REFERAT: OPE IF - HÄRNÖSANDS SK
av Ope iF
Publicerad 5 Maj 2024 - 22:37

Det blev till slut seger med klara 5-1 (2-0) i seriepremiären mot Härnösand, men det var väl ingen speciellt bra fotbollsmatch.

Ibland är det väldigt svårt att veta vad orsakerna är till att inte spelet stämmer riktigt. Hur mycket påverkades spelarna av premiärnerver, ovanan vid värmen och Härnösands raka, men tydliga spel? Sanningen är väl mest troligt en kombination av de tre för det är bara att erkänna att vi aldrig fick något riktigt flyt i spelet. Vissa anfall är riktigt bra när vi har tidiga alternativ och bollen går snabbt, men det varvades med väldigt enkla misstag och att det såg rätt segt ut.

Vi fick ändå en bra start när Jenny Cederberg tryckte in bollen efter en fin hörna från Ella Handler. Då hade det bara gått 4 minuter. Efter det hoppades vi väl att premiärnerverna skulle vara borta och att tjejerna kunde släppa loss, men så blev det inte. Istället blev första halvleken en rätt jobbig historia att titta på. Mycket stillastående och inte alls den hjälp till varandra som behövs, samtidigt som Härnösand var väldigt disciplinerade i sitt markeringsspel. När de väl vann bollen så var det ofta en snabb boll upp mot snabba anfallare. Det här gjorde att vi fick ett väldigt långt lag och våra spelare var alldeles för långt ifrån varandra.

Det är ändå några bra anfall och bl.a. har Nova Hägred ett skott i stolpen och Emma Henriksson ett skott i ribban. Elin Bergqvist hade också ett lobbförsök som gick precis över ribban.

fem minuter innan paus så kom ändå 2-0 i ett anfall där vi får kvalitet, rörelse och tajming i samspelet mellan Moa Strand och Nova Hägred. Det avslutas med att Moa frispelade Nova som kunde skjuta in bollen i mål.

Trots ledning med 2-0 i paus var vi väldigt tydliga med att det vi såg under första halvlek inte var okej. Vi efterlyste mer rörelse och hjälp till varandra på alla möjliga sätt,

I början av andra tog vi också kommandot, men det var Härnösand som kunde reducera. Ett uppspel hamnade hos en av deras forwards som kunde rulla in bollen i mål.

Det blev en liten väckarklocka, men fortfarande inte riktigt det flyt och den kvalitet i passningarna som behövdes.

Med 30 minuter kvar bytte vi in Cassandra Bengtsson och flyttade upp Nadia Andersson för att få en högerkant med mycket speed både defensivt och offensivt. Det gav väl inget resultat direkt, men der kändes som att vi hotade lite mer framåt.

Med 20 minuter kvar kom Moa Sandberg och Irma Andersson in för att bidra med energi och snabbhet och det gav väldigt snabbt resultat. Efter bara 15 sekunder på planen fick Irma en passning av Nadia Andersson. Irma vände upp med en snygg vändningsfint och klappade till direkt. Bollen gick in i första krysset. Ett riktigt snyggt fotbollsmål.

8 minuter senare kom även 4-1. Nadia Andersson spelade bollen tillbaka till Lena Lindström som slog ett inlägg med första tillslaget mot Nova Hägred som kunde nicka in bollen i mål.

Nu hade vi matchen under fullständig kontroll och Härnösand var rejält tröttkörda efter en tapper kämpainsats. Molly Gidlund fick komma in sista 10 minuterna och göra division 2-debut då hon ersatte Lena Lindström.

Vi lyckades göra ytterligare ett mål i matchens slutsekunder och då var det ytterligare ett fint mål. Nova Hägred dribblade förbi en motståndare på kortlinjen och spelade vidare till Nadia Andersson. Hon slog en bra passning in mot mitten där Elin Bergqvist kom störtande och tryckte in 5-1. Direkt efter avspark blåste domaren av.

Seger i premiären och med klara siffror är glädjande. Sen har vi mer att önska och kräva av vårt spel. Vi har sett vad tjejerna kan prestera när de spelar som bäst och dit nådde vi inte idag. Härnösand hade några snabba spelare i den bakre leden och några med bra speed längst fram och spelade utifrån det. De var oftast väldigt disciplinerade och uppoffrande i sitt försvarsspel och gjorde det svårt för oss så det ska de ha beröm för. Vi behöver lära oss att spela mot lag som trycker iväg de här längre bollarna tidigt så att vi snabbare kan komma nära varandra när motståndarna sträcker ut oss i djupled.

Dagens bästa Opespelare var Nadia Andersson som alltid spelar med mycket energi oavsett position. Hon var också inblandad i alla tre målen vi gjorde när hon klev upp på mittfältet. Det går heller inte att anmärka på Nova Hägreds vilja att delta i spelet och skapa saker framåt. Idag fick hon jobba över lite större ytor än vad som är tänkt, men när matchen är slut så står hon ändå på två mål och en "hockeyassist".

Glädjande också att se att våra inhoppare bidrar med mycket energi och pigga ben.

Nu är premiären avklarad och nästa lördag väntar Timrå på bortaplan. Ett Timrå som idag besegrade Frösön med 3-1. Vi hoppas på att vi kan få till spelet lite bättre då och att ett bra spel leder till ett lika fint resultat som idag

Frösö IF -Älgarna-Härnösands IF 3-2 (2-1)
  Idag - 21:20

Äntligen säsongens första trepoängare blev det i dagens match mot Älgarna-Härnösands IF på LF Jämtland Arena

Skövde AIK - ÖFK 1-0 (0-0)

Idag - 15:54 IFK Östersund-Bodens BK FF 1-2 (0-1)
Idag - 15:40 Powell måste hitta Laget
Idag - 15:31 Matchens prestation
Idag - 15:26 Matchens överraskning
Idag - 12:15 Referat: Offerdals IF - Tandsbyns FK 5-2 (2-1)
16 Maj 2024 - 23:14 Jamie Hopcutt uttagen i veckans lag efter matchen mot Brage
16 Maj 2024 - 19:48 Det blir nog vissa ommöbleringar i startelvan mot Skövde- Ra
16 Maj 2024 - 06:48 Seger med 4-1 mot Ås
15 Maj 2024 - 20:49 Ska vi kalla det måstematch?
15 Maj 2024 - 10:44 Referat: Stuguns BK - Tandsbyns FK 0-3 (0-1)
15 Maj 2024 - 09:45 Poängbedömningen av spelarna Brage - ÖFK klar. Två från ÖFK
14 Maj 2024 - 22:28 Spelomgång 3 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024