Håkan Modigh

- 8 men kändes som -15

Förre ÖFK- spelaren avgjorde för Degerfors

VS

ÖFK - Degerfors 0-1 (0-0) nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika av Agne Svärd kommer under kvällen

Stora delar av publiken har stannat kvar och stående applåderar man spelarna för den gångna säsongen. I bakgrunden har Degerfors spelare samlats för att glädjas åt att man slapp kvalplatsen tack vare vinsten mot ÖFK. Nu blir Superettan nästa säsong för ÖFK. Foto: Haldo Jonsson med mobil

ÖFK – DEGERFORS IF
Sista allsvenska matchen på Östersunds Arena och för ÖFK i år. Förhoppningsvis så blir det allsvensk fotboll snart igen på Arenan. Viktig match för Degerfors för att klara sig kvar i allsvenskan. Behöver nog vinst för att ha en möjlighet att få stanna kvar då resultatet i matchen Malmö mot Halmstad avgör placering.

Första halvlek
Inget ordnat spel från nån av lagen i inledningen av matchen. Stolt får ÖFK:s första chans i minut 3 men slår bollen på Degerfors spelare. Lågt tempo i början av halvleken och Degerfors äger boll.

I minut 6 får ÖFK sin första hörna men resultatlös.

I minut 7 ropade Degerfors på straff efter att Degerforsspelare fällts av Haugan i straffområdet.

En öppen chans för Degerfors i minut 9 då Bertilsson kommer helt fri i ÖFK:s straffområde och skjuter på 3m:s håll men Mohlin gör en kanonräddning.

10 minuter in i matchen och Degerfors har nu stort övertag.
Hörna Degerfors i minut 11 som Mohlin kan boxa bort men fortsatt tryck på ÖFK försvaret efter hörnan.

Ny farlighet för Degerfors i minut 13 men till hörna.
Stort bollövertag för Degerfors efter 15 minuters spel – 61–39%.

ÖFK får ett bra frisparksläge i minut 20 då Bellman fälls strax utanför målområdet och Turgott tar frisparken men slår den utanför.

Stolt får en varning i minut 22 och frispark till Degerfors.
Känns som om Degerfors tagit över spelet och befinner sig mycket innanför ÖFK:S målområde. Stort tryck på ÖFK försvaret.

Mensiro blir liggande på plan i minut 29 men kommer upp ganska så snart.
Ett fint anfall av ÖFK i minut 30 då Hörberg slår ett fint pass till Stolt men han missar avslutet. Lite mer ÖFK nu under några minuter.

En snabb kontring av ÖFK i minut 36 som kom av sig då Bellman missade passningen från Stolt.

I minut 39 får Mohlin i ÖFK målet göra en av sina otaliga räddningar på ett avslut från Dahlström i Degerfors. Har varit mycket bolltapp i första halvlek från ÖFK:s sida och Hörberg har vi inte sett till så mycket i matchen ännu!

Kpozo provar skott i slutminuten men tar på Degerforsspelare.
Halvleken avslutas med att Mohlin än en gång får rädda ett närskott då Edvardsen kommer fri i målområdet.
En halvlek som spelmässigt går till Degerfors men som har haft svårt att ta tillvara på sina chanser. Bra i Degerfors i första Edvardsen och förre ÖFK spelaren Bertilsson och i ÖFK målvakten Mohlin.

Andra halvlek
Hörberg visade sig i inledningen av andra halvlek då han slog en fin passning till Stolt i minut 46 men han missade nicken!

ÖFK kommer upp i minut 49 och får till en hörna som tas av Colkett men nicken på hörnan utanför. ÖFK får till lite press på Degerfors försvaret och Turgott gör några fina dribblingar och får till en fin passning in i Degerforsmålområde men slås bort av Degerforsförsvaret.

Farligt läge för Degerfors i minut 52 då Edvardsen slår en frispark som Mohlin får plocka ned säkert.

Mohlin får återigen göra en kanonräddning på ett närskott från Dahlström i Degerfors i minut 55.

Flertal hörnor för Degerfors i matchen 15st mot ÖFK:s 4a!

ÖFK byter in Sellers och Baptiste i minut 61 för att få en förändring i spelet.

Dahlström i Degerfors varnad i minut 67.

Dosis fick ett fint läge i minut 71 efter en ÖFK hörna men slår bollen utanför.

Båda lagen gör ytterligare byten i sista kvarten av matchen.
Stort jubel och applåder då Mukiibi kommer in i minut 76.

Lite mer ÖFK efter bytena och Mukiibi fick chansen i minut 77 och slår till ett långskott som tar i stolpen. ÖFK:s bästa chans i matchen hittills.

Degerfors fortsatte pressen på ÖFK i 80e minuten och får till 3 hörnor i en följd men resultatlösa! ÖFK får nu enbart försvara sig.

Det gick inte längre utan i minut 87 så kommer en hörna som Bertilsson kan slå i mål och vildglädje i Degerfors klacken som nu med det resultat vi har slipper kvalspel.

3 minuters tillägg i matchen och Turgott fick matchens sista målchans men lyckas inte sno åt sig bollen efter ett felpass i Degerforsförsvaret och matchen slutade 1–0 till Degerfors och fick även med sig resultat i övriga matcher och blir kvar i allsvenskan även nästa säsong.

Sammanfattning
Degerfors hade bollövertaget i matchen men ÖFK hade ändå några målchanser som kunde gjort att dem fått med sig ett annat resultat i sin sista allsvenska match.
Degerfors sköt mer skott mot mål 32-12 men båda lagen ineffektiva i avsluten.
Många felpass från ÖFK:s sida men vill ändå ge ett + för försvaret.
Bäst idag Sixten Mohlin i målet – ”gjorde många kvalificerade räddningar och höll ned siffrorna”, Samuel Mensiro – ”höll ihop ÖFK försvaret bra idag med flera bra ingripanden och tillslut Felix Hörberg ” flera fina inlägg som borde resulterat i mål”.