Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Rosenborg BK
1 - 1
(0) (1)
Sön 26 Jun 2016 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 38 Pål André Heland
1-1 85 AndrewStadler

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK ställde upp med Aly Keita i mål. En trebackslinje med Douglas Bergqvist, Sotiris "Sotte" Papagiannopoulos och Dennis Widgren. Mittfält med från Irak nyligen hemkomne Brwa Nouri, Saman Ghoddos, Sam Mensiro som defensiv, på kanterna Hosam Aiesh och Gabriel Somi. Forwards var Andrew Stadler och Michael Omoh.

Så spelade Rosenborg BK:
André Hansen
Jonas Svensson - Holmar Eyjolfsson - Tore Reginiussen - Jørgen Skjelvik
Mike Jensen - Anders Konradsen - Fredrik Midtsjø
Pål André Helland - Christian Gytkjær - Gudi

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Sotirios Papagiannopoulos

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
3682
 
Domare:
Domare:
Henrik Molin, Östersund
Ass. domare 1:
Robin Albertsson, Östersund
Ass. domare 2:
Andreas Olsson, Östersund
 
 

Oavgjort rättvist mot Rosenborg BK

 

VS

Pål André Heland gav Rosenborg ledningen i första halvlek. Andrew Stadler utjämnade till 1-1 i slutet av andra, vilket även blev slutresultatet. Bilder upppdateras i morgon.

Referat från Rosenborg här


Andrew Stadler skjuter 1-1 förbi målvakten. Foto: Jenny Åhgren

 


Det var med glatt sinne man gick från Arenan i eftermiddag i utmärkt sommarväder. Vi har fått uppleva en match mellan två offensiva lag som ville spela fotboll och som bjöd upp till dans. Det var en match värdig ett 20-årsjubileum.

Det var i bjärt kontrast till den negativa försvarsinriktade fotboll som vi fått uppleva i de flesta av matcherna under EM. Nästan bara inriktning på försvarsfotboll som går ut på att erövra bollen i känsligt läge för motståndarna och sedan snabbt kontra genom robotmässig inlärda anfall. Då längtar man nästan till den fotboll man spelade för decennier sedan med fem man i anfallet och tre backar.

ÖFK mötte serieledarna i Norska tippeligen Rosenborg med fyra landslagsmän. De var målskytten Pål André Helland, Fredrik Midtsjö, backen Jonas Svensson som snart skall gå över till en europeisk liga, samt målvakten André Hansen.

I ÖFK saknades på grund av skador Fouad Bacherio, Alex Dyer, Ronald Mukiibi och Haraldur Björnsson.

ÖFK ställde upp med Aly Keita i mål. En trebackslinje med Douglas Bergqvist, Sotiris "Sotte" Papagiannopoulos och Dennis Widgren. Mittfält med från Irak nyligen hemkomne Brwa Nouri, Saman Ghoddos, Sam Mensiro som defensiv, på kanterna Hosam Aiesh och Gabriel Somi. Forwards var Andrew Stadler och Michael Omoh.

Vi fick uppleva en match som innehöll mycket bra fotboll. Det var två passningsskickliga lag som ville ha mycket boll och båda med en bra spelidé. Rosenborg och ÖFK vill använda kanterna för att komma fram. I det fallet var ÖFK bättre idag, mycket beroende på att Hosam Aiesh visade upp sitt fina offensiva och defensiva register. Han hade konserverat formen bra i Varberg. Även Gabriel Somi jobbade bra och gjorde fina löpningar mot mål, men som inte utnyttjades.


Det verkar som ÖFK har ett något rakare spela och med större framåtanda än i fjol. Det behövs mot de Allsvenska lagen. Del i detta har Douglas Bergqvist. Rosenborgs styrka är att i anfall komma snabbt upp med många spelare i straffområdet. Det fick vi ett exempel på inte minst vid deras mål.

Det var lite trevande vid matchstart för båda lagen, men sedan Michel Omoh drog förbi en spelare och slog ett inlägg så kom ÖFK i gång. ÖFK dominerade i långa stycken i första halvlek, men Rosenborg kom ändå upp i ett par anfall som var giftiga. Deras mål i 38:e minuten var en delikatess. Bollen gick som ett rep mellan flera spelare för att slutligen hamna hos en helt fristående Pål Arndré Helland som bara hade att lägga bollen bakom en chanslös Aly Keita. Vid ett annat tillfälle, i 21:a minuten höll tekniske Fredrik Midtsjö uppvisning i straffområdet med en serie fräcka dribblingar, men något mål blev det inte då.

De bästa chanserna i första halvlek hade Michael Omoh med ett skott långt över mål och Sam Mensiro som nästan snudda stolpen. Chansmässigt var det ett litet övertag av ÖFK.

Andra halvlek blev lite tempofattigare och inte lika rolig. Värmen var säkert jobbig. Rosenborg bytte in hela sju spelare i 61:a minuten. Då tog man över spelet, men ÖFK kom igen i slutet av matchen. Det blev pigge Andrew Stadler som såg till att det blev 1-1. Han fick en smörpassning av Mattias Viljalmsson. Stadler avancerade snabbt och sköt i mål.

Stadler hade haft ytterligare en bra chans, men skottet tog i ribban. Ett snyggt skott levererade nye Piotr Johansson från distans. Piotr blir en förstärkning för ÖFK som djupledslöpare, men då måste ÖFK veta om hans kapacitet. Han ville ha boll på djupet flera gånger och visade det, men bollarna uteblev. Denna gång spelade Piotr forward. I slutet av matchen gjorde Saman Ghoddos en fräck och snabb genomlöpning och vara nära att få bollen i mål.

I andra halvlek i den senare delen av halvlken byttes Ken Sema, Pjotr Johansson, födelsedagsbarnet Bobo Sollander, Alhaji Gero, Monday Samuel och Walid Atta in.

Sammanfattningsvis var det en bra match av ÖFK, trots att flera spelare inte kunde delta. Det bådar gott för framtiden. ÖFK har bredd.



 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: CC skrev | 27 Jun 2016 - 09:52
ÖFK hade i går ett något rakare och kraftfullare spel än tidigare. Jag tror det berodde på att Mensiro och Bergqvist var med. Bacherio i all ära, men han och Nouri är för lika i spelsätt. Det blir för mycket sidledsspel.och effektiviteten blir lidande. Mensiro är även målfarligare. Det ser ut som Piotr kan bli en bra anfallare om man lär sig att spela i djupled på honom. Aiesh var en överraskning. Han har blivit bättre i Varberg. Han har lärt sig att värdera chanserna bättre. Stadler var bra i första, men han måste räcka hela matchen.och det har han svårt för, men det kommer nog.
Gäst: Observer skrev | 27 Jun 2016 - 09:37
Rosenborg hade en matchplan att ligga rätt i positionerna och bevaka som ett test inför CL-kval mot IFK Norrköping inom kort. ÖFK med sedvanligt bollinnehav och svårt att bryta igenom blir straffade när RBK tryckte till med ett kanonmål centralt. Trots allt skapade ÖFK en del hel- och halvchanser så det är klart godkänt som prestation i helheten. Betänk att vi har fler pjäser att stoppa in dessutom. I ett historiskt perspektiv är det en underbar solig dag med en fullgod insats mot ett av Nordens bästa lag! Vi matchar dem i teknik och i stora delar i spelet. Skillnaden kan ses i den kontrollerade aggressivitet som RBK visar när bollen närmar sig sista tredjedelen i försvarsläge samt förmågan att snabbt komma med flera spelare runt bollen i attacker när läge ges. Här finns läxor att göra vilket säkert Mr Potter har koll på. Tack för underhållningen - igen!
Gäst: Chile skrev | 27 Jun 2016 - 08:21
Avslagen match.... Rosenborg visade klass när dom ville.

Bra i ÖFK stadler och piotr Johansson. Piotr visade enorm löpvilja utan boll och var dessutom mycket kvick! Bra tillskott till höstens matcher synd att han inte får spela mot Jönköping.

Omoh visar tyvärr igen att han snarare går bakåt utvecklingsmässigt. Han blir nöstan mer egoistisk för varje match han spelar... tråkigt på en kille som hade kunnat bli en väldigt bra fotbollsspelare...
Gäst: Suck skrev | 26 Jun 2016 - 23:21
@Vardon
Men faktum är att ÖFK var minst lika bra som Rosenborg fram till 60:e minuten. Och om jag förstod det rätt så startade Rosenborg med sitt absolut bästa lag samtidigt som ÖFK startade utan 5-6 spelare som brukar vara i startelvan.
Gäst: Vardon skrev | 26 Jun 2016 - 22:27
Uhh..mycket att lära ÖFK och Potter. Kanske till och med Kindberg var ödmjuk i detta jubileum.
Så snälla motståndare kommer vi inte att få i någon match i Allsvenskan. Byta 8 spelare rakt av i 60 min.......
Sen blev det lite mer Rock n Roll på planen.
Så...då blev det som blev


Gäst: alrik8 skrev | 26 Jun 2016 - 21:43
Starkt jobbat ÖFK
Gäst: GÄÄÄÄSPA skrev | 26 Jun 2016 - 19:47
Forza! De e ju semester, tagga ner
nu ere Slovakien!!!!
Gäst: FOORZAAA skrev | 26 Jun 2016 - 19:04
Inte en kommentar, då vi stundtals spelade ut Rosenborgs första 11a? Vad är fel på folk!?

Tycker vi gör en grym match idag, ser bra ut. Kul även att vi börjar ta mer ljupledslöpningar och att bollarna kommer!

Och vi har bättre bredd i laget än vi tror, då vi kan spela såhär bra trots att Dyer/Bach/Jamie/Ronald mfl. inte lirade!

Cred till Stadler, han blir bättre och bättre för varje minut han spelar. Alltid stenhårt jobb, och väldigt smart anfallare.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Spelomgång 1 div.4 Jämtland/Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 29 Apr 2024 - 10:08
Dags för start för v&arin
3
kommentarer
Publikrekord för i år på söndag i matchen mot Öreb
av Haldo Jonsson | 2 Maj 2024 - 18:53
1
kommentar
Om Malcolm Stolt tränade försiktigt i idag
av Haldo Jonsson | 2 Maj 2024 - 18:50
 Foto. Haldo Jonsson
1
kommentar
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 2 Maj 2024 - 16:18
Bortamatcher för våra tr
1
kommentar
Träningstider denna vecka inför Örebro
av Haldo Jonsson | 30 Apr 2024 - 18:04
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook