Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

OFFERDALS IF - HÄGGENÅS SK 0-2 (0-0)
av Myggan Handler
Publicerad 19 Jun 2022 - 16:31 Uppdaterad 19 Jun 2022 - 16:34

Tredje raka segern för Tigerbrudarna, denna gång på bortaplan mot Offerdal.

Regn, vind, sol vilket väder det än skulle var idag så skulle inte det vara något som skulle påverka oss. Innan match pratade vi om att vi har allt i egna händer, jobbet måste göras och att vi måste ha tålamod då vi förstått att Offerdal spelat kompakt på sin egna planhalva och försöka gå på kontringar genom långbollar.


Precis så blev det. Vi höll i taktpinnen medans Offerdal stod emot bra och deras anfallsvapen var att slå långa bollar och jobba på dom.


Första kvarten är jämn, två lag som känner på varandra och det är mycket kamp på mittplan. Efter denna jämna start får vi mer och mer ordning på spelet och vi uppträder mer kontrollerat och lugnt. Vi försöker spela boll men vi är dock slarviga i vårt passningsspel och slår bort allt för många bollar. Vi är ändå snabba att lösa de situationer som uppstår och tar allt som oftast tillbaka bollen.


Tror det tar nästan 20 minuter innan första riktiga avslutet på mål kommer. Det är efter en spelvändning från Elin Edsvik på vänsterkanten, hon slår en cross över till Ella Handler som driver bollen några meter och spelar in bollen i boxen till Julia Eklund som tar emot bollen och avslutar på mål men ett skott som Offerdals målvakt tar.


Strax efter detta får Offerdal en hörna som vi tar undan. 25 minuter in i matchen har vi ännu ett bra avslut på mål genom Matilda “Messi” Andersson som avlossar ett skott som går strax utanför kryssribban.


Halvtimmen in i matchen är det Annie Olssons tur att få på ett skott som går utanför stolpen efter bra förarbete från vår högerkant. Ytterbacken Moa Jönsson spelar fram bollen till Ella Handler som levererar vidare till mittfältaren Matilda “Messi” Andersson och därefter ett pass till Julia Eklund som hittar Annie utanför straffområdet.


Innan pausvilan har vi ännu ett anfall genom vår högerkant där Annie Olsson spelare fram till Ella Handler som slår ett inlägg som når “Messi” hennes skott räddas av målvakten.


I paus pratar vi om att fortsätta göra jobbet och ha tålamod. Vi vinner mycket boll men vi lyckas inte förvalta och få utdelning utan vi har för dålig adress på våra passningar. Många pass slås hårt i knähöjd och då är det svårt för oss att ta hand om passningarna. Upp med blicken och våga se alternativen, för de finns. Vi vill att vi ska vara mer distinkt i våra löpningar när vi går mot boll tex vid press eller en längre slagen boll, visa hunger. Planen är kort vilket vi också måste hantera och därför inte slå de avgörande passningar i mittplan utan försöka komma runt på kanterna.


Andra halvlek börjar lite rörigt och vi ser stressade ut, vi har inte alls det tålamod vi pratat om i paus. Men efter ca tio minuter börjar vi få ordning på oss och håller ihop våra lagdelar. Vi har ett fint anfall från vår vänsterkant där Annie Olsson, Greta Sandberg och Elin Edsvik har ett fint kombinationsspel mellan varandra som avslutas med att Annie slår en längre boll för Elin att löpa på, Elin tar in bollen hon har en Offerdalsback i hasorna men hon kommer lös och får till en fint inlägg som vi tyvärr inte lyckas komma i tajming på och bollen rullar ut till inspark.


Hittills i matchen har vi haft ca tre fyra hörnor men inte lyckas riktigt i synken på dem. Men när matchuret hunnit nå 81 minuter är det så äntligen dags. Hörna för oss och Ella Handler går ut för att slår den. Bollen slås och nickas undan ut av en Offerdals spelare, bollen når till slut Annie Olsson och hon får på ett bra skott och bollen går i mål. En rejält glad målskytt och alla vi andra tigrar var snabba med att hänga med Annies glädje. Ett viktigt och skönt mål för oss, äntligen utdelning på att ha tålamod och inte sluta tro på att det går.


Nu är det absolut nervöst för oss, alla vill inget annat än att hålla detta tills domaren blåser. Minuterna går sakta men vi håller lugnet och kontrollen på planen. Vi fortsätter nu hålla bra press på våra motståndare och lyckas till slut även göra ännu ett mål. Denna gång är det Kajsa “Logge” Logrim som spelar fram till Ella Handler som i slutet av matchen spelade forward, Ella tar emot bollen strax innanför straffområdet, vänder upp och kan placera bollen i mål. Riktigt skönt för oss att stänga matchen med detta mål i minut 85.


Sista delen i matchen har vi kontroll och mycket tid gick åt till inkast och kamp om bollen nere på Offerdals planhalva.


En match där Offerdal kämpar och är närvarande i fighten hela tiden, vi får lite tid med boll vilket gör att vi blir stressade i våra pass. Offerdal har några få anfall då de försöker springa på deras längre bollar men vår backlinje löser det elegant, lugnt och säkert vid varje tillfälle. Tror inte Offerdal har en farligt avslut på hela matchen.


Vi är det bättre laget sett över hela matchen men även vi har svårt med att skapa farliga och heta målchanser, men vi gör det bra som fortsätter med tålamodet och kämpar som ett lag.


Ett extra beröm i dagens match går till Annie Olsson för att hon läser spelet bra och hjälper och styr sina medspelare på ett bra sätt. Plus även till Angelica Odelberg som är aktiv i sitt målvaktsspel med bra snack och delaktighet mot sina backar.


Nu laddar vi med en spelarråds träning på tisdag innan vi tar oss ann Järpen hemma på Tigervallen på onsdag kl 19.00.


Synes Margareta “Myggan” Handler

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Så ska ÖFK ta tre poäng mot Västerås SK  
  av Martin Nylander | Idag - 17:54  
   
  Läs mer...  
 


 
  Nyförvärven spelklar inför lördagens match  
  av Classe Olofsson  | Idag - 17:36  
 

Lördag 3/6 kl 13 Jämtkraft Arena......IFK Östersund - IFK Luleå, Hofvallsgruppen roddar fika mm, FRI ENTRÉ

 
 


 
  Ope IF Stugun 7-0 (2-0) Bilder  
  av Ope iF | Idag - 14:35  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Östersund  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:12  
 

Frank Ahrin Foto Haldo Jonson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 11:38 Kamraterna värvar lirare med allsvenskt förflutet
Igår - 22:38 Tung förlust för ÖFK
Igår - 21:31 Grymt, men inte oväntat
Igår - 21:30 Matchens prestation
Igår - 21:24 Matchens överraskning
Igår - 18:19 Startelvan
Igår - 15:45 Timmarna före match
Igår - 13:52 Inför matchen: IK Brage - ÖFK
Igår - 13:51 Följ IK Brage - ÖFK genom fotbollz.se
Igår - 13:50 Mittfältaren Gustav Berggren om matchen mot ÖFK
Igår - 13:41 Besvikelse på Brage i Borlänge
Igår - 11:25 Derby dax
30 Maj 2023 - 22:14 Erick Brendon ligger tvåa i Superettans assliga
30 Maj 2023 - 20:00 Div 3
30 Maj 2023 - 16:04 Resultat Helgens matcher
30 Maj 2023 - 13:26 ÖFK är ett bra bortalag.
29 Maj 2023 - 22:03 Ifk 2 har bortamatch
29 Maj 2023 - 20:46 ÖFK Akademi
29 Maj 2023 - 20:19 Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
29 Maj 2023 - 15:35 Debut för ÖFK, blev Trissvinnare - Jakob Hedenquist
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 28 Maj 2023 - 21:34
Nu måste vi skynda på med kultursat
12
kommentarer
Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek
av Lasse Granbacka | 28 Maj 2023 - 18:07
ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 ) Jako
11
kommentarer
Tung förlust för ÖFK
av Fredrik Boije | Igår - 22:38
Brage - ÖFK 2-1 (1-0)
5
kommentarer
Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Östersund
av Haldo Jonsson | Idag - 14:12
Frank Ahrin Foto Haldo Jonson
5
kommentarer
Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 29 Maj 2023 - 20:19
En svår omgång sist och även denna
5
kommentarer
60 riktigt bra minuter räckte inte
av Per Lagerbäck | 28 Maj 2023 - 15:59
Sur poängförlust, men det går int
 
 Skrivet den Sön 28 Maj 15:59
 
 Skrivet den Ons 5 Apr 22:29
 
 Skrivet den Tis 16 Maj 03:08
 
 Skrivet den Fre 12 Maj 14:05
fotbollz.se på Facebook