Bra försvarsspel och Aly Keita i toppform bäddade för en poäng

.. - VS

Djurgården - ÖFK 0-0 (0-0)

Nu med Referat av Perra Bexelius, bilder av Sune Elmroth och krönika av Agne Svärd

ÖFK tog på nytt poäng genom att på bortaplan spela oavgjort mot Djurgården. Det är en bedrift som är ett steg till i jakten på ett nytt allsvenskt spel nästa år.

Förutom poängen gav matchen två rejäla utropstecken.

Det första till Ali Keita som med sitt målvaktsspel stoppade varje Djurgårdsattack. Han var en vägg. Han var matchens trygghet. Han var spöket, skynket, vad ni vill för Djurgården. Han var helt enkelt ett nummer större än motståndet.

Det andra var Frank Arhin.

Han spelade snabbt, irrationellt men ändå dominant på högerkanten där han oftast gjorde allt som djurgårdarna inte visste att någon kan göra. Frank Arhin hade en helkväll och allt han gjorde gick hans väg. Han är inte särskilt stor till växten, men oj vilken talang han är. Han fick bara spela andra halvleken men bör rimligen vara med från början kommande matcher.

Första halvleken sammanfattas lätt i två ord.

TRÅKIG fotboll.

Båda lagen har ett liknande spel, ett evigt kortpassningsspel på ett respektfullt avstånd från motståndarmålet. När de väl närmar sig så spelar framför allt ÖFK ett homogent och bra försvarsspel. Problemet är bara att Djurgården spelar på samma sätt.

Under första halvlek har Djurgården två bra avslut. I 12:e minuten räddas ÖFK genom att Ali Keita stoppar ett¨långskott men nästan ger en retur. Keita reder upp situationen genom att själv ta bollen.

Djurgården tar tag i matchen och dominerar första halvleken. Men de lyckas knappt få till något mot ett heltätt, bra spelande ÖFK-försvar.

I 33:e minuten hade ÖFK sitt bästa anfall efter att Sam Mensiro gjorde en brytning, spelade snabbt till Attah Kadiri som sånär skarvade perfekt till Ludvig Fritzson. ÖFK:s klart bästa anfallsspel under halvleken.

Andra halvleken blev öppnare spel och detta innebar att i Djurgårdsdominansen kunde ÖFK få till ett anfallsspel som stundtals kunnat resultera. I 10:e minuten fälls Ludvig Fritzon bara ca 7-8 m utanför straffområdet. Tyvärr gav den följande frisparken ingen utdelning.

Likheten med första halvleken bestod i att Ali Keita redan i inledningen fick svara för två resoluta räddningar. Ett antal gånger till får han upprepa sitt eminenta målvaktspel och han gör fem- sex högklassiga ingripanden.

Attah Kadiri visar upp ett bra spel matchen igenom och skapar oro i Djurgårdsförsvaret. Mest påtagligt blir det när det uppstår fasta situationer i närheten av Djurgårdsförsvaret. Runt Kadiri ställer Djurgården upp Jesper Nyholm , Fredrik Lövestad och Jesper Karlström. Men Kadiri löper sig fri allt som oftast.

Djurgården var kanske något närmare segern. Men för att de skulle ha lyckats vinna så måste de göra mål på Ali Keita och det hade de inte en chans till den här juliaftonen.

Matchens Triss var Ali Keita, Frank Ahrin och Attah Kadiri.