Aly Keita, Myroslav Masur, (62), Peter Amoran, (69), Cesar Weilid, (62) (69) in igen, Ziad Ghaniom, Nikolaos Dosis, Ludvig Fritzon, Henrik Bellman, (62) Simon Kroon, (45), André Österholm, Jordan Attah Kadiri

Avb. Andrew Mills, Sam Mensiro, (62) Kevin Jablinsky, (62), Mansour Sinyan, (45), Uche Sebastin, Yannick Adjoumani (62)

Temperatur: + 8 grader, vind 3 m/sek, luftfuktighet 48%, halvmulet

ÖFK tar steg framåt.- Seger idag mot Levanger

Bilden: Aly Keita beredd vid hörna

Äntligen får vi se fotboll igen på Jämtkraft Arena. Mycket är nytt sedan förra gången. Nu är det inte allsvenskan utan Superettan som gäller. Det blir en nystart i år med många nya spelare som vi inte har hunnit bekanta oss med än. Det kommer att bli en intressant men lite oviss säsong. Amir ledde laget i Powells frånvaro, han var sjuk.

ÖFK ställer upp med denna startelva.

Aly Keita, Myroslav Masur, Peter Amoran, Cesar Weilid, Ziad Ghaniom, Nikolaos Dosis, Ludvig Fritzon, Henrik Bellman, Simon Kroon, André Österholm, Jordan Attah Kadiri

Det känns lite vår i luften och matchen kan börja och på vilket positivt sätt den började. Vi hade knappt satt oss tillrätta på stolen förrän speakern Landin ropade ut att det stod 1-0 och vilket snyggt anfall som ÖFK levererade. ÖFK kan, det såg vi nu. Anfallet slutade med en osjälvisk passning av Kadiri till Henrik Bellman som utan tvekan sköt bollen i mål. Några minuter senare sköt Kadiri bollen strax över ribban. Då var det nära 2-0. En ribbträff kom i andra halvlek.

Det var antagligen många som trodde att nu blir det ett målkalas, men så blev det inte.

Norrmännen stred hårt och det var lätt att se deras spelidé från första stund. Taktiken var stark hård press över hela banan och hårt spel. (Det var många ÖFK- spelare som låg på plan och hade ont och del behövde vård). När norrrmännen hade bollen så slog man en lång passning till vänsterkanten och sedan spelades bollen mot mål där mycket anfallsfolk hade samlats. Så gjorde man gång efter gång.

Det skapade en del oreda ibland i straffområdet, men ändå inte så mycket. Att ÖFK har ett riktigt bra försvar på gång i år, det kan man inte ta miste på. Dessutom har man flera bra utbytesbara spelare. Myroslav Masur har förmågan att slå en öppnade längre passning, när övriga i försvaret har svårt att hitta en öppning för att passa bollen framåt. Masur visade än en gång vilken komplett spelare han är. Nye Yannick Adjoumani från Häcken kom in i andra halvlek. En spelare som blir att räkna med.

ÖFK visade i första halvlek på att man är bra på att överraska motståndaren med snabb matchomställning. Det gjorde man flera gånger. Kadiri kom i lägen och sköt och sköt, men hade ingen lycka med sig med skotten, men ändå kan man inte annat än att imponeras av honom. Målen kommer säkerligen från hans fot. Jag hyser inte minst tvivel på det. Normalt sett skulle ÖFK ha gjort flera mål, men det är vackert så i början på säsongen att man skapar måltillfällen. Levanger gjorde 1-1 på straff i andra halvlek. Vad som orsakade straffen såg jag inte.

Vi fick vänta på segermålet till 74:e minuten. Kadiri blev fälld utanför straffområfet. Österholm stegade fram och sköt bollen intill målvaktens högra stolpe. Det var en klassfrispark från Österholm som är stadd i utveckling men behöver höja temot. Det är bra att ÖFK fått en frisparksspecialist. Han kommer till användning många gånger. Många spelare i ÖFK utvecklas hela tiden och spelet blir bättre och bättre efter varje match. Det känns lovande.

ÖFK har fortfarande lite svårt att vinna mittfältet och skapa bollinnehav. Det gör att motståndarna får lätt kan komma upp i anfall och kan sätta press på försvaret. Så var det speciellt i första halvlek.

I andra halvlek utjämnade ÖFK vad gäller bollinnehavet. ÖFK flyttade upp spelet, passningsspelet blev bättre och man skapade längre anfall. Det syntes att spelarna i Levanger under andra halvlek hade sprungit ur sig det mesta av kraften, även om man vi ett tillfälle kom i et bra bra skottläge och Keita fick visa sin klass.

Jag tycker att lagdelarna för det mesta fungerade bra ihop. Fortfarande begicks det en del onödiga misstag, men det var vid få tillfällen då motståndarna vid dessa tillfällen inte kunde skapa någon farlighet. Försvaret var på sin vakt.

I andra halvlek var Levanger inte lika anfallsvilliga. Man riktade mera in sig på ett bra försvarsspel och det lyckades man bra med. ÖFK fick jobba hårt med att ta sig igenom dras positionsspel.

Om jag fortfarande skulle önska något så är det en bollhållande bra passningsspelare på inre mittfältet. ÖFK måste skaffa sig mera bollinnehav än man har nu. Motståndarna får inte samma möjlighet att anfalla då.

ÖFK hade lite svårt att ta sig fram på kanterna, det märktes att Hörberg inte var med och en annan som jag skulle vilja ha sett på plan är på Chovanie Amatkarijo, men han kommer snart.

Vi utgången av arenan efter matchen träffade jag fotbollsbasen Stefan Lundin och hans lilla pigga dotter. Han var ganska nöjd med vad ÖFK presterade i dag. - Vi blir bättre efter varje match, men fortfarande har vi en bit kvar. Jag skulle gärna ha sett att vi hade haft en träningsmatch till. I dag hade vi några spelare som inte kunde deltaga. Det är inga stora problem med dem, men de har lite känningar, men nämnar inga namn just nu.

Visst kan vi instämma i Lundins förklaring.

Sammanfattningsvis såg det riktigt bra ut i perioder. Det gäller att få till det hela matchen så kommer det att bli en rolig säsong. Jag kan plussa för flera spelare.