Sixten Mohlin, Eirik Haugan, Nikolaos Dosis, Patrick Kpozo, Felix Hörberg, Henrik Bellman, (62), Ahmed Awad, (77) Frank Arhin, Ludvig Fritzson, Malcolm Stolt(62), Blair Turgott

Aly Keita, Peter Amoran, Sebastian Karlsson Grach (62), Francis Jno-Baptiste (62), Simon Kroon (77)

Temperatur + 7 grader, vind 8 m/sek., luftfuktighet 56%, växlande molnighet

Ett steg framåt av ÖFK men målen uteblev

Djurgården - ÖFK 3-0 (0-0)

Curtis Edwards och Ludvig Fritzon

Denna match är andra chansen för ÖFK att få mäta sig med allsvenskans allra bästa lag. Det är viktigt för det är då som man lättats serbristerna. Djurgården var i förra matchen ett strå vassare än ÖFK. I dag ställer ÖFK upp med spelare som inte fått visat sig så mycket tidigare. Det ska bli spännande att se hur de sköter sig. Det var överraskande att Kpozo får starta. Det blir hans första match efter Luleåvistelsen.

Av de ofta spelande i starelvan saknades Noa Sonko Sundberg, Ronald Mukiibi, Sam Mensiro, Jerell Sellars, Marco Weimans varav Noa Sonko, Mukiibi, Waymans är på landslagsuppdrag och Keita snart iväg.(Coronarisk?) Skadade är Kalpi och Isak Rewan och Perry

Redan från start kunde man se att Djurgården liksom i förra matchen satsade på spel ut på kanten och inlägg därifrån framför ÖFK:s mål. ÖFK å sin sida satsar denna gång mera offensivt och tar för sig bra. ÖFK spelar bra och täcker upp ytorna för Djurgården med lugnt och bra positionsspel. Det fungerade mycket bättre än i förra matchen. Djurgården fick mycket svårt att skapa några målchanser.

Första hörnan blev Djurgårdens i 8:e minuten utan att skapa någon farlighet. ÖFK hade en hörna två minuter efter Djurgården hörna.

Det var Djurgården som hade första farliga skottet i halvleken. Det var ett skott på distans som inte var speciellt svårt för Mohlin att klara.

Djurgården fortsatte att satsa på inspel från kanterna. Främst var det alerte Bärkroth som stod för inläggen. I 29:e minuten hade Asoro ett skott utanför i bra läge. Det var nog halvlekens bästa chans.

Trots att ÖFK försökte så blev det svårt för dem att komma i några bra lägen. Halvleken slutade 0-0 och det var ett rättvist resultat-

Vi kunde i första halvlek inte se att det var samma frejdiga fotboll från Djurgården som i förra matchen. ÖFK däremot var snäppet bättre. Det var en halvlek som bestod av väldigt få målchanser från båda lagen. Lagen tog ut varandra. Djurgården hade mera boll men fick inte ut så mycket av det. ÖFK höll positionerna bra och släppte inte till just något. Båda lagens anfall stoppades upp utanför straffområdet och de klara chanserna uteblev.

Djurgården försökt spela bollen ut på kanterna med inlägg mot mål, men ÖFK var varnade och vaksamma mot detta. Bärkroth var den mest aktiva anfallaren i Djurgården och ställde till besvär för Hörberg men Bärkroths inlägg gav ofta inte resultat. Hos ÖFK var Henrik Bellman mycket inblandad såväl offensivt som defensivt.

Det var en riktigt klar målchans under halvleken och den hade Asoro, men han sköt utanför. En klar godkänd halvlek av ÖFK trots att man inte kunde skapa så mycket framåt. Man var helt jämbördiga med Djurgården. Det ser bra ut inför andra halvlek.

Det blev en rivstart för båda laget strax efter att andra halvlek hade satt igång. ÖFK satte press på Djurgården och var mycket nära att göra mål. Djurgården svarade med att Bärkroth var i bra läge och sköt men Haugan täckte skottet bra.

Djurgården satte upp lite högre fart i andra halvlek och det gjorde att ÖFK i vissa perioder hade något sämre möjlighet att hänga med. Djurgården var vassare i andra halvlek. Det tog tid för ÖFK att komma in i matchen.

51:a minuten var det dags för första målet för Djurgården. Nyförvärvet Asoro höll sig framme efter ett inspel av Bärkroth. ÖFK var varnade men som i förra matchen mot Djurgården var det två inlägg av Djurgården från kanterna som ställde till det för ÖFK.

Kujovic avgjorde matchen med två nickmål efter inlägg från högerkanten. Han fastställde slutresultatet därmed till 3-0.

ÖFK gjorde det lätt för honom. De var i stort sett öppet i ÖFK:s mittförsvar och Kujovic kunde ganska så ostörd nicka i mål. Den senaste nicken var Mohlin mycket nära att ta, men bollen rann in. I sista övertidsminuten fick Djurgården straff efter en fällning i straffområdet. Mohlin kastade sig och hindrade skottet att gå i mål.

Djurgårdens spel fungerade bättre i andra halvlek och man kom nästan upp i förra matchens nivå. Vid de två sista målen gjorde ÖFK det lätt för Djurgården genom att inte täcka upp tillräckligt av mittförsvaret. Ambitionen att komma till anfall gjorde kanske att försvaret blev lite tunt i slutet av matchen.

ÖFK försökte så gott man kunde att komma i anfallslägen och kom även upp i lägen. Man gjorde det några gånger som kunde ha resulterat i mål, men ofta blev det ett felpass i det avgörande momentet som spolierade chansen. ÖFK har svårighet med att hålla bollen i anfallsläge. Det blir för många misstag. Det är en av orsakerna till att de inte gör några mål. Passningssäkerheten måste även den förbättras. I dagsläget har ÖFK svårt att komma upp i Djurgårdens nivå, men vi såg i denna match en viss förbättring jämfört med den förra. När allsvenskan startar så kanske ÖFK är i samma nivå, men målen måste komma och det får inte bli så lätt som det är idag att göra mål på ÖFK.

Text av: Haldo Jonsson