Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Landskrona BoIS       Östersunds FK
0 - 3
(0) (0)
Sön 21 Feb 2021 17:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 41 Blair Turgott
0-2 49 Eirik Haugan
0-3 83 Blair Turgott

Så spelade Landskrona BoIS:
Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, (57,) Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz, Filip Ottosson, Måns Ekvall, (57), Filip Olsson, (73), Oscar Petersson,(81), Erik Pärsson, (57) Kevin Jensen.

Ersättare: Hampus Pauli, Johan Rapp, Passi Prudence, Robin Hofsö,(57) Nicklas Nielsen, (81),Melker Heier, (73), Sumar Almadjed (57), Jonathan Asp.(57)


Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Felix Hörberg (75), Ronald Mukiibi (87), Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Kalpi Ouattara, Ludvig Fritzon (87), Sam Mensiro, Isak Ssewankambo, Malcolm Stolt (60), Blair Turgott (87)

Sixten Mohlin, Ahmed Awad (87), Henrik Bellman (60), Marco Weymans, Frank Arhin (87), Francis Baptiste (87), Jerell Sellars (75)

Varningar Landskrona BoIS Utvisningar Landskrona BoIS

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ludvig Fritzon, Noah Sonko Sundberg
Arena:
Landskrona IP
 
Domare:
Kaspar Sjöberg
Daniel Ekman
Marcus Lundgren Klitte
Dino Demo
 
Väder och vind:
Temperatur + 3 grader, vind 1 m/sek, luftfuktighet 93 %
 
 

Övertygande seger av ÖFK i första matchen i Svenska cupen

 

vS


Landskrona BOIS - ÖFK 0-3 (0-1). Krönika av Agne Svärd kommer under kvällen

 

I dag börjat allvaret. En långväga premiär i Svenska Cupen för ÖFK mot Landskrona. Kommer det att bli en ny cupskräll? Tre allsvenska lag har tidigare i dag förlorat mot lag i lägre division.


Amir Azrafshan väljer i dag att starta med en startelva med inga överraskningar. Återigen får Malcolm Stolt förtroendet tillsammans med Blair Turgott som forwards. Hoppas att de kan springa igenom några gånger och att ÖFK är precisare med sina skott än i förra matchen mot Gefle IF.

Nu börjar det

Det var en ovanlig situation som inträffade och som dominerade första halvlek. Ssewankambo gick av plan och började diskutera med någon i publiken. Domaren bröt matchen. Efter några minuters diskussioner med domaren och spelarna återupptogs matchen igen. Någon i publiken hade tydligen utanför staketet uttalat något skändligt rasistiskt. Det var märkligt att den som gjort detta uttalade inte blev avvisad från platsen eller gripen. Det fanns polis på plats.Första halvlek hade i 20 minuter bra spel från båda laget. Det var en bra start. ÖFK var då det bättre laget och det såg lovande ut. Därefter kom en period som inte någondera av lagen kan vara riktigt nöjd med. Det blev lite för mycket oskärpa. Sista delen av halvleken kom ÖFK igen och speciellt efter målet blev man piggare och tryckte på ganska ordentligt mot Landskronas mål.

Båda lagen hade svårt att etablera några längre anfall. ÖFK blev bättre på det i slutet av halvleken då man ofta spelade sig genom Landskronas presspel. Det var viktigt för ÖFK att visa att man kunde komma i lägen för målchanser. Det har man tränat på och visst skapade man chanser. Fritzon hade åtminstone tre klara chanser under matchen. Även Turgot bidrog till att skapa chanser. Han är hälig att se med sina starka lopningar och sin energi. Många av hans och andras chanser hade kunnat resultera, men siktet var inte riktigt bra för att det skulle bli några mål. Där finns det en del att jobba med.

För att börja från början av matchen tog det en stund innan ÖFK kom igång. Det var ett trevande spel i början. Landskrona började bäst, men skapade inte mycket. Efter några minuter kom ÖFK in i matchen och skapade i åttonde till tolfte minuten tre riktigt bra chanser och det såg hoppfullt ut. I åttonde sköt Frizon ett överraskande skott när han avancerade mot mål. I tionde hade Stolt ett skott utanför och i elfte hade Mensiro ett klurigt skott som målvakten måste tippa till hörna. ÖFK har i år blivit betydligt bättre på att skapa lägen. Det känns rikigt bra att den förmågan blivit mycket bättre.Det kommer att resultera.

ÖFK satte press i första halvlek på Landskrona som därmed inte lyckades skapa något bra passningsspel. De försökte istället överraska ÖFK med långa bollar bakom ÖFK:s backlinje som inte inte utgjorde några störe problem för ÖFK:s försvar. De hade det ganska lugnt i första halvlek och det var en annan och bättre stabilitet i dag i försvarslinjen än i förra matchen mot Gefle.

Trots alla chanser som ÖFK skapade så tog det till 42:a minuten innan ÖFK gjorde mål och vem var det då som var framme? Jo, det var Turgott somalltmer blivit den specielle målskytten i ÖFK. Det blev mål efter hörna. Bollen gick i stolpen och studsade ut. Turgott mötte påpassligt och det blev ÖFK som gjorde det viktiga första målet. Det var en godkänd första halvlek av ÖFK. Vi såg fram mot andra.Nu hade ÖFK fått segervittring.Andra halvlek började med en kalldusch för Landskrona. Det blev straff redan efter 49:e minuter efter att Malcolm Stolt blivit fälld. Haugan hade inga besvär med att slå bollen i mål. 2-0 i det läget kändes skönt.


Efter målet tappade ÖFK farten något. Det kom en period då Landskrona var det bättre laget. De var aggressivare än ÖFK, vann ofta närkamper och ÖFK kom ofta i försvarsläge. Man undrar om ÖFK blev mätta eller att man gick in för att försvara ledningen. Det blev inte mycket framåt i varje fall. Landskrona tog över mittfältet.

Landskrona kunde dock inte få utdelning trots bollinnehavet och de länge anfallen. Det blev bara ett par chanser inte mer. Den bästa hade skåningarna i 70:e minuten på en nick utanför i rätt bra läge. ÖFK:s försvar agerade bra. Det gjorde man även under den första halvleken.

I slutet av halvleken blev ÖFK piggare och tryckte på. Det blev 3-0 genom Turgott som därmed blev tvåmålsskytt. Om man släpper loss Sellars i straffområdet då brukar det hända något. Det gjorde det även denna gång, då han frispelade Turgott i 83:e minuten med en elegant passning som Turgott avlutade proffsigt i mål på ganska nära håll. Han fastställde därmed slutresultatet till 3-0

Det kändes riktigt bra att ÖFK kunde åstadkomma så många mål och det var välförtjänt. Det var länge sedan det hände. Det ser lovande ut för framtiden. För Landskrona, som inte släppt in något mål på träningsmatcherna i vår mot allsvenskt motstånd, blev matchen en tankeställare och även för det obehagliga som hände med Isak Ssewankambo.


Det var starkt av ÖFK att konfortabelt vinna över Lansskrona

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Hm skrev | 22 Feb 2021 - 16:37
Verkar som om även klubben själv vill att det ska vara "alla mot oss"
Gäst: Hm skrev | 22 Feb 2021 - 16:37
Verkar som om även klubben själv vill att det ska vara "alla mot oss"
Gäst: PP skrev | 22 Feb 2021 - 11:46
Pressen ska absolut inte mörka. Bara hitta lite balans. Och inte avvika helt från övrig lokalpress. Man behöver inte vara lika gullig, men ngt positivt kan väl hittas av andra än sportjournalister och krönikörer. Kanske kommunalrådet är tjänstledig på samma sätt som DK var första tiden..
Gäst: Ubbis skrev | 21 Feb 2021 - 23:10
Jag ska sticka ut lite och skriva om matchen idag :-)), spelmässigt ingen större höjdare men trevligt att se de snabba spelvändningarna med kvicka pass på djupet till Stolt och Turgott, mer av den varan Amir.
Tack för ordet.
Gäst: Tobbe skrev | 21 Feb 2021 - 22:41
Kan väl hålla med om att sponsringsrepotaget känns lite krystat,, kanske planterat av nån som skriver dynga på f.b. om klubben. Men i övrigt hur tänker pöbeln? Ska pressen mörka eller hitta på positiva nyheter. Jag menar allt är ju sant som skrivs. Hur tänker ni?
Gäst: Hm skrev | 21 Feb 2021 - 22:01
Ja men negativa nyheter säljer sjukt nog. Det är ju samma med precis allt.

Oerhört tröttsamt att bara läsa negativitet tycker jag men det är väl sanningen i dagens samhälle.

Ett fotbollsrelaterat ämne är ju Zlatan som när han var i sin prime skapade både positiva och negativa rubriker varje vecka (dag nästan), kan lova att de negativa rubrikerna redan då fick större genomslag.

Du kan ju inte ha missat att många ÖFK supportrar tror att all media, motståndare, fotbollsförbund, UEFA osv. har en gemensam agenda att sänka klubben. Tyvärr så har det ju i slutändan visat sig att det mesta som påståtts om klubben varit sant också
Gäst: @hm skrev | 21 Feb 2021 - 21:54
Vad pratar du om?
Alla mot oss -känslan..Vad är det menar du?

Jag har inget emot att media granskar saker, men då ska man vara ärlig nog att granska åt båda hållen...och NEJ , jag är inte nåt fan av Kindberg, tvärtom, jag tror att DK skadar ÖFK mer än någon annan. Men avskyr hur ÖP ensidigt berättar om vad som de tror sker och oftast väljer en i de flesta fallen en negativ vinkling, oavsett vad det handlar om..
Gäst: @hm skrev | 21 Feb 2021 - 21:54
Vad pratar du om?
Alla mot oss -känslan..Vad är det menar du?

Jag har inget emot att media granskar saker, men då ska man vara ärlig nog att granska åt båda hållen...och NEJ , jag är inte nåt fan av Kindberg, tvärtom, jag tror att DK skadar ÖFK mer än någon annan. Men avskyr hur ÖP ensidigt berättar om vad som de tror sker och oftast väljer en i de flesta fallen en negativ vinkling, oavsett vad det handlar om..
Gäst: Hm skrev | 21 Feb 2021 - 21:05
Har väl aldrig riktigt fått den här "alla mot oss" känslan.

Mest för att det är uppbyggt av ÖFK supportrar som mer eller mindre uppmanade till folkjakt på Linda hedenljung, höll kindberg bakom ryggen och även trodde på ÖFK i samband med ghoddos-fallet.

Jag har aldrig riktigt kunnat förlika mig med dessa "supportrar"
Gäst: ÖFK:are skrev | 21 Feb 2021 - 20:31
Hm- ganska ensam-som vanligt- en man i exil.
Gäst: Hm skrev | 21 Feb 2021 - 20:13
Deras lag vann så de lär nog må rätt bra är min gissning.

Men jag inser nu att jag glömde bort vilket forum jag var inne på.
Gäst: Martin Nylander skrev | 21 Feb 2021 - 20:11
Varför dom skulle må dåligt idag? Läs vad dom skrivit idag så förstår du! Skönt att vara ÖFK’ are när man läst sådant trams.
Gäst: Hm skrev | 21 Feb 2021 - 20:04
Lundh är Landskrona supporter så han det säkert jobbigt. Men Laul är blåvitt och luhr är väl aikare har jag för mig, varför skulle de må dåligt?
Gäst: ÖFK:are skrev | 21 Feb 2021 - 19:58
Håller med Nylander, Lundh, Luhr, Ekwall mår jävligt däligt, dessutom sexcisten Laul att inte att förglömma.
Gäst: Flatte skrev | 21 Feb 2021 - 19:50
Sååå underbart vårt kära öfk.
Jämtlands stolthet, längtar til att få gå till arenan och känna stämningen.
Forza öfk

Gäst: Ulf W skrev | 21 Feb 2021 - 19:36
Grattis ÖFK till seger kommer nu garanterat att spela en gruppfinal. HÄRLIGT. Grattis grattis grattis.
Gäst: Fotboll skrev | 21 Feb 2021 - 19:35
Martin Nylander, tror Patrik har annat att tänka på än ÖFK...
Gäst: Martin Nylander skrev | 21 Feb 2021 - 19:25
Tillägnar Olof Lundh, Mathias Lühr och Patrik Ekvall en tanke i kväll, gissar att dom mår riktigt dåligt nu när ÖFK vann.
 
22
kommentarer
Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar
av Agne Svärd | 11 Apr 2021 - 17:40
15
kommentarer
Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
av Agne Svärd | 9 Apr 2021 - 02:44
9
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 5 Apr 2021 - 17:16
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
8
kommentarer
Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
av Miguel Exposito | 10 Apr 2021 - 09:37
Miguel Exposito. Foto: Privat
7
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 9 Apr 2021 - 10:40
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
 
 Skrivet igår kl 23:59
fotbollz.se på Facebook