Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Östers IF
1 - 1
(1) (0)
Lör 16 Jul 2022 17:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 10 Chovanie Amatkarijo
1-1 69 Månz Berg

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Caesar Weilid, Peter Amoran, Yannick Adjoumani, Chovanie Amatkario, Ludvig Fritzon,, Henrik Bellman, Simon Kroon (70), Andreas,Österholm (82), Sebastian Karlsson Grach (70)

Ersättare: Andrew Mills (mv), Kamal Issah, Erlend Sivertsen, Malcolm Stolt (70), Uche Sabastine, Sam Mensiro (70), Mansour Sinyan (82)

Så spelade Östers IF:
Victor Stulic, Mattias Pavic, Månz Berg, John Stenberg, Oliver Silverholt; Emil Engqvi, Alex Hauksson, Vladimir Rodic, Dzsnis Kozica, Adam Bergmark Wiberh,Jesper JonSson Westermark

Ersättare: Ahmed Bonnah; Isak Magnusson; Adam Herdonsdon, Alen Zahirovoc; Casper Eklund, Douglas Schwab, Tatu Varmanen


Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Henrik Bellman, Chovanie amatkarijo, Sam Mensiro

Varningar Östers IF Utvisningar Östers IF
Alex Thor Hauksson, Oliver Silverholt, Vladimir Rodic
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
798
 
Domare:
Fredrik Hansson, ass 1: Alexander Milovanovic, ass 2: Ajdin Milvic, fjärde domare: Magnus Römo Mella
 
Väder och vind:
Temperatur: 11 grader
Vind: NV 7 m/sek
Luftfuktighet: 61%
Mulet
 
 

ÖFK - Öster 1--1 (1-0)

 

!-1 (1-0) mot gästand Östers IF I en av ÖFK:s många ”måste”matcher i den resterande delen av.“Superettan.”. Med facit i hand får väl hemmalaget känna sig nöjda med den utdelningen och som mental boost inför fortsättningen viktigt.

 

En isande nordvästan gav inte den här kvällen i mitten av juli den inramning som behövs och knappa åttahundra åskådare gjorde väl inte saken bättre. Om man dock skall tala om “ett fall framåt”, detta slita gamla uttryck, så får vär uppgörelsen räknas till den kategorin. Ett taggar ÖFK tog sig i varje fall an uppgiften med stor entusiasm

Lite ställningskrig inledningsvis med ett visst övertag för gästande Östers IF men pigga kontringar från hemmalaget. En sån också efter tio minuter där högerbreddaren Andrée Österholm löpte upp efter högerkanen och serverade Chovanie Amatkarijo i boxen på den så kallade läppen. 1-0 och vilt jubel på och runt arenan efter alla matcher med måltorka.

Gästerna med en farlig möjlighet efter 19 minuter men en fin räddning av en pånyttfödd Aly Keita. Därefter en riktigt bra period av ÖFK med framför allt Simon Kroon som en spindel i nätet på offensivt mittfält. Smålännigarna på nytt med taktpinnen och en suverän brytning av Peter Amoran förhindrar en kvittering. Böljande spel fortsättningsvis och intentioner som vi inte varit bortskämda med under säsongen hittills.

Ludvig Fritzon nära med en farlig nick tio minuter före paus och Kroon och Sebastian Karlsson Grach med en bra möjlighet och epilogen i dom rödsvartas händer. En trippelchans på nytt med Amatkarijo inblandad och den senare också med ett farligt skott tätt utom.

Summa summarum en riktigt bra halvlek av ÖFK mot ett starkt motstånd från Öster med sitt vägvinnande kortpassningsspel i högt tempo. ÖFK har ju rasat ihop förr och andra halvlek inleds med full fart från dom rödblå. Keita med en tjusig räddning i 47 minuten. Adam Bergmark Wiberg tätt utom i 54:e innan firma Kroon Amatkarijo har en fin möjlighet minuten efter.

Hastigt och lustigt en ny fin period av ÖFK, en snygg aktion av Karlson Grach och Kroon helt ren men rakt på målvakten. Gästerna Bergmark Wiberg med en bra fispark i händerna på Keita innan 1-1 i 69:e minuten. Tilltrasslat framför ÖFK-målet och Månz Berg sist på bollen. Ut med Karlsson Grach och Simon Kroon och in med Malcolm Stolt och Sam Mensiro.

Resten av halvleken spel mot i princip ett mål, ett vilt kämpande ÖFK för att rädda en poäng och ett Östers IF som provade det mesta. Många avbrott, en hel del krampkänning i hemmalaget men slutsignal efter sju minuters tillägg. Bensinen verkar ta slut allt för ofta och kanske får Magnus Powell och övriga i staben förlägga en del träningar i Frösöbacken……

Ända sen jag såg Chovanie Amatkarijo första gången blev jag förtjust. En kille som kan bryta mönster, ett rappt steg och denna gång dessutom med en fullödig arbetsinsats över stora ytor. Peter Amoran har väl spelat in sig i startelvan nu, blir bara bättre och bättre. Aly Keita var tillbaka som “den gamle Keita” med en drös svettiga räddningar. Kul också med Sebastian Karlsson Grachs insats som spets. Än är väl inte slaget förlorat. En ny dag i morgon där solen som vanligt går upp i Öster...

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Chovanie Amatkarijo
  2. Peter Amoran
  3. Aly Keita
Felix Hörberg 16
Peter Amoran 12
Simon Kroon 9
Myroslav Mazur 6
Cesar Weilid 6
Chovanie Amatkarijo 6
Ludvig Fritzon 5
Aly Keita 5
Henrik Bellman 4
Kamal Issah 3
Andrew Mills 3
Yannick Adjoumani 3
Mansour Sinyan 3
Kevin Jablinsky 2
Sebastian Karlsson Grach 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Veterligen skrev | 19 Jul 2022 - 09:23
Har jag och dom allra flesta endast öst beröm över Potter, den ende som med sin stab åstadkommit något i länet. Att benämna andra som halkade med som stora idrottsledare och kunniga i elitfotboll är att visa på oändlig kunnighet. Tror du glömde biljett, program och fikaförsäljare. Alla har dom lång erfarenhet av elitfotboll. Tar du dig själv på allvar?
Gäst: Bara i Jämtland skrev | 19 Jul 2022 - 08:04
U-länet i fotboll, sitter personer utan någon helst kunskap eller erfarenhet om elit och skriver som att de kan.

Titta på Jörgen Zetterströms Facebookgrupp så belyser han problemet som finns i detta län.
De som aldrig åstadkommit något inom fotbollen dömer de som åstadkommit saker - fascinerande.
Men det är också därför ÖFK med nuvarande okunskapsbank och ivrigt påhejade av andra okunniga, fortsätter rasa ut.

798 åskådare, det är väl någon annans fel.
Gäst: Erfarenhet skrev | 18 Jul 2022 - 21:46
Jo, rolig filur du. Tillsätt du dina nämnda namn och bär tron att det leder till allsvenskan, skämtare där. Vem av namnen ska träna laget? Vem av namnen ska scouta? Din lösning att återupprätta ekonomin efter storkatastrofen 19 kan man säga går stick i stäv med varje logisk tanke. Varje människa borde förstå att en säsong som går 60 miljoner back påverkar en liten klubb på jävligt lång sikt.
Gäst: @erfarenhet skrev | 18 Jul 2022 - 20:37
Uppenbarligen har du noll koll!
Menar du att Potter gjorde allt arbete inom klubben som inte längre görs?

Ditt inlägg tyder på noll kunskap och en väldigt smal strimma av förståelse.
Iofs inget oväntat, dock roligt att läsa.


Gäst: Erfarenhet skrev | 18 Jul 2022 - 18:26
Erfarenheten av elitfotboll försvann med Potter och hans tränarstab. Att tilldela övriga delar av den alltför stora kostymen det epitetet är att visa sin totala okunskap. Var står klubben idag och varför.
Gäst: Bosse skrev | 18 Jul 2022 - 14:12
Är mycket bilder på sönerna på öfk instagram. Båda verkar vara väldigt bra för akademichefen skriver om dom hela tiden 😀
Gäst: kultursnack skrev | 18 Jul 2022 - 12:01
På tal om noll erfarenhet av elitfotboll: I n g e n svensk förbundskapten har efter det att Tommy Svensson tackade för sig någon som helst erfarenhet av att själv ha spelat på elitnivå, (Superettan och/eller Allsvenskan). Nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson spelade som högst för ett kvarterslag från Halmstad i division fyra. En annan slutade sin fotbollskarriär som bänknötare i en gärdsgårdsserie i mellersta Norrland. Och en annan… Samma visa… Ser en däremot till hockeyn, och gör en jämförelse med den så visar det sig att från mitten av 90-talet och fram tills nu så har s a m t l i g a förbundskaptener erfarenhet av att själv ha spelat hockey på elitnivå. Här snackar vi Proffs med stort P. Svårt att tänka sig en korphockeylirare basa över Tre Kronor. Eller? Men inom ”den gröna mattans schack” där står de självutnämnda oraklen till konsulter, steg 1-, steg 2-,…steg-femtioelva utbildade nördar från fotbollens bakgård, som knappt ens kan träffa en lagårdsvägg från insidan, dumdryga GIH-are och fan och hans moster på kö för att få möjligheten att ta över landslaget. Sicken ynkedom. Vi har den fotboll vi förtjänar. Leve fotbollen! Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!!!
Gäst: Fotbollschefen skrev | 17 Jul 2022 - 17:53
Då ska jag behaga dej med detta. Har frågan ställts till, Lasse Landin, Bobo Sollander, Alexander Kindberg, Martin Johansson, Ola Laxvik, Jonas Nilsson, Bengt Olsson, Alan Barker, Jude Barker, Karin Wahlén. Alla dessa har mellan 5-10 års erfarenhet av elitfotboll. Alla var med i olika roller under ÖFKs storhetstid, från div 2 till slutspel i europa leauge.
Gäst: ÖFK Fan skrev | 17 Jul 2022 - 17:35
@Fotbollschefen - i min värld innebär konstruktiv kritik att man i tillägg till att peka på ett problem även föreslår hur man på ett realistiskt och konkret sätt kan åstadkomma en förbättring. Ditt inlägg saknar det senare.
Gäst: Fotbollschefen skrev | 17 Jul 2022 - 17:12
Jag tycker det är ganska vettig kritik.. I vilken annan branch gör man så?
Gäst: ÖFK Fan skrev | 17 Jul 2022 - 17:09
@Fotbollschefen = 100% icke-konstruktiv kritik (om jag får lov att återanvända ditt märkliga/ologiska användande av ”=”-tecken)
Gäst: Fotbollschefen skrev | 17 Jul 2022 - 17:02
12 styrelsemedlemmar= 0 med erfarenhet av elitfotboll
1 tf VD= 0 med erfarenhet av elitfotboll
1 fotbollschef/assisterande tränare= 0 med erfarenhet av elitfotboll
1 akademiansvarig= 0 med erfarenhet av elitfotboll eller för den delen en akademi

Visst var det elitfotboll ÖFK skulle hålla på med? Jag förstår inte...


Gäst: ML skrev | 17 Jul 2022 - 10:43
När man har sett reprisbilderna på Discovery förstår man att ÖFK får vara glad för den pinne man fick, trots stor chans på 3 poäng och en mycket fin första halvlek. Öster var uppenbarligen ett bra lag med många bra spelare som med ett helt annat lugn kunde hålla motståndarna på avstånd. De skapade dock inte så mycket, till en början. Det är tråkigt med lite publik men jag tyckte de knappa 800 gjorde det bra. Den gemensamma glädjeyttringen vid 1-0 värmde gott.

Matchens stora plus var att ÖFK gjorde mål, om än självmål, efter ett inlägg från kanten och att flera spelare sprungit in i boxen. Det har vi sett alldeles för lite av tidigare. Österholm, som har haft svårt att övertyga, tycks ha en hygglig inläggsfot.

Matchens stora minus tycker jag är Amatkarijos varning som kom när det redan stod klart att österspelaren som fällde honom var boven i dramat. Så onödigt och lite typiskt. Det kan straffa sig senare.
Gäst: Match? skrev | 17 Jul 2022 - 00:00
Har bollklubben spelat match? Hur slutadet det.
Skitsamma vi vill se Kindberg och VALLFRISSOM typ han med rapporten. Sluta hatandet ge Kindberg en kram, kostar i.o.f.s. en tusing till privat företag. Men det är det värt. Nu är hög tid att ge det gråtande barnet leksaken tebax, idag anmäler man annars sådant. Vi vill alla se Kindberg kliva på skutan och styra med fast hand.
Gäst: Jocke - snälla ta inte bort inlägget skrev | 16 Jul 2022 - 23:37
Bra första halvlek!!

Tyvärr har vi inte råd med oavgjort. Ska vi klara oss undan kval så krävs nog 10 segrar av återstående 16 matcher. Tufft!
Gäst: Jocke - snälla ta inte bort inlägget skrev | 16 Jul 2022 - 23:37
Bra första halvlek!!

Tyvärr har vi inte råd med oavgjort. Ska vi klara oss undan kval så krävs nog 10 segrar av återstående 16 matcher. Tufft!
Gäst: B Grönhagen skrev | 16 Jul 2022 - 22:24
Jag blir nog "Undantaget som bekräftar regeln", tänkte faktiskt skriva nåt positivt här !!!
Tyckte ÖFK stundtals såg giftiga ut ikväll, snubblande nära 2-0 var vi ju faktiskt.
Tycker vi har material för att hänga kvar, är ju väldigt många poäng kvar att spela om.
Slutsats: Med den här truppen och inställningen/spelet ikväll så spelar vi i Superettan nästa år också.
Gäst: ÖFK Fan skrev | 16 Jul 2022 - 19:35
@Kämpa på - tack för en fin kommentar när ÖFK förhoppningsvis börjat vända en negativ trend.
Tur att man är utflyttad jämte så man slipper stöta på negativa surgubbar som dig. Obs. Jag förstår att ni hellre använder uttrycket realister. Det tar dock inte bort det faktum att du/ni är surgubbar.
Gäst: Supporter skrev | 16 Jul 2022 - 19:19
Öfk är för dåligt tränade det syns mer och mer.
Gäst: Sidlinjen skrev | 16 Jul 2022 - 19:18
798 åskådare!!!!!!!!! Hoppas det vänder och Östersund har ett lag i svensk elitfotboll, div 1 och inga större inkomster förmodligen Inga heltidsproffs och stora skulder låter inget vidare, Kämpa på
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook