Fjärdedomare:
Robin Albertsson

+11 C, tidvis sol, lätt vind,

En måstematch för ÖFK mot Västerås SK. - Stolt bäste ÖFK-spelare i när man delade på poängen

ÖFK - Västerås 2-2 (1-1) Nu med referat av Lasse Granbacka och krönika av Per Lagerbäck. Bilder av Thord-Eric Nilsson kommer senare

Det började dåligt för ÖFK. Här tar VSK ledningen. Foto: Thord Eric Nilsson

Men här tändes hoppet när Malcolm Stolt kvitterar till 1-1. Foto:Thord-Eric Nilsson

Och här räddar Malcolm Stolt en poäng. Foto:Thord Eric Nilsson

ÖFK – Västerås SK
1–1 när dem senast mötes i Västerås i den 11 april och Bellman målskytt.
Stökig match då och ÖFK fick tre av fem varningar i matchen. Västerås fick målet på övertid 90+5 minuter. Kroon långtidsskadad och Amoran flytta till spel i Italien.
En måstematch för båda lagen ifall man vill spela kvar i superettan även nästa år.
Kan ÖFK avgöra eller blir det som det varit vid flertal tillfällen att man förlorar matchen i sista kvarten?

Första halvlek
Första farliga chansen fick VSK i minut fyra av Simon Johansson som tar sig in i straffområdet och får till ett bra avslut på mål.
Nytt bra anfall i minut sex men utanför mål av Daniel Ask, VSK.
Daniel Ask viker in centralt och drar till men Keita får händerna på bollen i minut 8

Bra brytning av Stolt vid högra hörnflaggan och dribbling men Fritzon får inte träff på passningen i samma minut.

Hörna VSK i minut 9 som Mazur nickar bort och Magnuson skjuter skottet över.

Press från ÖFK och Brendon med mycket i spelet 15 minuter in i matchen.
Bra samspel av ÖFK men man hittar inte ytorna bakom VSK försvaret.

Minut 22 Stolt igen. Stolt får ett ypperligt läge men hamnar lite ur vinkel.
Skott utanför mål av Chovanie Amatkarijo i samma minut 23 utanför mål av Henrik Bellman.

0–1! Viktor Granath lägger in bollen i öppet mål efter ett fint anfall!
Gefvert får bollen och spelar in längs backen och VSK tar ledningen i minut 26.
Ett fint mål av VSK men alldeles för enkelt.

VSK har mycket boll efter 30 minuter spel i första halvlek.
60–40 i bollinnehav för VSK.

Varning på Gefvert i VSK i minut 33. Hög spark mot huvudet på Adjoumani.

Mazur nickar in bollen och Stolt kommer högst och kvitterar med pannan från nära håll!
Minuten är 33.1–1

I minut 34 får ÖFK frispark som Brendon tar och det blir en rörig situation framför mål där två spelare blir liggande bl.a. Novak i ÖFK men kommer upp.
Lite mer ÖFK nu när det är 10 minuter kvar av första halvlek

Daniel Ask varnad i minut 35.

Fint anfall av ÖFK i minut 40 där Weilid bröstar ned till Amatkarijo som slår inlägg mot Fritzon men han får inte någon bra träff och skottet utanför.

Två minuter senare så kommer Amatkarijo upp och slår ett inlägg mot Weilid men samma resultat som sist utanför.

Avbrott i spelet i minut 42 och Powell samlar laget för sista instruktioner innan halvtidsvilan och tre minuters tillägg.

Bollövertag till VSK i halvleken men ett öppet spel där båda vill gå till anfall men har svårt att komma till riktiga avslut. Märks att det är en viktig match för båda lagen och mycket står på spel. Många spelare i ÖFK som varit pigga : Weilid på sin kant och Amatkarijo på andra kanten. Stolt bra med i anfallsspelet.

Andra halvlek
Byte i VSK direkt då Anton Fagerström målvakt ut, Daniel Svensson målvakt in.

Stolt kommer till ett bra läge efter instick av Bellman. I minut 47
Weilid med långt inlägg mot Amatkarijo som går på avslut. Men ganska enkelt för Svensson denna gången även i minut 47
Svensson i VSK målet har blivit uppvärmd direkt i inhoppet.

Skott på mål av Simon Gefvert, VSK. I minut 51 Gefvert tvingar Keita till en bra räddning.

Bra frisparksläge för VSK i minut 55 men avblåst på för ojusthet i ÖFK:s målområde.

15 minuter in i andra halvlek så är det ganska andefattigt och händer inte så mycket i spelet från något m håll. Men VSK mest inne på ÖFK:s planhalva.

Minut 60. 1–2: Mål VSK! Målskytt Olle Edlund. Edlund ger bortalaget ledningen återigen efter ett fint inspel från Gefvert! Det var Olle Edlunds första superettanmål

Minuten 64: Henrik Bellman blir utbytt och Österholm kommer in.
Henrik Bellman och Hampus Magnusson får ont och blir liggande i en duell.

Frustration från publiken då dem tycker att några domslut går emot ÖFK.

Novak får nicka helt omarkerad men lyckas inte träffa målet i minut 78.

2–2. Stolt visar kyla i straffområdet och kvitterar för hemmalaget!
Det är ett fint väggspel mellan Österholm och Stolt som leder fram till målet Minut 82

Hörna i minut 88 för ÖFK. Brendon slår bollen och Mazur nickar i ribban
Mazur kommer upp perfekt på inlägget men Svensson gör en otrolig räddning!
Fritzson med avslut men ganska enkelt för Svensson också i minut 88

Minuten 92: Hörna och Brendon kliver ut för att slå den och ÖFK fyller på med alla utom Adjoumani. Jablinski får nickläget men får ingen träff och högt över.

Fyra minuter tillägg i andra halvlek.

I minut 95. Mensiro byts in och Adjoumani går ut. Samtidigt går Gambos ut och Pawlik kommer in för Västerås. Händer inte så mycket i slutet av matchen och Tess Olofsson blåser av matchen.

Sammanfattning
Frågan är vem som vann mest på detta resultat men knappast ÖFK som hade behövt tre poäng för att knappa in på lagen ovanför sig. Första halvlek var bästa av dem två och ÖFK kom inte upp i samma spelkvalité även om det var kämpainsats efter kvitteringen.
Bäst i ÖFK idag är tvåmålsskytten och Stolt som verkar vara i god målform, bra och pigg i anfallet Amatkarijo på sin kant och slutligen Brendon som håller ihop mittfältet bra.