone jag tyckte att han blev nerdragen bakifrån. Eftersom ingen signal kom från domaren utgår jag dock från att han "snubblade".

Den andra halvleken hann knappt börja innan Modou Barrow på bästa hockeymanér styrde ett skott från Mendiola till 2-0. I den 55:e minuten kom matchens dittills snyggaste anfall. Mendiola har bollen längst ut på vänsterkanten han sedan in bollen i mitten till Eder som i sin tur sätter en boll djupt på högerkanten där den snabbe Boakye hinner i kapp den och slår ett snyggt inlägg som Barrow slutligen distinkt nickar i mål till 3-0. Snyggt!

I den 64:e minuten gör så ÖFK sina första byten. In kommer den hett efterlängtade Emir Smajic och det spännande nyförvärvet Luka Peric. Det dröjde inte länge innan Smajic presenterade sig. I den 67:e minuten får han en perfekt boll på djupet från Mendiola. Som den målskytt han är så missar Emir inte läget utan han trycker in 4-0. Härligt med en målskytt tillbaka! I den 72:a minuten gör ÖFK sitt sista byte. Ut gick Boakye och in kom Brwa Nouri. Brwa behövde mindre än tio minuter på sig för att ordna straff för hemmalaget då han blev fälld av Rynninges mälvakt till vänster i straffområdet. Nu var det antagligen meningen att Barrow skulle få chansen att fullborda sitt hattrick. Men för det var den av honom slagna straffen lite för enkel för bortamålvakten som räddade.

Sammanfattningsvis kan man säga att denna match innehöll två helt olika halvlekar. En tråkig första och en åtminstone till delar riktigt trevlig andra. Det fanns också några riktiga glädjeämnen i matchen. Alexis Mendiola som låg bakom nästan allt framåt, Modou Barrow med sina mål och sin snabbhet och till sist Emir Smajic vars återkomst säkerligen räddar tränarteamet från onödiga grå hårstrån.

ÖFKs lag
Connor Ripley, Törnstrand, Douglas, Peciar, Baldwin, Ammar, Dyer, Mendiola, Eder, Boakye, Modou Barrow

På Bänken

Bider

Foto Jenny Åhgren. Bildtext Haldo Jonsson

Pssningsmästaren Alex Mendiola tittar upp och slår en genealisk passning till Modou Barrow....

......som tar emot och förpassar bollen i mål

Stilstudie på Marcus Törnstrand. Spelade första halvlek och gjorde det bra.

Mittbacken Tomáš Peciar smiter förbi en moståndare och tar bollen

Ammar Ahmed gör mål på straff i första halvlek. Det blev halvlekens enda mål

Marcus Törnsrand slår en mycket bra passning från vänsterkanten som snabbfotade
och målfarlige Modou möter med pannan......

....... och bollen går i mål

En glad Modou Barraow grattar passningsläggaren Marcus Törnstrand

Tidigare långtidsskadade Emir Smajic kom in i andra halvlek. Han kommer i läge efter
en suverän passning från Alexis Mendiola. Han skjuter....

...och bollen går i mål. En målskytt är tillbaka på banan! Bra!

Det fanns verkligen anledning att gratta Emir Smajic lite extra. En målskytt är tillbaka !
Han var inte länge på plan förrän han satte bollen i mål.

Mittbacken Luca Perciar kom in i andra halvlek. Det var hans första framträdande för ÖFK
i en tävlingsmatch

Stilstudie på mittfältaren Alex Dyer

James Baldwin och Eder Lopec Carrera jagar

Här satsar Emir Smajic med stora steg mot mål

I andra halvlek kom teknikern Brwa Nouri in på plan och gjorde motståndarna yra i mössan

Målvakten i Rynninge ute på flygtur på Mendiolas lobb, Bollen hamnade på nättaket

Text av: Lasse Jonsson