Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Gefle IF       Östersunds FK
0 - 1
(0) (1)
Lör 13 Feb 2021 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 27 Blair Turgott

Så spelade Gefle IF:

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Kalpi Ouattara (77), Eirik Haugan, Ronald Mukiibi (77), Noah Sonko Sundberg, Sam Mensiro (58), Felix Hörberg (77), Ludvig Fritzson, Isak Ssewankambo, Blair Turgott (77), Malcolm Stolt (58)

Ersättare: Sixten Mohlin, Nikolaos Dosis (58), Francis Jno-Baptiste (77), Henrik Bellman (58), Marco Weymans (77), Patrick Kpozo (77), Frank Arhin (77), Sebastian Karlsson Grach.

Varningar Gefle IF Utvisningar Gefle IF

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ronald Mukiibi, Blair Turgott
Arena:
Gavlevallen
 
Domare:
Erikc Mattsson
 
Väder och vind:
Temperatur + 1 grad, vind 4 m/sek, luftfuktighet 52%, soligt
 
 

ÖFK skapade chanser men var inte tillräckligt effektiva i de avgörande momenten

 

VS

Gefle - ÖFK 0-1 (0-1). Mål av Blair Turgott.

 

Det är första träningsmatchen för i år på svensk mark. Det blir spännande. ÖFK byter gräs mot konstgräs och värme mot kyla. 0-gradigt idag i Gävle.

Amir har valt den startelva som han med sannolikt kommer att ha i första cupmatchen mot Landskrona. Det är inga överraskningar vad gäller valet av spelare. Ungefär samma som det var i fjol. Vi noterar dock att en spelare, Jerrel Sellars, som skulle vara självklar som startspelare inte ens finns med på bänken. Det är mycket illavarslande.Det såg ut som att konstgräset var halkigt i dag, men ingen såg ut att bli skadad.

Redan i matchstarten såg vi att Gefle var ett lag som ville pressa högt och satsa på kontringar. Det var även tydligt att ÖFK satsade offensivt denna eftermiddag. Man visade med eftertryck att man ville vinna.

ÖFK inledde piggt och med fint samarbete mellan Fritzon och Outtara med flera djupledsbollar. Båda visade spelglädje och initiativförmåga.

Karaktären på första halvlek var stort bollinnehav, säkert passningsspel och många bollvinster av ÖFK och ofta spel på Gefles planhalva. ÖFK hade många spelare i anfall och skapade ofta tryck mot Gefles försvar. ÖFK:s spel var fyndigt. De skapade öppningar i Gefles försvar men de sista avgörande skotten mot mål och det avgörande passningarna saknades ofta. Skotten var felriktade, men visst, vi kan inte säga något annat än att ÖFK sköt mot Gefles mål. Trots det fick Gefles målvakt mest vara overksam. Vid ett tillfälle var det rena kanonaden. Gefles försvar heller inte lätta att passera. De får fint betyg.

Det är viktigt att skapa målchanser. ÖFK har där förbättrat sin förmåga.

ÖFK:s anfall kom ofta från vänsterkanten. Det var Outtara som var på ett särdeles bra spelhumör. Outtara var halvlekens bästa spelare med sina fina löpningar och uppspel mot straffområdet. Även Fritzon var pigg. Det lovar gott.

Gefles anfall bestod av kontringar som var riktigt farliga. Några långa anfall hade man inte.

I 23 minuten gjorde målvakten i Gefle ett långt utkast som friställde en av deras forwards. ÖFK hann inte med. Skottet träffade i stolpen. Där hade ÖFK tur.

Tur hade ÖFK även i 27:e minuten då målvakten spelade ut bollen till en back. Denne fumlade. Turgott rev åt sig bollen, avancerade mot mål och sköt 1-0, som även blev slutresultatet. Det var eftermiddagens generösaste bjudning.


Andra halvlek började ungefär som den första. Fritzon och Turgott hade i början två chanser som kunna resultera. ÖFK hade fortfarande kvar förmågan att skapa chanser, men det var som i första halvlek sista passningen och komma till bra avslut som man inte lyckades riktigt med.

Gefle började ta för sig mera, flyttade upp spelet, fick större bollinnehav och skapade en del kontringar. ÖFK, vars försvar ibland öppnade sig lite för lätt och Gefles korningar blev farliga. Gefles skott lämnade e


n hel del att önska. Isak Lidberg, som gjorde en riktigt bra match i Gefle, hade ett par lägen där han borde fått till skotten effektivare. Där har ÖFK något att tänka på i försvarsspelet. Det blev för lätt att skapa chanser på ÖFK, men klarade sig ändå helskinnade undan. Det kanske blir svårare mot ett lag i högre serie. Det blev även en del bolltapp andra halvlek från ÖFK som förorsakade kontringar. Det såg vi inget av i första.

Lika som i första halvlek spelade ÖFK sig fram i flera positioner framför mål, men ofta sköt ÖFK förbi mål eller så blockerades bollen av en försvarare. Bellman ska ha beröm. När han kom in iandra halvlek visade han ett frejdigt spel.

I slutskedet av matchen hade Dorsin ett bra distansskott. Turgott, Baptiste. som inte var med på träningslägret, hade de lägen som med lite tur hade kunnat resultera. Frågan är dock om inte Gefle hade ändå största möjligheten, då man var nära att kvittera strax innan domaren blåste av matchen.

ÖFK hade ett halvt dussin hörnor men ingen av dem skapade en minsta farlighet. Gefle var alltid först med att nicka bort bollen.

Sammanfattning: ÖFK vann matchen. Det var viktigt. Lika viktigt var att ÖFK hade förmågan att skapa chanser och det gjorde man en masse. Nästa match sätter man bollen i mål. Det var flera raka bollar än tidigare och anfallsspelet var fyndigt.

Lite för lätt var det dock för Gefle att skapa chanser. Där har ÖFK något att fundera över.

Vi kunde se att ÖFK är på väg åt rätt håll. Vi önskar att ÖFK förbättrar förmågan att utnyttja sina fasta situationer då blir det ännu bättre. Hörnstatistiken är inte bra. Till sist, presspelet var bra.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: K skrev | 14 Feb 2021 - 10:53
Förvisso en efterlängtad seger, men det är svårt att se så mycket annat positivt sett ur lagperspektiv. Får hoppas att mycket påverkades av planen (avsmalnad och hal?), men givmilt försvarsspel och uddlöst framåt får mig inte att vara avslappnad inför kommande säsong.
Får hoppas på att tävlingsmatcher kan höja fokus bland spelarna och att man hittar ett spelsätt som nyttjar spelarnas kompetenser. Just nu ser inte spelsätt och spelare ut att vara kompatibla.
Gäst: Tomas Noterius skrev | 13 Feb 2021 - 23:18
"ÖFK hade väldigt mycket boll kring Gefles straffområde (oftast erövrade med starkt presspel eller framtagna till vänster av firma Ouattra&Fritzson. Men sedan då? Dålig, för att inte säga usel. precision, i inspelen. Och när ÖFK fick chansen till avslut fanns ingen riktig hunger att trycka dit bollen. Det såg helt enkelt lite taffligt ut bland alla sneträffar. (Behövde Geflemålvakten Tim Markström ens göra en kvalificerad räddning trots det bitvis massiva ÖFK-övertaget?). # Bristen på killerinstinkt blev alldeles tydlig i samband med de otaliga hörnorna (och de få offensiva frisparkarna). Här är ÖFK fullständigt ofarliga – men det är ju sedan gammalt!" Ånyo Agne måste jag hålla med dig i allmänhet och ovanstående i synnerhet. Märkligt tafatta Öfk är även i början av denna säsong. Mycket märkligt.
Gäst: Surjämtar skrev | 13 Feb 2021 - 21:01
Det vore bra om ni tog er upp över kanten på sandlådan och fortsätter att titta på korpen och kommenterar dessa natcher istället för att kommenterar saker som ni inte förstår. Stötta laget eller fortsätt att leka med spaden och hinken i sandlådan för ni tillför inte något i debatten eller förstår skillnad mellan korpen och allsvenskan! Det är bedrövligt att läsa er surjämtars kommenterarer.
Gäst: Surjämtar skrev | 13 Feb 2021 - 20:59
Det vore bra om ni tog er upp över kanten på sandlådan och fortsätter att titta på korpen och kommenterar dessa natcher istället för att kommenterar saker som ni inte förstår. Stötta laget eller fortsätt att leka med spaden och hinken i sandlådan för ni tillför inte något i debatten eller förstår skillnad mellan korpen och allsvenskan! Det är bedrövligt att läsa er surjämtars kommenterarer.
Gäst: Surjämtar skrev | 13 Feb 2021 - 20:57
Det vore bra om ni tog er upp över kanten på sandlådan och fortsätter att titta på korpen och kommenterar dessa natcher istället för att kommenterar saker som ni inte förstår. Stötta laget eller fortsätt att leka med spaden och hinken i sandlådan för ni tillför inte något i debatten eller förstår skillnad mellan korpen och allsvenskan! Det är bedrövligt att läsa er surjämtars kommenterarer.
Gäst: Fikkir skrev | 13 Feb 2021 - 20:13
Spela på grus då , kärringar
Gäst: Enkelt skrev | 13 Feb 2021 - 20:08
Ja..och Gefles stolpe var ju också en bjudning, så vad är skillnaden? ÖFK gjorde mål på sin bjudning , Gefle gjorde inte det...
Gäst: Ö vs g skrev | 13 Feb 2021 - 19:38
Målet var ju en riktigt jäkla bjudning från Gefle, som bara minuten innan sköt i stolpen vid friläge. ÖFK får nog se till att hålla sig kvar, får man vara nöjd med. Fast det är ju inte fy skam ändå
Gäst: Curva Middle skrev | 13 Feb 2021 - 19:08
I varje fall jag såg en tydlig spelidé. Nästa Landskrona. Ungefär samma klass som Gefle?
Gäst: Andersson skrev | 13 Feb 2021 - 17:48
Sammantaget från ÖFKs perspektiv, många frågetecken och för Gefles del utropstecken!
Motståndet spelar i div1, men vi skall inte bli lurad av det, Gefle håller superetta-nivå och personligen hoppas jag att dom klarar av avancemang.
Men trist att fotbollsplanen inte var bättre!

Rent taktiskt ser inte jag vad Amir vill åstadkomma. Finns inga tydliga mönster i speluppbyggnad, tyvärr inga mönster i försvarsspelet heller.
Man brukar dela upp en fotbollsplan i rutnät, när man tränar in anfalls/försvars metodik.
Horisontala och vertikal zoner, med hjälp av dessa finns det ett gäng olika mönster man kan öva in för att i offensiven skapa överlägen och med det förståelse, i defensiven använda rutnätet på liknande sätt.

Tyvärr ser jag ingen tydlighet hittills i vad Amir vill åstadkomma! Det som händer bra, är mer pågrund av individuella prestationer och mindre bra det motsatta..

Spelare.
Mensiro skall inte spela som mittfältare, möjligtvis mot klart bättre lag...
Stolt måste förbättra sin explosivitet, alldeles för ”en-taktig” och får stå på tillväxt.
Hörberg måste upp till bevis.
Tycker backlinjen med Keita i spetsen ser bra ut, Kalpi får min stjärna idag.

Varför spelar man inte med Ahrin från start på mitten, flytta upp Fritzon i Stolt rollen.

Det skall bli riktigt skoj att se lite tävlingsfotboll nu!!
Gäst: Äntligen skrev | 13 Feb 2021 - 16:41
Det är väl inte illavarslande gällande Sellars, han är sjuk....
I övrigt behöver ÖFK få till fasta situationer och lyckas bättre med avslut, men långt bättre än tidigare då de inte kommit till nån form av avslut

Planen var ju rätt illa, full av snö..
Gäst: Realist1 skrev | 13 Feb 2021 - 16:10
Eftersom det blev seger antar jag att Agne är nöjd och glad:)
Gäst: Funderaren skrev | 13 Feb 2021 - 15:39
Såg inte så roligt ut med underlaget idag.
Fanns lite skaderisk.
Svårt att höja tempot när stödfoten kan släppa
 
22
kommentarer
Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar
av Agne Svärd | 11 Apr 2021 - 17:40
15
kommentarer
Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
av Agne Svärd | 9 Apr 2021 - 02:44
9
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 5 Apr 2021 - 17:16
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
8
kommentarer
Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
av Miguel Exposito | 10 Apr 2021 - 09:37
Miguel Exposito. Foto: Privat
7
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 9 Apr 2021 - 10:40
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
 
 Skrivet igår kl 23:59
fotbollz.se på Facebook