HÄGGENÅS SK - KROKOM DVÄRSÄTTS IF 3-1 (2-1)
av Myggan Handler
Publicerad 19 Sep 2020 - 23:48

Rolig avslutning på säsongen för Tigerbrudarna i Häggenås. Trepoäng i säsongsavslutningen och klättrade därmed i tabellen.

Säsongens sista match var kommen och K/D stod för motståndet hemma på Tigervallen. Nervösa men taggade tigrar före match. Tyvärr hade vi flera spelare borta pga sjukdom och att några inte kunde av olika anledningar. Men ingen tvivlar utan alla är fokuserade på sin uppgift.

Vi pratar innan match om att sätta press på bollhållaren, något som vi inte lyckades sist mot Ragunda. Dessutom är det säsongens sista minuter så bara in och släpp alla tyglarna. Under hösten har vi ett ord vi lyft i försnacket innan varje match: DUVFAN D - Delaktighet, U - Utmana, V - Våga, F - Fylla på, A - Avsluta och sist N - Närkamper. Dessa delar har vi lyft extra mycket och något som spelarna utvecklat under hösten.

När matchen drar igång är det lite flipper åt höger och vänster. Det syns att det är två lag som vill vinna och ta med sig tre poäng. Vi börjar matchen med en trebackslinje vilket vi har lite stök med innan vi kommer rätt i våra positioner. Men ju mer matchen rullar på så kommer vi mer och mer in i hur vi skall spela.

Första heta målchansen har vi efter bara tre minuter in i matchen där Hana Kifle Semere är framme på en retur som först Carolina Cipriani skapar. Hana blir fri med målvakten men avslutet går strax ovanför ribban.

K/D tar ledningen genom Petra Svanberg Arvehed efter bara nio minuters spel, detta efter att Petra blir frispelad och kommer till ett friläge. Petra gör inget fel utan bollen sätter hon i mål. Bara två minuter senare misslyckas vi i ett hemåtpass och K/D kommer till ännu ett friläge men denna gång går avslutet på sidan av målet.

Spelet är jämt och det är mycket krigande om boll på mittplan.

Efter halvtimmen spelad kvitterar vi till 1-1 efter att Hana passat fram bollen till Rebecca Lilja. Rebecca driver på med hög fart mot målet och sätter bollen i mål. Tigerjubel på fina Tigervallen!

När klockan står på 38 minuter får vi en frispark på mittplan. Mittbacken Erika Öhlin kliver fram och slår bollen mellan backarna. Matilda “Messi” Andersson läser bollen bra och kommer i fin tajming till bollen. Messi kommer fri mot målvakten med en K/D:spelare i hasarna. Messi sätter bollen i mål. 2-1 och nu gäller det att håll i detta till pausvilan, vilket vi också gör.

I paus är det glatt men fokuserat. Vi ändrar om och går från 3-5-2 till 4-4-2. Det märks att alla verkligen vill ta hem de tre poängen. Men än är det mycket tid att spela på och vi måste hålla fokus och ge allt sista rundan innan säsongen skall avslutas.

När andra drar igång har solen börjat skina starkare och vindarna som fanns i första halvlek har börjat mojna lite.

Vi sätter hög press från start i andra halvlek och vi har ett mer lugn i spelet än i första. Vi har bra tryck och spelet är i större delen på motståndarens planhalva. K/D kommer på några anfall men vår backlinje är väl synkade och ställer dem i offside ett flertal gånger.

Vi kommer runt fint på vår högerkant. Flera fina passnings sekvenser mellan Karolina Olsson, Rebecka Lilja och Ella Handler. Dessa tre hade ett fint flyt idag och stod för ett flertal anfall i matchen.

Tyvärr får vi en illa skada på vår mittback Erika Öhlin i mitten på andra halvlek, hon känner direkt att det är illa med sitt knä. Erika måste lämna planen och kan inte fortsätta spela. Vi får rodda om lite i laget men det är inget som hindrar tjejerna utan de bara nickar och kör vidare.

Strax efter Erikas skada är det vänsterbacken Sara Lindmans tur att få ont efter en rejäl spark på hennes vad och Sara har ont. Men hon biter ihop och hon kliver upp och kör vidare.

Vi fortsätter hålla i taktpinnen och vi radar upp anfall och avsluten kommer närmare och närmare mål. Det känns som det kan komma ett tredje mål men det gäller att se upp. K/D har inte på något vis gett upp utan de är hungriga när de kommer till anfall. De har några genomstickare som vi lyckas hantera på bra sätt.

När matchuret står på 90 minuter så är det fortfarande tid att spela vidare på. Detta pga skadeavbrotten. Nu gäller det att hålla fokus och fortsätta göra jobbet som krävs. Detta är precis vad tigergänget gör, alla fortsätter jobba och tjejerna är sugna på mål nr tre.

I 95:e minuten kommer då äntligen vårt tredje mål. Ella spelar bollen till Rebecca som driver ner mot mållinjen på högerkanten. Rebecca driver in mot straffområdet och slår bollen klassiskt, snett inåt bakåt. Där kommer Alva Finke helt rätt till bollen från sin vänsterkant och sätter bollen i mål. Jaaaa, nu tar vi tre poäng!!! Strax efter detta blåser domaren av matchen och de gul/svarta tigrarna får äntligen känna segerns sötma.

En viktigt vinst som ger energi och ett positivt avslut på säsongen.

Vald till matchens lirare i den gröna K/D-tröjan blev välförtjänt Kerstin Brendt.

I Häggenås fick vår högerback Karolina Olsson priset. Karolina spelar så klokt och lugnt. Karolina har utvecklat sin spelförståelse och hon värderar situationerna så rätt.

Tigergänget stannade kvar i klubbstugan och åt tillsammans för att runda av säsongen. Trivsamt och roligt att få tid med detta härliga gäng. Jag är stolt över den utveckling som laget gjort under året. Att kunna ändra spelsystem mitt under match och de klarar av det galant bevisar tydligt för mig att de utvecklats. Backlinjen håller i dag som i flera tidigare matcher en fantastisk synk tillsammans. Under hela fjolåret jobbade vi nästan bara på försvarsspelet och på flera av grunderna i fotboll. I år har vi kunnat bygga på och utvecklat bla på hur vi skall få till vårt anfallsspel. Självklart finns mycket mer att lära, men nu hoppas jag verkligen att dessa tjejer fortsätter med fotbollen. Hur nästa säsong kommer se ut är det ingen som vet men önskar verkligen att det ges förutsättning för detta lag att fortsätta.

Vill passa på att tacka några som stöttat och hjälpt oss under året. Tack till Adam på ICA Häggen som sponsrat oss med domarfika, pris till matchens lirare och kvällens avslutningsmiddag. Även ett tack till Inger och Terese som jobbat i kiosken på de flesta matcherna. Stora kramen till dig Lena som roddar med kiosken, domarfika och annat smått och gått. Helene och Jan-Ove Olsson vill jag tacka för fantastiskt speakerjobb och stöttning med laget. Er hjälp är ovärderlig, ni alla är fantastiska TACK!

Tack till er personalen på kansliet, våra fina fotbollsplaner och allt fix ni ordnar och hjälper oss med!

Nu laddar vi med lite vila så drar vi igång med frivillig träning en dag i veckan efter novemberlovet.

//Myggan Handler

Sök på fotbollz.se

Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:58

I Formtabellen ligger ÖFK och Helsingborg lika

22 Apr 2024 - 13:40 Referat: Selånger SK - Ope IF
22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa