Mills, Isherwood, Haugen, Weymans, Purver, Ssewankambo, Amin, Perry, Hörberg, Ahrin, Kadiri
I andra halvlek byttes alla utespelare. Slutelvan blev:
Mills, Sundberg, Mensiro, Zhuralev, Karlsson, Colkett, Fritzon, Sellars, Aliu, Baptiste, Turgott.

Noa Sonko Sundberg
Grimsta IP

ÖFK överlägsna mot Brommapojkarna

VS

Brommapojkarna - ÖFK 0-4 (0-2) Målskyttar: Nebuyi Perry 0-1, Jordan Kadiri 0-2,Thomas Isherwood 0-3, Charlie Colkett 0-4

Matchen:
ÖFK vann rättvist. ÖFK var överlägsen i de flesta spelmomenten och i bollinnehavet. Bara övertaget i hörnor speglar lite av hur matchen gestaltade sig. 14-4 till ÖFK. Målvakten Mills fick göra tre någorlunda kvalificerade ingripanden under hela matchen. Det säger också en del om övertaget. Målvaktsspelet hos ÖFK bestod mest av att hantera bakåtpassningar och sedan starta anfallsspel.

Ändå måsta jag säga att BP är ett lag som verkligen försöker spela fotboll. De var duktiga i sitt bolltrillande och stundtals fick ÖFK spelarna jaga rätt friskt när motståndarna hade bollen och spelade den emellan sig. I framför allt första halvlek var det också nära att BP gjort åtminstone ett mål på sina giftiga kontringar.

Nu är det uppenbart att ÖFK vill spela med ett högre passningstempo och betydligt rakare i anfall än tidigare upplagor. Stundtals var det riktigt bra spel och laget producerade många målchanser. Tyvärr verkar det dock som Kadiri i första halvlek och Baptiste i andra vill gå för nära mållinjen, när inspelen kom snett inåt bakåt. Inspelen hamnade då istället hos BP försvararna.

Fortfarande överdrivs passningsspelet i skottsektorn istället för att ta skott. Ändå sköts det en hel del från distans. Det blev också mål på ett sådant skott från Colkett, men det finns utrymme för fler skott. ÖFK kontrollerade dock matchen, i stort sett, från början till slut även om BP alltså inte var ofarliga i sina kontringar.

ÖFK provade alltså tre spelare i andra halvlek. Bäst lyckades nummer 12, som i denna match befann sig på vänstersidan i en wingback position. Det är andra matchen i rad. Jag upplever honom som en mycket intressant spelare. Dessutom kastar han långa inkast och är snabb att sätta inkasten i spel. Något ÖFK är generellt dåliga på.

Det mest positiva så här långt är att den individuella kvaliteten är god och det hos samtliga spelare. Det ser med andra ord riktigt lovande ut.

Bilder..... (Foto: Sune Elmroth)

Text av: Lars Larsson