Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Hammarby IF
3 - 3
(2) (0)
Sön 11 Nov 2018 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 29 Ronald Mukiibi
2-0 45 Dino Islamovic
2-1 46 Nikola Djurdjic
2-2 71 Jiloan Hamad
3-2 76 Jerell Sellars
3-3 90 Vladimir Rodic

Så spelade Östersunds FK :
Aly Keita, Ronald Mukiibi, Douglas Bergqvists, Noah Sonko Sundberg, Tom Petterson, Jerell Sellars (85), Rewan Amin, Curtis Edwards, Hosam Aiesh, Dino Islamovic, Ludvig Fritzson (72)

Ersättare: Frank Arhin, Jamie Hopcutt (85), Henrik Bellman, Dennis Widgren (72), Patrick Kpozo, Andreas Andersson (mv)

Så spelade Hammarby IF:
Davor Blazevic, Simon Sandberg (46), Mads Nielsen, David Fällman, Vivaldi Borges dos Santos Neto, Björn Paulsen, Muamer Tankovic (63), Jules Barny, Imad Khalili (72), Nicola Djurdjic, Jiloan Hamad

Ersättare: Sander Svendsen, Kennedy Bakircioglu (63), Vladimir Rodic (72), Leo Bengtsson, Oscar Krusnell, Mats Solheim (46), Benny Lekström (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK

Varningar Hammarby IF Utvisningar Hammarby IF
Björn Paulsen, Imad Khalili, Mads Nielsen
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
6183
 
Domare:
Domare Glenn Nyberg, ass 1: Daniel Ekman, ass 2: Robin Wilde, fjärde domare: Henrik Mohlin
 
Väder och vind:
Temperatur: 5 grader
Luftfuktighet: 96%
vind: 5m/sek sydost
mulet
 
 

ÖFK - Hammarby 3-3 (2-0)

 

En spelmässig fotbollsfest men ingen glädje på plan efteråt. Efter 3-3 (2-0) på Jämtkraft Arena på söndagseftermiddagen i allsvenskans sista omgång missade gästande Hammarby IF Eurolegue-platsen och ÖFK ett nytt årsbästa poängmässigt.

Kvällens Trissvinnare och målskytt, Dino Islamovic. Foto: Daniela Wetter Hagström

 

Men underhållningen kan som sagt ingen klaga på. Offensiva uppställningar i bägge lagen och full fart från start. Hammarby pressade högt i högt tempo med en klar förhoppning att sätta en tidig strut för att ta ner ÖFK.s kampanda. Muamer Tankovic tätt över redan i inledningsminuten och en stressad Aly Keita ger Nikola Djurdjic en fin möjlighet strax efter,

ÖFK:s pigga nyförvärv Jerell Sellars med fint uppspel och skott av Curtis Edwards efter sju minuter. Imad Khalili i famnen på Keita minuten efter och hårfagre Björn Paulsen med ett par möjligheter. Hårt tryck från gästerna och Djurdjic och Khalili i läge igen efter misstänkt offsideposition. ÖFK emellan med en fint skott från Dino Islamovic härligt framspelad av Curtis Edwards.

En inledningskvart säkert värd inträdespengen från dom 6183 på läktarna. Fortsättningen i samma stil. Djurdjic i ny farlighet innan en frispark från Rewan Amin dyker ner tätt över ribban hos Davor Blazevic i gästernas bur. Fysiskt spel från “Söderbröderna” där speciellt Hosam Aiesh hamnar i skottgluggen och varning på Khalili. En lite annorlunda framtoning från ÖFK, inte så mycket bollinnehav utan istället lurpassande på misstag hos motståndaren.

Framgång också efter 29 minuter, Edwards drar upp anfallet, passar Ludwig Fritzon på vänsterkanten, denne lyfter in ett perfekt pass till en framstörtande Ronald Mukiibi som volleystöter in 1-0. Fortsatt böljande spel och chanser i parti och minut. Stekhete Djurdjic framme igen och Islamovic med ett skott som slickar stolpens utsida. Så då hastigt, lustigt och kanske inte helt rättvist 2-0 i halvlekens sista skälvande sekunder. En snygg raid av Sellars och pass till Islamovic som från långt håll drar in stridsäpplet vid ena stolproten.

Säg den glädje som varar beständigt, redan i andra rundans första minut 2-1 Naturligtvis Djurdjic med ett hårt skott under Keita. Fortsatt hårt tryck från Hammarby men utmynnande i en massa slarviga hörnor innan ikonen Kennedy Bakircioglu byts in efter 63 minuter. Jubel bland dom i runda tal 900 fyrverkeriförsedda bortafansen. Nära igen minuten efter, bolltapp hos ÖFK och Paulsen med en fin möjlighet. Bra nick från inbytte Mats Solheim innan Hammarby får straff efter 71 minuter.

Ett olyckligt felpass från en i övrigt prickfri Douglas Bergqvist. Paulsen spelar fram Djurdjic, vem annars, hakas upp av Tom Pettersson. Jiloan Hamad säker och 2-2. Dennis Widgren byts in i stället för Fritzon minuten efter och ÖFK:s kontringsmöjligheter fortsätter. Islamovoc tätt över efter frispark och så 3-2 efter knappa kvarten före ordinarie slut. Jerell Sellars kröner en lovande insats med ett vinklat skott i burgaveln från högerkanten. Islamovic med en ny möjlighet att döda matchen innan Sellars byts under välförtjänta applåder mot Jamie Hopcutt..

Tyvärr som sagt inget vidare slut på historien. Ett tidigare närmaste felfritt ÖFK-försvar darrar ännu en gång, denna gång med Tom Pettersson som olyckligt inblandad. En “strumprullare” letar sig fram till inhopparen Vladimir Rodic och 3-3. Detta i dom sista ordinarie sekunderna. Fyra mintuters tilläg men inget av värde händer.

Summa summarum dock, en fantastisk säsong av ÖFK med tanke på dom förutsättningar av olika slag som man haft att tampas med. Några nya ansikten på viktiga postioner så tror jag säkert man är beredda att fightas om fina positioner igen 2019. En fin match av hela laget den här gången. Strongt att hålla Hammarby stången som hade en hel del att spela för. Dino Islamovic visade upp ett register med en hel del ingredienser som legat i malpåse tidigare. Oerhört nyttig både offensivt och defensivt.

Jerell Sellars har jag gillat sen dag ett, kul att det uppmärksammas. Lite brister i fysiken men bolltrygg och med offensiva intentioner, viktigt i ett bollhållande lag. Rewan Amin går det inte stt bortse ifrån, gör ett strongt jobb på mitten i sitt sätt att täcka ytor. Curtis Edwards som vanligt också en dominant på mitten. Jag lider med “Dogge” som var iblandad i straffsituationen. I övrigt en jätte där bak. Nu gäller det att slicka alla sår och ladda batterierna för nya festligheter på Jämtkraft Arena 2019.


 

.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Dino Islamovic
  2. Jerell Sellars
  3. Rewan Amin
Hosam Aiesh 26
Curtis Edwards 22
Tom Pettersson 19
Saman Ghoddos 17
Aly Keita 16
Sotirios Papagiannopoulus 14
Rewan Amin 13
Tesfaldet Tekie 12
Dino Islamovic 7
Ronald Mukiibi 6
Jamie Hopcutt 5
Jerell Sellars 4
Brwa Nouri 3
Andreas Andersson 3
Ludvig Fritzon 3
Noa Sonko Sundberg 3
Alhaji Gero 2
Simon Kroon 2
Dennis Widgren 1
Douglas Bergqvist 1
Patrick Kpozo 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Laban skrev | 13 Nov 2018 - 11:41
Till Suck - Är du blind eller bara enögd? Offside?Träbenet till höger upphäver den.
Gäst: Frösö-Janne skrev | 12 Nov 2018 - 16:28
Tack ÖFK för en mycket bra säsong! Det här lovar gott inför 2019. Tänk bara på ett mittfält med Amin-Edwards-Tekie-Sellars och får vi sedan behålla 3-backslinje med Widgren-Pettersson-Mukiibi så blir det många högtidsstunder på Arenan! Behövs kanske nåt nytt längst fram - men det fixar Burchnall och Webb.
Gäst: Suck skrev | 12 Nov 2018 - 15:43
@Hm
Att vänsterkanten läckte som ett såll kanske var ett lite överdrivet uttryck från min sida men det fanns allt som oftast enorma ytor för Hammarby där. Tre mycket bra målchanser skapade dom dock på vår vänsterkant, två frilägen och en rätt svag nick av Solheim i ett helt fritt läge. Förutom det räknade jag nog till 4-5 ytterligare lägen på vår vänsterkant där det med lite bättre skärpa från Hammarby hade kunnat bli riktigt farligt.
Gäst: K skrev | 12 Nov 2018 - 12:39
Satt också hela första halvlek och svor över vänsterkanten medans jag väntade på att Hammarby skulle nyttja den eftersom man såg ut att ha svårt att sätta försvarspositionerna där. Men inga mål som kom därifrån, så helt åt skogen kan det inte ha varit - och sen öppnades det upp i mitten istället med farliga bolltapp och snabba omställningar. Det har varit onödigt mycket av den varan i år.
Även om denna match kändes som ett steg framåt tror jag det blir nyttigt att få chansen att sätta ihop ett spel från grunden inför nästa säsong. När man lyckats så här bra med haltande spel och ojämnt försvarsspel så känns det som om man med några förstärkningar, hela spelare och gemensamma förberedelser trots allt ska kunna roa oss på hög nivå även nästa år.
Gäst: Hm skrev | 12 Nov 2018 - 08:45
"vänsterförsvaret läckte som ett såll". Minns endast ett tillfälle dom kom igenom där och det var när fritzon stötte bort sig på mitt plan och lämnade tom 1 mot 2.

Kanske även 3-3 målet där tom missade sin rensning och Dennis tappade sin gubbe så 1,5 gång.
Gäst: Alrik8 skrev | 12 Nov 2018 - 08:07
Mycket stark av ÖFK mot Hammarby som har allsvenskans bästa anfall. Det borde inte gå när man tappat alla tränarna och bästa spelarna. Det är bara att lägga sig platt för ÖFK som fortfarande tillhör det bästa lagen i Sverige. Tack för i år.
Gäst: Suck skrev | 11 Nov 2018 - 22:47
Riktigt bra och underhållande match, synd att Hammarby fick precis den energi dom behövde direkt i andra genom ett mål som dock borde ha dömts bort för en solklar offside. När vi gjorde 3-2 kändes som att luften gick ur Hammarby och att seger var klar men tyvärr ändrade ett olyckligt ingripande av Tom på den saken men det spelade ju trots allt inte så stor roll.
Någon mer än jag som observerade att våran vänsterkant läckte som ett såll idag precis som det har gjort många gånger sedan en viss spelare skadade sig?

Tack ÖFK för en fantastisk prestation även denna säsong!!!
Gäst: Hm skrev | 11 Nov 2018 - 18:19
Amin, dino och Edwards helt dominanta idag! Sellers och aiesh blixtrar till emellanåt och mukibii stabil och bra som vanligt.

Triss:
3p. Dino
2p. Amin
1p. Edwards
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
24
kommentarer
Div..4 Jämtland 2020
av Lasse Granbacka | 3 Jul 2020 - 09:37
Dags för fotboll div. 4 Jämtland.
21
kommentarer
Där satt den, den efterlängtade segern.
av Johan Dillner | 1 Jul 2020 - 22:28
VS Kalmar FF - ÖFK 1-2 (1-0) Mål
17
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 4 Jul 2020 - 15:30
Har ÖFK någon sportchef eller motsv
8
kommentarer
Analys av Kalmar FF - ÖFK
av Sefik Bozdag | 2 Jul 2020 - 21:31
Det är den taktiske experten Sefi
7
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | Igår - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
 
 Skrivet idag kl 00:34
fotbollz.se på Facebook