Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
AFC Eskilstuna       Östersunds FK
4 - 1
(1) (0)
Lör 28 Maj 2022 17:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 18 Amal Muhrsin
2-0 49 Abdelkarin Mammar
3-0 55 André Alsanati
4-0 63 Amal Muhrsin
4-1 75 Cecar Weilid

Så spelade AFC Eskilstuna:
Wolters, Ekerith,61,) Marqes De Pombal Vivar, Manns, Mammar, Fors, Williams, Rafael, (61), Hudu,(87), Alsanite, (86(, Muhrsin, (81)

Ersättare: Mishael, 61) Götesson, 61), Coffey, (81), Chamoun, (86), ghebrekristos, (87), Uppenberg, Berhane.

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills - Felix Hörberg, Peter Amoran, Myroslav Mazur, Cesar Weilid - Henrik Bellman, Kamal Issah, Mansour Sinyan, Ludvig Fritzson ,(92(, - Sebastian Karlsson Grach,(64), Chovanie Amatkarijo,(64),

Ersättare: Anton Berg, Kevin Jablinski, (92), Jordan Attah Kadiri, (64), André Österholm, (64), Yannick Adjoumani.

Varningar AFC Eskilstuna Utvisningar AFC Eskilstuna
Jesper Manns, AbdelKarin Mamar,

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Peter Amoran, Mansour Sinyan, Andrew Mills, Kamal Issah, Felix Hörberg
Arena:
Tunavallen
 
Publik:
1467
 
Domare:
Farouk Nehdi
Domare
Ajdin Mlivic
Ass. domare 1
Danha Bachiri
Ass. domare 2
Suhel Youssef
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 13 grader, vind 0 meter/sek, luftfuktighet 74%
 
 

AFC Eskilstuna krossade ÖFK i andra halvlek

 

AFC Eskilstuna - ÖFK 4-1 (1-0)

 

Detta är sista matchen före uppehållet. ÖFK har mött flera av de bästa lagen på bortaplan. Nu är det ytterligare en mot ett av series bästa hemmalag och som även är favoriter till serieseger. Vi kan vänta oss hårt motstånd för ÖFK, men inget är omöjligt i fotboll. Vi hoppas poäng för ÖFK. Det är ÖFK i behov av.

Andrew Mills – Felix Hörberg, Peter Amoran, Myroslav Mazur, Cesar Weilid – Henrik Bellman, Kamal Issah, Mansour Sinyan, Ludvig Fritzson – Sebastian Karlsson Grach, Chovanie Amatkarijo

Simon Kroon finns inte med varken i startelvan an eller på bänken. Han har heller inte deltagit i träningarna den gångna veckan så det är ingen överkasning. Sebastian Karlsson Grach tar platsen som forward. Kadiri börjar på bänken. Annars är det en ganska väntad startelva.


Matchen kan börja!

Första halvlek blev godkänd av ÖFK. AFC startade med stort bollinnehav i början, men ÖFK arbetade sig mer och mer in i matchen och kom upp i lägen.

Första tio tryckte AFC ner ÖFK och skapade ett par hyfsade lägen. ÖFK började så småningom komma i matchen. Vid en hörna i 11:e min sköt Bellman ett skott över målet. Strax efter skapade ÖFK en press mot AFC, men lyckades inte få in bollen.

1 19 minuten hände något som man inte vill se, men som hänt i otaliga matcher. Motståndarna gör första målet, men det skulle ha dömts bort. Det var en klar offside som domaren missade.

! 23:e minuten gjorde Mills en bra räddning på ett hårt skott. Han halkade till just när han skulle ta bollen, men kunde behärska läget och fånga bollen. En mycket bra prestation. Trots de många målen var Mills godkänd.

ÖFK kom upp i flera lägen med hade inte tur med inspelen från kanterna. Ni noterade ett bra skottläge för Bellman, men skottet blockades.

1 38 minuten hade aktive Fritzon en nick över.

AFC var det bättre laget, men det fanns hopp om en bra halvlek för ÖFk och en utjämning.

Andra halvlek

Det blev som oftast tidigare att ÖFK gör bara en bra halvlek. AFC kunde klart vinna med 4-1 efter att ha varit effektiva i målskyttet och bättre i spelet på plan. ÖFK släppte in alldeles för enkla mål och ofta genom tekniska fel innan. Den väntade utjämningen slutade i dur.


Detta var inte det ÖFK behövde innan man gick till ledigheten. Vi får nu hoppas på att det blir en nystart efter uppehållet. Det är viktigt att trenden bryts.

I sista tredjedelen av matchen visade ÖFK att man inte gav upp utan kämpade till matchens slut, även om AFC inte hade rätta stridsandan kvar efter alla sina mål. Bollinnehavet blev något bättre för ÖFK och det skapades ett par riktigt bra målchanser, med vad hjälpte det när man låg under med flera mål.

Det blev en explosion av mål från AFC på 14 minuter. Man kan dra den slutsatsen att ÖFK:s försvar har gjort bättre insatser.

2-0 kom i 49:e minuten strax efter att andra halvlek hade börjat. Det har hänt tidigare för ÖFK och är den mest modnedsättande tidpunkten.

3-0 kom 55:e minuten i 63 av målsprutan Alsinate

4-0 i 63:e minuten då Muhsin gjorde sitt andra mål.

Så kom det efterlängtade målet för ÖFK. Det var Cecar Weilid som stod för det efter en passning från Hörberg efter ett fint anfall. Det var hans första mål i Superettan och vi kunde i alla fall glädjes med honom. Det kom i 75:e minuten.

Efter det skapade inte AFC så mycket, men ÖFK försökte i alla fall. Största chansen som kunde ha resulterat i mål en hade Adjoumani kom helt fri med målvakten, men lobbade över. Grach hade ett ävn jätteläge, men avblåstes för offside. ÖFK. Vi noterade ytterligare ett läge till för ÖFK som skulle kunnat bli mål på.

Slutsatsen blir att AFC var det bättre laget med sin två suveräna målskyttar. Deras självförtroende växte allt eftersom målens tillkomst. Kanske seriens bästa anfallspar? ÖFK:s försvar kunde inte hitta någon metod att stoppa dem.

Det är något som fattas ÖFK av i dag. Vi ger inte upp hoppet att det kan rättas till. Det finns trots allt det kunnandet från gruppen att de kan vända det här. Det har hänt tidigare i ÖFK:s historia att hösten har vänts till något positivt. Det är under hösten som serien avgörs,


Bäst idag var Ludvig Fritzon. (3 poäng). Han var aktiv under hela matchen både i anfall och försvar. Hörberg är pålitlig ute på sin kant. Gjorde ingen stor match, men stod för en assist. (2). Kamal Issah var en av de bättre i dag. Han bevisade att har kunnande. (1) Positive Weilid var nära poäng. Kul han fick göra mål.

Hur som helst så lider jag med grabbarna. Jag vet att de vill mycket.

 
Text av: Haldo Jonson
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
AFC Eskilstuna
Trissen
sammanlagt
  1. Ludvig Frizon
  2. Felix Hörberg
  3. Kamal Issa
Felix Hörberg 14
Cesar Weilid 6
Simon Kroon 6
Ludvig Frizon 5
Aly Keita 4
Peter Amoran 4
Chovanie Amatkarijo 3
Miroslav Mazur 3
Andrew Mills 3
Yannick Adjoumani 3
Henrik Bellman 3
Kamal Issah 3
Kevin Jablinsky 1
Myroslav Mazur 1
Sebastian Karlsson Grach 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Fotbollscheferna skrev | 29 Maj 2022 - 15:07
Intressanta skrämmande diskutioner.. EBM här vänt upp och ned och genomsyrat hela ÖFK, vi får hoppas att det kan bevisa att ÖFK hela tiden bedrivit en verksamhet helt enligt lagar och regler. Det vore intressant att göra samma arbeta på det som nu självklart är preskriberat med skedde innan 2011. Kan det hända att ÖFK är det laget i div 1 norra med flest fotbollsspelande jurister?
Gäst: Det allra mest skrämmande skrev | 29 Maj 2022 - 12:26
Är att människor med din åsikt, efter all skit som hänt fortfarande existerar. Detta om något är den ultimata formen av naivitet.
Gäst: @skrämmande skrev | 29 Maj 2022 - 12:19
Med din retorik borde klubben lagts ner 2018, du menar på fullaste allvar att ingen av de efterföljande 15-20 styrelseledamöterna haft ngn möjlighet att påverka något de senaste fyra åren?

Alltså, du måste vara fullkomligt tragisk.
Med den retoriken borde ju Kindberg aldrig tagit sig an ÖFK 2011, det var ju ett fullbordat konkursbo där samtliga spelares kontrakt hade blivit hävda.

Iofs är det då inte så konstigt att Lohse ville att klubben skulle gå ner i Superettan och ”sanera” ekonomin.

Förmodligen är du en Lohse anhängare som tyckte han gjorde ett bra jobb också
Gäst: Skrämmande skrev | 29 Maj 2022 - 10:45
Jo, utfallet för gripandet av Kindberg 2018 ser vi idag vidderna av. Denne schajas som vägrade släppa greppet om klubben innan man stod på ruinens brant. Detta är hela sanningen, andra subjektiva sanningar finns att läsa på FB och ibland når dom på samma nivå som Astrid Lindgrens sagor. Att det överhuvudtaget fanns intresse från företagare att rädda konkursboet är anmärkningsvärt och ytterst berömvärt,
Gäst: Bondförnuft skrev | 29 Maj 2022 - 08:41
In med sunt bondförnuft för tusan, Hallström verkar inte haft tillräckligt så in med flera likasinnade
Gäst: TID skrev | 29 Maj 2022 - 08:30
ÖFK behöver TID,
ÖFKs värsta fiende just nu är alla besserwissrar som tror att det bara är att byta ut allt och alla , det är det enklaste som finns, att kritisera vad andra gör, och tala om vad de behöver göra, men sällan har något konkret svar på exakt hur, Det är lätt att sitta och tala om att nu behöver man säga upp alla, bryta kontraktet med spelare och ta in en ny tränare, ja byta ut alla utom de som kom till laget före våren 2018,
Det är att snacka, inte lika enkelt att göra,
De som också skriker efter att byta ut allt och alla vet inte heller någonting om gruppdynamik, hur länge det tar att få en grupp att fungera ihop och vilka steg man behöver gå igenom
Gäst: HSS skrev | 29 Maj 2022 - 08:22
Å andra sidan, är det givet att man ska vara med och bestämma bara för att man sponsrar? Är det viktigt på ett personligt plan eller det bästa för föreningen och de sportsliga resultaten? Utfallet är tydligt, då 6:a i Allsvenskan, nu kan vi vara sist i Superettan efter en tredjedel av serien spelad.
Gäst: Skrämmande skrev | 29 Maj 2022 - 07:33
Vissa åsikter vill man inte läsa, verkar synnerligen ambivalenta. Men budskapet är alltså. Håll käften och betala, hur ska en sponsor bemöta detta? Minner om Chicago i början på 1900talet. Skön attityd, är inte för Kindberg men .. Min åsikt är att allt går att härleda till april 2018, den dag det Kindbergska luftslottet avkläddes till total nakenhet. Jag må vara naiv men såg absolut inte detta komma, var placerar då ditt påstående dig och övriga fortfarande tillbedjande.
Gäst: HSS skrev | 28 Maj 2022 - 23:53
@skrämmande
Tror du dragit några felaktiga slutsatser. Mitt inlägg är, som du tydligt insinuerat, inte för DK. Endast ifrågasättande av tillämpning för tillgripande av makt i föreningen och resultaten därefter. Har följt detta och bara hört att man skyllt på tidigare styrelser och annat. Säga vad man vill om DK men avskaffandet av ursäkter kanske inte var så dum. Att gå till sig själv först och fråga vad man kan göra för att påverka nu och framåt.
Apropå tillsättandet av styrelse och budget för 2019 tror jag vi är rätt många som med facit i hand velat se något annat men ingen där och då gnällde över framgångarna innan och man får vara duktigt naiv för att tro att det inte var lite bokföringsmässiga (och andra) dribblingar involverade i dem. Med det sagt har jag svårt att förstå den enorma besvikelsen efteråt men det gör inte detta till ett pro-DK-inlägg. Nyanser tack och läs en gång till innan subjektiviteten tar över.
Gäst: SR500 skrev | 28 Maj 2022 - 22:43
En enkel sak som kan göra skillnad är att förse spelarna med rätt skor. Tror aldrig jag sett ett lag där så många halkar hela tiden. Flera fina lägen försvann när spelarna plötsligt klev på osynliga bananskal.
Gäst: Skrämmande skrev | 28 Maj 2022 - 21:45
När sportsliga resultat går före etik och moral, detta avgör dock var och enskild människa för sig. Alla ska veta att sponsorskap är väldigt frivilligt, glöm aldrig detta. Tror att vi är några som önskat en annan budget och styrelse säsongen 2019.
Gäst: Fotbollscheferna skrev | 28 Maj 2022 - 21:33
Lika pinsamt som att inte kunna skilja på du och dig tänker jag.. Mitt arbete går inte ut på att stava rätt. Men är man Manager, fotbollschef, chefs tränare eller lagledare så ingår det i jobbet att veta vilka regler som gäller för att få spela match. Vi får vara tacksamma för de vänliga som hörde av sig så att detta PINSAMMA misstag inte förlorade matchen åt ÖFK. Nu lyckades man ändå inte med ett reslutat bättre än 0-3. Dock slapp man en PINSAM skrivbordsförlust...
Gäst: Marcus Walfridson skrev | 28 Maj 2022 - 21:32
Svår situation som kräver tydligt ledarskap något jag tror Magnus klarar så länge det är samma budskap från samtliga ledare i klubben...

Det är aldrig enkelt för någon om en tidigare huvudtränare stannar kvar som assisterande. Det sista som behövs nu är tvetydiga budskap och vi får hoppas att Amir är lojal mot klubben och Magnus.

Det vi nu ser är resultatet av dåligt arbete över tid. Det är dags för alla som pratat så fint och stort de sista åren att genomföra nånting som leder till fler trepoängare på planen.

Men, ingen vits att få panik. Det är fullt möjligt att vända trenden och klamra oss fast i Superettan.

Heja ÖFK!
Gäst: @skrämmande skrev | 28 Maj 2022 - 21:21
Om man, rent hypotetiskt, innan årsmöte låter klargöra att får inte mina namn platser i styrelsen så drar vi in sponsringen. Vore inte det att kalla, med bildspråk, situationen för en gisslantagning? Ska man vara alldeles korrekt så är det naturligtvis att villkora sponsringen men för de allra flesta brukar bildspråk och metaforer fungera utan att nivån i hjärnkontoren ifrågasätts. Frågan är vilken som är drivkraften, alldeles oavsett hur man benämner det. Och de sportsliga resultaten talar för sig själva.
Gäst: @Avgångar skrev | 28 Maj 2022 - 20:10
Oj oj oj..
Att du avskyr Amir så mycket är helt otroligt, vad har han gjort dig?

Finns den NÅGON som överhuvudtaget tror på dina lögner?
Du känner uppenbarligen varken Powell eller Amir,
utan uttrycker bara ditt hat mot en person som inte gjort dig ett skit
Gäst: Skrämmande skrev | 28 Maj 2022 - 20:02
Ett mått på skevheten i vissa hjärnkontor är när man jämför klubbens sponsorer med terrorister. Att onämnt namn skulle vara rätta vägen är total galenskap.
Gäst: @Fotbollscheferna skrev | 28 Maj 2022 - 19:42
Pinsamt är att inte kunna skilja på de och dem! Tycker dig inte det?
Gäst: Nej till tränarbyte skrev | 28 Maj 2022 - 19:15
Jag skulle nog vilja säga att ett tränarbyte nu är det sämsta tänkbara

Det här laget har varit ett fullt lag i ca 1,5 månad, Det krävs mycket längre tid än så för att ett lag som består av ungefär 10 gamla spelare och 15 nya att komma ihop sig, Att byta tränare nu är som att börja om på ruta 1,

Jag säger inget om ett tränarbyte om man har en etablerad trupp där övervägande spelare var med förra säsongen, men där är inte ÖFK, den siste spelare i ÖFK kom in i laget EFTER att säsongen startade,

Det skiljer 5 poäng mellan ÖFK och det lag som ligger på 10 plats, 7 lag har 11 poäng eller mindre…


Gäst: Återgärder skrev | 28 Maj 2022 - 19:12
Riktigt illa idag.

Återgärder som kan göras : Sparka huvudtränare, Sparka assisterande, Ändringar i tränarstab, Byte av formation, Sälja,Låna ut,Bryt kontrakt med spelare som inte håller nivå, Ändra träningssätt, Investerare går in för 1-3 st klass värvningar, Nya spelare in.

Görs det inga ändringar åker vi ur Superettan.
Gäst: Sida skrev | 28 Maj 2022 - 19:09
Snillen spekulerar. Just nu är inte Öfk bättre än så här
Gäst: Flintskallig skrev | 28 Maj 2022 - 19:05
In med nya domare, kan bli ÖFK S räddning. Alla domare gör fel ibland, å det drabbar alltid ÖFK ! Jobbigt !
Gäst: Fotbollscheferna skrev | 28 Maj 2022 - 19:02
Kroon var ju inte med. Sen kan vi länge diskutera vad vi tycker om olika regler. Kan hålla med dig i mycket. Men nu är reglerna som dem är, då måste dem följas och kunnas. Pinsamt!!!
Gäst: Hacke skrev | 28 Maj 2022 - 18:51
Tränarbyte tack! Båda bort och in med en ny röst...nån lokal förmåga gärna...kan bara bli bättre ju...
Gäst: Avgångar? skrev | 28 Maj 2022 - 18:41
Ian fick sparken efter 7 poäng på 7 matcher i Allsvenskan.
Flera som då sparkade honom är kvar i denna styrelse, så det finns ju bara ett att göra nu.

Problemet är att man inte blir kvitt Amir som går runt och ger kontraorder mot vad Powell ger för att han ska framstå i god dager.
Gäst: @fotbollscheferna skrev | 28 Maj 2022 - 18:40
Om de kan reglerna eller inte vet vi nog inte, igår kunde man lösa att Kroon var sjuk men ff aktuell för spel, vilket betyder att Kroon även borde vara i Eskilstuna, han hade kunnat vara med så hade det sett annorlunda ut

Sen kan man tycka mycket om dessa ”svenskfostrade”.
Ta Mensiro, har spelat i Sverige i 12 år,, är ändå inte svenskfostrad, eller Mils, som spelat i Sverige i 7 år,
Du är ju helt rökt om du kommer till Sverige som 19 åring och spelar i över 10 år i Sverige så räknas du ändå inte…
Gäst: Lasse J skrev | 28 Maj 2022 - 18:33
Skrämmande uselt försvarsspel. Bara Mazur som håller. Hoppas Jablinski är spelduglig snart. Trebackslinje med Jablinski, Mensiro och Mazur önskas från mig.
Gäst: Fotbollscheferna skrev | 28 Maj 2022 - 18:21
Givna trissvinnare redan nu, Uche och Sivertsen. Åka till Eskilstuna och sedan sitta på läktaren för att ledarna inte kan reglerna...
Gäst: Mod skrev | 28 Maj 2022 - 18:16
ÖFK saknar mod, de vågar ju inte ens skjuta mot mål

Vete sjutton vad lösningen är, tror dock INTE att tränarbyte är rätt väg

Gäst: Oturen skrev | 28 Maj 2022 - 17:58
Ja, nog är det så för ÖFK, jag skulle säga att domaren tappat matchen redan. Man såg ju när Fritzon blev nedriven, så visade han det gula kortet på Fritzon… Nu var det inte han som fick det, men ändå…
Sem blev Fritzon nedriven i straffområdet och då får Mills en varning+en AFC spelare, men det känns som om ÖFK måste akta sig för att säga nånting till domaren, han har definitivt valt sida i matchen

Offside, ja, men vem var sist på bollen som han fick?
Gäst: Martin Nylander skrev | 28 Maj 2022 - 17:54
ÖFK må vara ett lag förföljt av otur just nu. Tydligt offcidemål och ingen avblåsning.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook