Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       IFK Norrköping
2 - 4
(1) (1)
Lör 27 Jun 2020 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 36 Simon Kroon
1-1 45 Christoffer Nyman
2-1 50 Jordan Attah Kadiri
2-2 69 Christoffer Nyman
2-3 90 Simon Thern
2-4 95 Sead Haksabanovic

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Felix Hörberg (46), Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood, Erik Haugan, Marco Weymans (62), Rewan Amin, Charlie Colkett, Isak Sseewankambo (88), Simon Kroon (75), Jordan Attah (88), Kadiri

Ersättare: Kalpi Quattara (62), Nebiyou Perry (46), Ludvig Fritzon, Blair Turgott (75), Sam Mensiro (88), Brian Martin Pages (88), Sixten Mohlin (mv)


Så spelade IFK Norrköping:
Isak Pettersson, Henrik Castegren, Filip Dagerstål, Rasmussen Lauritsen, Lars Krogh Gerson, Andreas Blomqvist (63), Eric Smith (75), Simon Thern, Isak Johansson, Christoffer Nyman (93), Sean Haksabanovic

Ersättare: Alexander Fransson (75), Christofer Telo, Abdulraz Isaq (63), Pontus Almqvist (93), Kevin Alvarez, Manasse Kusu, Vladimir Sudar (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Noah Sonko Sundberg

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Domare:
Domare: Fredrik Klitte, ass1: Peter Alheim, ass 2: Daniel Yng, fjärde domare:Henrik Mohlin

 
Väder och vind:
Väder: Sol
Temperatur:28 grader
Luftfuktighet: 34%
Vind: NO 5m/sek
 
 

ÖFK - IFK Norrköping 2-4 (1-1)

 

VS

Ett fall framåt! En sliten klyscha men fullt berättigad efter ÖFK:s andra hemmamöte i denna myckert annorlunda allsvenska. 2-4 (1-1) mot suveräna serieledarna IFK Norrköping gav verkligen mersmak.

 

Ett ÖFK som denna gång saknade Ronald Mukiibi men med fortsatt satsning på fembackslinje. Gästerna med en auktoritär taktpinne inledningsvis och kraftfulle Sead Haksabanovic spred oro i hemmadefensiven. Christoffer Nyman och Simon Thern i samarbete men bra avvärjt av Aly Keita som skulle få mycket att göra den här eftermiddagen.

17:e minuten Haksabanovic bra skott och samme man tätt utom minuten senare. Thern med avslut i 24:e och unge islänningen Isak Johannesson med en bra möjlighet i den 25:e. Efter en inledande halvtimme helt i Norrköpings favör började saker och ting hända även med jämtländska mått mätt.

En härlig attack av Marco Weyman cross över hela planen var inte långt borta och efter en ny fin framstöt av Johannesson med en fin benparad av Keita helt hastigt och lustigt 1-0. Simon Kroon snor åt sig bollen på egen planhalva, avancerar och via virket ledning utan chans för Isak Pettersson i “Peking”-buren.

Gästerna dock på tå direkt och ständigt alerte Christoffer Nyman med två möjligheter på kort tid men fina parader av Keita. Ett fint upplopp av Isak Ssewankambo räddades snyggt av Isak Pettersson. 1-0 kanske inte helt rättvist i det läget och mycket opsykologiskt för ÖFK också 1-1 i slutminuten sedan Charlie Colkett gått för hårt åt Haksabanovic i utkanten av straffområdet.

Andra halvlek en betydligt roligare och en mer sevärd historia. Felix Hörberg ut och Nebiyou Perry in på det centrala mittfältet och samtidigt Ssewankambo ner som högerback. Perry en injektion med sina kvicka fötter och följsamma teknik. Samtidigt en lekkamrat till Jordan Attah Kadiri som denne helt klart varit i behov av. Duon ombesörjer också ledningsmålet 2-1 i 50:e sedan Perry hittat Kadiri i djupet.

ÖFK:s klar bästa sekvens i matchen där man visar att den myckna talang som finns mycket väl kan blomma ut framöver med ytterligare några matcher innanför västen. En kontring i 56:e där Kroon skjuter över fint assisterad av Perry. Böljande match och Thern och Nyman med nya möjligheter och fullt jobb för Keita.

Marco Weymans ut med dryga halvtimmen kvar och in med Kalpi Quatarra. Kadiri med en bra möjlighet men rakt på Pettersson. Så kvittering i 69:e, Nyman efter fint pass från Johannesson, kändes faktiskt lite orättvist i det läget. Nya framstötar dock från ÖFK och Kadiri och Quatarra i fint samspel men tätt utom. En fin räddning av Keita vid stolproten efter nick från Rasmus Lauritzen.

Kroon ut med kvarten kvar och in med Blair Turgott. Haksabanovic med ny oreda och bollen i stolpen och IFK Norrköping åter i förarsätet. Ett dubbelbyte i 88:e kan dock inte förhindra ett tröttnande ÖFK från att inkassera ytterligare ett par bollar på sluttampen. 2-3 i 90:e sedan Isherwood olyckligt styrt Therns skott förbi en chanslös Keita.

Full fart framåt igen för ÖFK men ett olyckligt bolltapp från Colkett bäddar för svängdörrar bakåt och 2-4 genom Haksabanovic. En trevlig tillställning trots allt i en mycket annorlunda omgivning, man märker verkligen vad publiken och stämningen betyder. Det finns mycket boll i dagens ÖFK-uppsättning och kan man hålla laget intakt bör poängen ramla in framöver.

Aly Keita i mina ögon en rese längst bak trots fyra baljor i nät, imponerande greppsäkerhet. Thomas Isherwood är en helt annan spelare i år. Agerar smartare och så gott som hela tiden inom lagens råmärken. Simon Kroon är en tekniker och bollhållare som är viktig i det här unga laget. Sen hoppas man få se mer av Nebiyou Perry, bänken borde vara ett minne blott och ung talang har gett fina minnen förr.


Bilder från matchen

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Aly Keita
  2. Thomas Isherwood
  3. Simon Kroon
Aly Keita 7
Jordan Attah Kadiri 3
Eirik Haugan 3
Simon Kroon 3
Ronald Mukiibi 2
Noa Sonko Sundberg 2
Thomas Isherwood 2
Isac Ssewankambo 1
Rewan Amin 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Se framåt skrev | 28 Jun 2020 - 07:56
Hm....ja, det hade det varit om domaren varit konsekventa sitt agerande, men han missade ätt många knuffar på ÖFKspelarna...
Gäst: Snyft skrev | 28 Jun 2020 - 05:01
Brukar vara ÖP:s fel men i dag var det domarens fel.
Gäst: Hm skrev | 28 Jun 2020 - 00:28
Fast det var väl en av de mest klara straffarna i allsvenskan hittills i år ändå?
Gäst: Se framåt skrev | 27 Jun 2020 - 23:59
Tänk så olika vi kan se det.. ÖFK gjorde det riktigt bra, men en lätt förtjänt straff gav Norrköping extra kraft. öFK skulle aldrig fått straff i samma situation. Det är trist att se så låg domarinsats som idag. även om Norrköping var bättre på mycket så kunde de inte förvalta det..de behövde domarens hjälp...
Gäst: Jocke N skrev | 27 Jun 2020 - 20:37
Alltså, nej. Hur frustrerande är inte detta??? Ser inte folk vart detta är på väg?? Det måste ske ett tränarbyte nu! När det står 2-2 mot ett topplag då gör man väl inget dubbelbyte?? Alltså två raka byten som saknade fullständig logik. Och så förlorar laget med 4-2. Det är ju solklart att det är tränarens fel. Alltså är det ekonomin som hindrar sparka Ian??? Men det kommer bli en större förlust om man inte agerar. Det är helt otroligt. 2 vinster på 28 matcher?? Om det stämmer så är det ju helt klart befängt att han ens får vara kvar en dag till. Både statistiken och avsaknaden av spelplan har lyst igenom. Laget blir fullständigt bortspelat och det är bara enskilda prestationer som laget lyckas göra mål på. Inte pga taktik.
Gäst: Coachfan skrev | 27 Jun 2020 - 18:48
Ian har nåt bra på gång!
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 27 Jun 2020 - 18:16
Jag tycker faktiskt ÖFK gör en riktigt bra match idag. Oftast bra försvarsspel och härliga spelvändningar flera gånger. Mer mod syns hos spelarna. Sedan sker ett par juniorfel vid första och tredje baklängesmålen, som egentligen förstör allt. Fortsätt som i denna match så rullar poängen in efter hand. Helt säkert.
Gäst: Fan skrev | 27 Jun 2020 - 17:58
Dags för tränarbyte .
Sedan maj 2019 har Ian Burchnall på 28 24(2019) 4(2020) allsvenska matcher endast 2 vinster.
Har han tappat omklädningsrummet?
Ian lyckades inte bra i norska Viking 2017 som huvudtränare.

Det funkar inte. Då går det inte skylla på ungt lag och inte ihopspelade spelare. Satsa på att byta tränare om man har råd.
Gäst: Dagis skrev | 27 Jun 2020 - 17:45
Valpar vad annat kan man säga. Att de aldrig lär sig. Tappar i 46e i första halvlek o i andra halvlek i 91..94.. hur många gånger har det skett ? Ja jag har i alla fall tappat räkningen
 
Herrar
av: hängiven | 13 Aug 2020 - 21:01
ÖFK, GRATTIS och TACK, vi alla behö
14
kommentarer
Spelomgång div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | Igår - 21:44
Nu har alla lag spelat minst 1 ma
12
kommentarer
UDDAMÅLSVINST FÖR ELFSBORG MOT ÖFK!
av Lasse Granbacka | 9 Aug 2020 - 21:45
VS ÖFK - Elfsborg 0-1 (0-0) Nu
10
kommentarer
Kritisk Daniel Kindberg
av Haldo Jonsson | 12 Aug 2020 - 09:29
Intervju i SVT morgonsändning i a
8
kommentarer
Derby!!! Ytterhogdal - IFK
av | 10 Aug 2020 - 23:05
En match som många väntat på, men t
7
kommentarer
Frösö IF - Järpens IF
av Tim Rehnholm | 13 Aug 2020 - 21:50
Säsongens första förlust för blåklä
 
 Skrivet den Ons 29 Jul 13:36
 
 Skrivet den Tor 13 Aug 23:54
fotbollz.se på Facebook