Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
GAIS       Östersunds FK
1 - 1
(0) (0)
Mån 20 Apr 2015 18:45
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 83 Douglas Bergqvist
1-1 94 Malkolm Moenza

Så spelade GAIS:

Så spelade Östersunds FK:
Keita - Widgren, Bergqvist, Azulay - Bala, Lundbäck, Bachirou, Sinclair - Omoh, Kapcevic, Dyer.
På bänken startade; Björnsson, Sollander, Mikiibi, Aiesh, Nouri, Sjöberg och Moon.

Varningar GAIS Utvisningar GAIS
Malkolm Moenza

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Kujtim Bala
Arena:
Gamla Ullevi
 
Publik:
3111
 
Domare:
Domare:
Patrik Eriksson, Gävle
Ass. domare 1:
Niclas Ivarsson, Stockholm
Ass. domare 2:
Peter Arnesson, Växjö
Fjärdedomare:
Joakim Östling, Göteborg
 
Väder och vind:
Temperatur +13.3 grader, vind 4.1 m/sek, luftfuktighet 43 %, sol
 
 

Onödigt poängtapp av ÖFK

 

VS


Matchen slutade 1-1 (0-0) med mål för GAIS på övertiid.
Bilden: 0-1 av Douglas Bergqvist och många trodde att segern var i hamn. Foto: Joakim Nylander

 

ÖFK och GAIS delade på poängen idag, mest nöjda med det ska hemmalaget vara som lyckades nicka in kvitteringen när endast 1 sekund återstod.

Startelvan mot GAIS innehöll en förändring jämfört med Ängelholmsmatchen, Bobbo S ut och D Bergqvist in. Starelvan såg ut enligt följande; Keita – Widgren, Bergqvist, Azulay – Bala, Lundbäck, Bachirou, Sinclair – Omoh, Kapcevic, Dyer. På bänken startade; Björnsson, Sollande, Mikiibi, Aiesh, Nouri, Sjöberg och Moon.

Första halvlek får sägas vara årets hittills sämsta. ÖFK började bra och rullade runt mot ett väl samlat GAIS som inte skulle gå bort sig. Andra halvan av halvleken jämnar hemmalaget ut spelet. Annars präglas halvleken av slavigt passningsspel. De chanser som skapades stod ÖFK för även om ingen var riktigt het. Närmast var Dyer på nick redan i 3:e minuten efter inlägg från Omoh. I 6:e matchminuten får ÖFK en dubbelchans först genom Kapcevic och i andra läget på skott från Omoh. Sista chansen värt att notera är återigen efter inlägg från Omoh mot Kapcevic vars nick kan räddas av hemmamålvakten Vahio.

Andra halvlek ska direkt sägas inte heller gick till historien som välspelad. Även i denna halvlek är det ÖFK som har mest boll utan att man lyckas förvalta spelövertaget. I den 63:e matchminuten slås en djupledsboll på Omoh som löper sig fri, dock hinner försvararna tillbaka och det blir inte mer än en halvchans för Omoh. I den 78:e minuten gör Douglas en perfekt brytning som sista utpost, en viktig insats. I 83:e minuten får ÖFK en hörna från vänster, den slås av Bala och Douglas får chans att skjuta. Målvakten Vaiho är på skottet men kan inte hålla bollen och vi har 0-1. ÖFK försöker sedan spela av matchen och man ser ut att lyckas med detta. Med sekunder kvar får GAIS en vänsterhörna som GAIS Moneza kan nicka in till 1-1, här känns ÖFK försvaret väl passivt och man tappar markeringen.

Matchen slutar 1-1 vilket får sägas vara väldigt smickrade för hemmalaget då målet var enda chansen man skapade i andra halvlek, bortser man från en tamt skott från Johan Lundgren i första var det faktiskt GAIS enda chans i matchen. För ÖFK är det bara att glömma dagens match och rikta in sig på att göra en bättre insats mot IFK Värnamo på lördag.

Spelarkritik; Dagens spelare i ÖFK är utan tvekan D Bergqvist, inte bara för att han gjorde mål utan för sitt helt felfria mittbackspel. Omoh gör en bra första halvlek, i andra kommer han bort och byts till slut ut. Dock är han kreativ och skapar möjligheter för sina medspelare. Jag måste till slut nämna några ord om Dyer, en spelare som har Potters förtroende bevisligen men som åstadkommer försvinnande lite på planen. Till nästa match hoppas jag på ett rakt byte mellan Dyer och Moon för att få in speed i laget. Eventuellt kan man tänka sig ett byte mot Aiesh också och spara Moon till andra halvlek när motståndarna sprungit sig trötta.

Till sist, dagens stora behållning får ändå sägas vara GAIS publikens sång under stora delar av matchen – Allsvensk klass




Douglas Bergqvist gör 1-0 på hörna: Foto Joakim Nylander



Kapcevic efter match Foto Joakim Nylander

 
Text av: Martin Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
GAIS
Trissen
sammanlagt
  1. Douglas Bergqvist 3
  2. Michael Omoh 2
  3. Fouad Bachirou 1
James Sinclair 3
Dragan Kapcevic 3
Douglas Bergqvist 3
Michael Omoh 3
Seon- Min Moon 2
Kujtim Bala 2
Fouad Bachirou 2
Michael Omoh 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Glenn skrev | 23 Apr 2015 - 09:58
Otroligt sur "förlust".
Helt klart att Moon måste få mer speltid, han är för bra för att bara spela 20 minuter i superettan.
Azulay är den bästa mittacken vi har och en av de bättre i serien, han har varit OK, men kommer att spela en sjukt viktig roll för oss iår
Gäst: Olav skrev | 21 Apr 2015 - 21:25
Kollade på presskonferensen efter gaismatchen och kan bara säga att jag är glad att graham Potter är tränare för öfk och inte P-O Ljung. Den snubben verkar leva i en fantasivärld och måla upp matchen till något det inte var. Konstig attityd och snackar alldeles för mycket, har oerhört svårt för sånt. Graham är ödmjuk och trygg, tack för det!
Gäst: Troll skrev | 21 Apr 2015 - 13:25
Det var Bobbos fel att det blev mål, han informerade inte domaren om vem som hade glömt borsta tänderna i förrgår.
Gäst: Ulf W skrev | 21 Apr 2015 - 12:46
Jag förstår ingenting av flera av kommentarerna, personligen tycker jag att Öfk spelar enormt stabilt, dominerar över hela planen mot ett Gais som är otroligt glada över en poäng. Om vi har spelar som inte håller måttet på planen kan man inte vara så bra som lag, förstår ni att vi är med i toppen av superettan och behöver alla spelare under säsongen är oerhört glad att Potter förstår att man måste låta spelarna växa in i rollen innan man kapar dom. Storleken på truppen och matchningen av spelarna kommer att vara det som avgör i slutändan, om man ska byta ut spelare som missa passningar då får man det svårt i slutändan då man knäckt mångas självförtroenden.
Gäst: Nicke skrev | 21 Apr 2015 - 11:51
Backlinjen är ok mot enklare motstånd,men så fort dom får lite tryck mot sig blir dom skakig Azulay slår ofta hål i luften!!!
Gäst: a skrev | 21 Apr 2015 - 09:45
Vissa spelare är inte i form. Alex Dyer måste står över i nästa match. Han drar ner tempot i den form han är, ....Batti har använts för mycket, Han är ung och måste kanske vila-------. Dennis var inte bra i går och det har han rätt att vara. Mittbackar skall man inte byta hur som helst som man nu har gjort i ÖFK. .Det skapar osäkerhet -------Hosam måste in från start eller som tidig avbytare. Han hade tre eller fyra fina inlägg på den korta tid han var inne och spelade klokt och smart. Sinclair är inte i form. Han kan bättre..... ......och framför allt Moon skall starta.
Gäst: Helge skrev | 21 Apr 2015 - 09:32
Håller med att man ska sansa sig lite, men kraven stiger med rätta när målen för Öfk ställs högre och högre. Spelar kritik kommer man att ha hela tiden (se Paris om Zlatan gör en halvdålig match) . Jag tycker Lundbäck inte kommit till sin rätt, vi behöver en central mittfältare som är konstruktiv framåt och fördelar bollar offensivt. Antingen har han inte fått den rollen av Potter eller så går spelet lite för fort än så länge för honom. Alex Dyer bör få lite mindre speltid när Hoppcut är frisk och som sagt släpp in Moon klart tidigare än denna match.
Gäst: .... skrev | 21 Apr 2015 - 08:01
Jag tycker det inte var Dennis fel som nickade ut bollen till hörna. Det hela började när Dragan, helt onödigt, tappade bollen och ÖFK åkta på en omställning vilket resulterade i hörna och mål.

Håller med om att Dyer inte tillför så mycket offensivt, hade hellre sett Moon där eller Hopcutt i framtiden.
Dennis och Azulay var lite svajiga vilket de även var i premiärmatchen.
Batti får inte till det riktigt men jag tycker absolut inte att han faller ur ramen. Med lite tid och förtroende så kommer han bli riktigt bra.

Överlägset bäst var iaf Bachirou!

Matchen kommer inte gå till historien som den roligaste vi sett men man får inte glömma att kryssa mot ett defensivt GAIS på bortaplan inte är fy skam. ÖFKs mål var minst lika slumpartat som GIAS och även om ÖFK hade spelet så skapade man inte mycket mer än motståndarna. Dock är alltid surt att tappa en match i slutminuterna! :)
Gäst: Erik skrev | 21 Apr 2015 - 07:30
En som måste bort från startelvan om det ska hända något framåt är Dyer.
Inte ett rätt på två matcher nu, så otroligt tempofattig så det är skrämmande.
Sen bolltapp hela tiden på det också.

Han skulle kunna kosta oss en allsvensk plats om han får fortsatt förtroende.
Gäst: Sten Sture den äldre skrev | 21 Apr 2015 - 07:20
Potter tycker nog att Moon är bäst som inhoppare med sin snabbhet mot trötta motståndar lungor och ben, men visst borde han ha kommit in 10-15 minuter tidigare.

Helt fel att såga Dennis och Batti vid fotknölarna. Påminner mig om kommentarerna Bobo fick ifjol om att han bara var bra för omklädningsrummet men han har ju bevisat att han har mycket fotboll i kroppen.

Kom igen nu! Heja ÖFK!!
Gäst: Tobbe skrev | 21 Apr 2015 - 06:34
@Tomas99
Va?? Alltså förlåt men har du sett situationen?
Gäst: alrik skrev | 20 Apr 2015 - 23:12
In med Moon och Hosam från start
Gäst: Marcus Widgren skrev | 20 Apr 2015 - 22:49
Trögt och idèfattigt ÖFK, tycker tyvärr inte man förtjänade att vinna, fanns i huvudtaget inga intentioner offensivt.

Bara att vänja sig vid att alla lag kommer spela passivt, krävs mycket mer om det här ska bli en bra säsong.

Nästa gång kan inte Moon hållas utanför startelvan. Ingen ur nuvarande anfallstrio gjorde en bra match.
Gäst: Classe skrev | 20 Apr 2015 - 22:24
Tat lite piano nu. En hårsmån från 3 poäng, mot en motståndare som bara hade en sak i skallen, att försvara sig, se till att bara täppa ytor. Det kunde man höra på Gaistränaren i intervjun före match. ÖFK kommer att kriga i toppen, med många sköna sevärda matcher. GAIS blir ett tråkigt mitten el nedrehalvan lag. Man når inga höjden med att bara fokusera på att förstöra och göra det jävligt för sina motståndare. Att spela släpp ingen jävel över fotboll, ger inga framgångar. Poäng borta och 3 hemma, ja då slåss man om topp 3 placering, det kommer ÖFK att göra. Vad gäller Batti vs Moon så har dom inte riktigt samma roller, så sakta i backarna med att klanka på enskilda spelare. Tror Potter har koll på läget och lagformation. att skulle han få kicken.
Gäst: Tomas99 skrev | 20 Apr 2015 - 22:20
@Chile
Som sagt, vart skulle han ha nickat, och ostörd är man inte om en motståndare är 1 meter bakom i en inläggssituation.

Var det bara jag som tyckte det var lite komiskt när kommentatorn pratade om straffen som ÖFK borde fått. Nåt sånt här sa han: "Ja hands är det, den tar klart och tydligt på den utsträckta handen men domaren gör rätt som inte blåser straff"
Gäst: Cheva 1500 å en hammare skrev | 20 Apr 2015 - 22:05
Satt på LeSport med en bira å snickarbältet på å kan bara säga att det var ingen höjdarmatch men ett par observationer...
Omoha, var riktigt tam idag, tappade bollar och kämpade inte tillbaka någon
Tog för lång tid att byta ut honom...
Kapevich och Bala hittade inte varandra lika bra, för det blev inga snabba uppspel, allt tog för lång tid och det går inte få till damma effekt från stillastående
Widgren, fick aldrig til lugnet och tjongade bara iväg genom hela matchen, saknade förmodligen bobbo centralt i backen, och blev osäker
Ölen var kall i burgarna god på LeSport, inget kan skyllas på dom i alla fall
Bra att plattmatchen var borta, mot en toppkandidat, och inte kostade alla pinnar
Nu siktar vi på hemmamatch med återställd ordning
Som snickarn säger, spiken i kistan och ett skott i råttan, så vinner vi nästa match
Gäst: chillarn skrev | 20 Apr 2015 - 22:04
Var tycker du att han skulle nickat då Chilenarn?
Gäst: Chile skrev | 20 Apr 2015 - 21:57
Gaisspelare i ryggen? Kolla nu reprisen....det är för dåligt att nicka den till hörna ostörd!
Gäst: Tomas99 skrev | 20 Apr 2015 - 21:50
@Tobbe
Först och främst håller jag med om att Dennis inte hade sin bästa dag i dag, väldigt många felpass. Jag skulle dock vilja veta hur du kan tycka att han orsakade en helt onödig hörna? Inlägg från vänster och Dennis är ungefär vid straffpunkten med en GAIS spelare i ryggen, vad skulle han ha gjort tycker du?
Gäst: Sång o sånt skrev | 20 Apr 2015 - 21:46
GAISklacken var bäst!
Gäst: Storkenn skrev | 20 Apr 2015 - 21:33
Nu vore väl fan om vi inte blir 4000 på nästa hemmamatch
Gäst: Malte skrev | 20 Apr 2015 - 21:32
Det blir fart på matcherna då MOON kommer in... Han är bäst! Vill se honom tidigare i matcherna!!!!
Gäst: Måste skrev | 20 Apr 2015 - 21:27
Aa Chile vi får skicka in den ;):)
Gäst: Classew skrev | 20 Apr 2015 - 21:21
Rätt tråkig match.
ÖFK hade ingen kvalificerad målchans innan 1-0 målet.
I och för sig hade inte Gais det heller.
Stort bollinnehav för ÖFK men Gais backade ju bara hem.
Tyvärr mycket felpass. Kanske p g a dåligt underlag.
Bachirou samt Doulas och inhoppade Aiesh bäst idag.
Kom igen på lördag!
Gäst: alla klagar skrev | 20 Apr 2015 - 21:20
Fast det roliga är vilka krav vi har på ÖFK med tanke på för 4 år sedan var dom i Div2
Gäst: Chile skrev | 20 Apr 2015 - 21:18
där har du laget "Måste"

Alternativt:

keita
Azulay/Dogge/Roland
HM Dyer IM Faoad/Noori VM Bala
OM Moon
Kapcevic/Omoh på topp
Gäst: Måste skrev | 20 Apr 2015 - 21:12
Nästa match starta då

Mv: Keita
Mb: Azulay, Dogge, Roland/Hammarn
Hm: Hopcutt/Hosam
Cm: Fouad, Dyer/Brwa
VM: Bala
Com: SEON MIN MOON
Anf: Omoh, Dragan
Gäst: Yu54 skrev | 20 Apr 2015 - 21:07
Känns som vissa får lira bara för de e svennar:)
Gäst: EriK skrev | 20 Apr 2015 - 21:06
hade ju gärna sett Boakaye i laget istället för Sinclair också
Gäst: Chile skrev | 20 Apr 2015 - 21:04
Så suuuurt!! Vet inte om Potter har krav på sig från Kindberg att inkvotera minst 2 jämtar i startelvan?

Så tydligt att dessa två inte håller på superettannivå, Lundbäck 0 vunna närkamper och motlägg idag och Dennis 143 felpassningar av 142 slagna passningar.

Nej in med Noori istället för Batti eller flytta ner dyer på den positionen, ut med Dennis och in med Micke Berg eller vilken annan försvarare som helst. Sen är jag fortfarande tveksam till om Sinclair passar in i ÖFKs sätt att spela fotboll.

Nu är det färdgiggnällt från mig :) 3 poäng på lördag!!!
Gäst: Erik skrev | 20 Apr 2015 - 21:04
Kan någon säga varför Dyer får spela?
Två matcher i rad utan ett enda rätt.
Gäst: Rättvist???? skrev | 20 Apr 2015 - 21:00
Öfk vann skottstatistiken med 12-5 så sett till det och målchanserna var det knappast rättvist. Så onödigt att släppa denna ledning. Som sagt håll bollen inom laget i RÄTT riktning.
Gäst: Besserwisser skrev | 20 Apr 2015 - 21:00
Tobbe,

Missade du matchen mot Ängelholm?
Gäst: Tobbe skrev | 20 Apr 2015 - 20:57
Ganska typiskt att Dennis som förmodligen gjorde sin sämsta match hittils orsakar en fullständigt onödig hörna. Dennis som i vanliga fall är väldigt passningssäker hade inte många rätt idag. Tappade räkningen vid typ 15 felpassningar. Nåväl, det kan bara bli bättre. Orättvist som f-n!
Gäst: nästa match skrev | 20 Apr 2015 - 20:55
spela Moon istället för Batti nästa match
Gäst: . skrev | 20 Apr 2015 - 20:53
Bra med 1p ÖFK! Rättvist sett till målchanser....men 3p var ju så nära! Surt sa räven...

Heja ÖFK!
Gäst: .... skrev | 20 Apr 2015 - 20:51
Håller med! Släpp ut till Hosam så händer aldrig det där!
Gäst: Mr.. skrev | 20 Apr 2015 - 20:51
Lååååt Linus Spela
Gäst: Strax utanför krysset skrev | 20 Apr 2015 - 20:47
faaaan... behåll bollen inom laget, Kapcevic! Låt bollen gå!!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Spelomgång 1 div.4 Jämtland/Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 29 Apr 2024 - 10:08
Dags för start för v&arin
3
kommentarer
Publikrekord för i år på söndag i matchen mot Öreb
av Haldo Jonsson | 2 Maj 2024 - 18:53
3
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 2 Maj 2024 - 16:18
Söndag spelar Dvärsä
1
kommentar
En stark fyrklöver håller på att växa fram - flera
av Haldo Jonsson | Igår - 11:29
Albin Sporrong en av dem. Foto Thor
1
kommentar
Om Malcolm Stolt tränade försiktigt i idag
av Haldo Jonsson | 2 Maj 2024 - 18:50
 Foto. Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook