RAGUNDA - HÄGGENÅS 3-3 (2-1)
av Myggan Handler
Publicerad 12 Sep 2021 - 22:56 Uppdaterad 13 Sep 2021 - 11:42

När domaren blåste av matchen kändes det som att vi tappade en vinst. Stark andra halvlek av tigerbrudarna men det räckte inte för seger.

Ett lite sjukdomsdrabbat tigerlag som kom till Hammarstrand denna söndags eftermiddag. Så idag fick jag själv vara beredd på ett inhopp.

Första orden jag antecknade var; studs och stök ingen riktig ordning på nått. Precis så var det större delen av första halvlek.

17 minuter in i matchen gör Ragunda 1-0, ett mål som vi bjuder på då vi inte hinner flytta upp hela backlinjen och alla stannar av för de tror det är offside. Men vi har en spelare kvar och då blir deras Monika Aspås helt fri och gör inget misstag framför mål.

I minut 18 och 19 har vi två farliga avslut. Först spelar Madde Norman fram till Kajsa Sandqvist som kommer till avslut men bollen tar i burgaveln. Andra chanser direkt efter kommer Madde igen på högerkanten och lägger in bollen i boxen, där är Fanny Moen Kjellin framme och bröstar ner bollen och är så nära att kunna trycka in den men en Ragunda spelare hinner dit och rensar undan bollen.

Pang 2-0 till Ragunda, ännu en gång Monika Aspås. Offside eller inte… mer än så kommenterar jag inte.

Efter 30 minuter ändrar vi om lite och går för att försöka göra mål. Vi får ett bra tryck direkt och det är noterat fem avslut från oss innan paus.

Vi får utdelning i minut 41 där Madde Norman spelar fram till Myggan Handler som driver bollen ner mot kortlinjen, passar snett inåt framför målvakten och där fyller Madde på och dundrar in bollen i mål. Viktigt mål för oss precis innan paus.

I paus pratar vi om att våga tro på oss själva och göra det vi tänker. Att vi har bara en domare så vi kan inte lite på att vi får med oss offside. Att vi därför skall börja spela lite mer långbollar tyvärr, då planen är dålig och släpper vilket gör att finliret uteblir. Spela mer säkert i backlinjen och våga byta sida på spelet.

Andra halvlek börjar med bra press från oss direkt. Vi kliver på första bollen bättre vilket gör att vi vinner mer boll. Men så åker vi på ännu ett skitmål i minut 55. Där vår back halkar när hon skall slå undan bollen. Ramlar över bollen försöker ta sig upp för att få undan bollen men då är Monica Aspås framme och sätter bollen i mål. Tungt för oss efter stark avslut i första och bra start på andra.

Men tigrarna vill inte gå med på detta utan nu gäller det att samla oss och gå för mål. Nu finns inget annat.

Skönt att vi gör mål nr två bara tre minuter efter deras. Det är Fanny Moen Kjellin som driver bollen från mittfältet. Fanny är stark och tar sig förbi både en och två motståndare och krigar sig fram med hög fart. Hon tittar upp och passar bollen in i mitten utanför straffområdet där Ella Handler gärna vill ha bollen. Ella tar emot fintar bort sin motståndare och sätter bollen lugnt i målet. Skönt med tidigt mål efter deras, vilket ger oss mer energi.

Vi fortsätter rada upp chanserna men avsluten går utanför, på målvakten och att några avslut inte har den rätta skärpan.

Tålamod och fortsätt göra jobbet är vad vi peppar varandra med.

Till slut får vi utdelning av vår press. Denna gång är det Kajsa Logrim som tar igen bollen på mittfältet och krigar hårt mot en motståndare. Kajsa går vinnande ur duellen och vänder upp och spelar fram till Myggan Handler som vänder upp driver bollen en bit och lyfter in bollen mot mål och Madde Norman som har perfekt tajming till bollen och nickar den i mål. 3-3 i minut 76 glädje direkt efter målet men rätt snabbt är vi taggade för att försöka gå för ett segermål.

Sista delen innan domaren blåser av matchen fortsätter vi med hård press på Ragunda. Vi blir lite för fast på vår högerkant vilket gör det lättare för Ragunda att försvara sig. Ragunda slår nu bara undan bollen. Vi fångar upp bollen och går för anfall och Ragunda slår undan. De har några försök till anfall men där vår backlinje reder upp det enkelt.

Så när domaren blåser av matchen var känslan väldigt tung, vi ville ha med oss tre poäng. Ragunda tror jag var mer nöjd med en poäng vad vi var. Måste berömma domaren för sin insats, det är inte enkelt att döma själv. Trist att vi inte ha fler domare i länet, fotbollen blir lidande.

Pris till matchens lirare blev i Häggenås Kajsa Sandqvist och i Ragunda fick tremålskytten Monika Aspås priset.

Vill också ge Fanny Moen Kjellin beröm för bra insats på innermittfältet idag, ingen plats hon är van vid i år. Hon är stark i närkampsspelet och hon har flera fina passningar som går med rätt adress.

Nu laddar vi med två träningspass i veckan innan vi spelar säsongens sista match. Det är hemma på Tigervallen söndag 19/9 kl 13.00 och motståndet är K/D. Välkommen till Tigervallen, synes där!