Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Örgryte IS       Östersunds FK
0 - 1
(0) (0)
Lör 17 Sep 2022 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 48 Erick Brendon

Så spelade Örgryte IS:
Robin Wallinder, Anton Andreasson, (70), Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Hampus Dahlqvist, (82) Kevin Ackermann, Eric Nohlgren, (56), Arvid Brorsson, Daniel Paulson, Nicklas Bärkroth, Isak Dahlqvist.

Ersättare: Arvid Skoglund, Anton Lans, Viktor Lundberg, (70), Elias Gustafsson, Alexander Ahl Holmström, (82), Herman Sjögrell, (56), Erion Sadiku

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Sam Mensiro, (65), Kristian Novak, Myroslav Mazur, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, (79), Ludvig Fritzson, Henrik Bellman, André Österholm, (85), Cesar Weilid, Sebastian Karlsson Grach (75)

Ersättare: Andrew Mills, Jacob Johnson, Mansour Sinyan, (79) Sadmir Zekovic, (75), Sebastine Uche, Ziad, Ghanoum, (65),Erlend Sivertsen, (85)
Varningar Örgryte IS Utvisningar Örgryte IS
Anton Andreasson, Isak Dahlqvist, Herman Sjögrell, Jonathan Azulay

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Henrik Bellman, André Österholm, Aly Keta
Arena:
Gamla Ullevi
 
Publik:
1412
 
Domare:
Adi Aganovic
Domare
Luke Artemidi
Ass. domare 1
Alexander Milovanovic
Ass. domare 2
Danial Khosravi
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader, vind 5 min/sek, luftfuktighet 43%, sol
 
 

ÖFK lever vidare i Superettan - bortavinst mot Örgryte

 

Örgryte - ÖFK 0-1 (0-0)

Nu med referat av Måns Runsten Swärd. Per Lagerbäck skriver ev. en krönika i morgon

ÖFK har vunnit med 1-0. Örgrytes spelare ptatar med domaren, men ÖFK vandrar ut från plan glada efter segern. Foto från Dicovery

 

Matchreferat Örgryte IS – Östersunds FK

2022-09-17

Försummering matchen

En klassisk ”måstematch” stod på agendan denna septemberlördag, men i ärlighetens namn har de senaste ÖFK-matcherna känts som måstematcher. Nåväl, inför bottenmötet mot Örgryte var nog samtliga jämtlänningar överens om att förlora inte var något alternativ.

ÖFK reste ner till Västkusten med viktiga spelare borta, där både skadedrabbade Kevin Jablinski och Malcolm Stolt var borta, samt att Chovanie Amatkarijo blev avstängd inför dagens match efter målfirandet mot Örebro SK förra helgen. Skulle det räcka för att ta med sig tre poäng tillbaka till Jämtland?

Första halvlek

Visselpipan blåser och matchen är igång. Efter en något trevande inledning börjar ÖFK sakta men säkert röra sig mer på ÖIS:s planhalva. I tionde matchminuten får Ceasar Weilid en frispark med sig en bit utanför motståndarnas straffområde. Bollen går in i box men nickas undan av en försvarare. ÖIS vänder spelet och några minuter senare kommer ett inlägg från vänsterkanten mot den målfarlige Bärkroth som inte får styr på bollen denna gång. Fortsatt press från hemmalaget som just nu har spelövertaget. Hörna efter hörna får verkligen ÖFK-spelarna att tvingas slipa sin defensiva förmåga till sitt yttersta, och känslan är att ett tidigt mål hänger i luften. And not the good kind of goal, om man säger så.

Halvvägs in i matchen får ÖFK sin första hörna, men inlägget når inte fram och ÖIS kan snabbt ställa om. För att förhindra en snabba kontring går Bellman in för att bryta bollen. En viktig, men hård brytning, som resulterar i matchens första gula kort för den kvicke mittfältaren. Pressen tilltar men ÖFK lyckas stå emot i den mån det går.

ÖIS-supportrarnas hejarramsor tilltar mot slutet för att lyfta upp hemmalaget, men de sista tio minuterna händer inte särskilt mycket. Inget av lagen lyckas få till de riktigt heta målchanserna och när domaren blåser av första halvlek är 0-0 ganska talande för matchbilden.

Andra halvlek

Om första halvlek var händelselös inleddes andra halvlek i en helt annan skepnad! Redan i den 47:e matchminuten dras Sebastian Karlsson Grach omkull och domaren pekar distinkt på straffpunkten. Eric Brendon lägger bollen till rätta mot målvakten Robin Wallinder. Ett säkert skott i vänstra hörnet och 0-1 tillskrivs ÖFK! Detta var precis vad denna matchen behövde. Och händelserna slutar inte här. ÖIS försöker åter vända på matchen men det är faktiskt ÖFK som, genom Weilid, kommer ren mot målvakten och dundrar på mål. Målvakten styr ut till hörna men där tar målchanserna slut för den här gången. Ett betydligt vassare spel från ÖFK nu som onekligen fått vind i seglen efter straffmålet.

Efter cirka 60 minuter spelade kommer ett inlägg från ÖIS vänsterkant och Adjoumani knuffar till en anfallare för att rensa bort bollen. Publiken ropar efter straff men får inget gehör från domaren. Inte ens fem minuter senare händer i princip samma sak igen, en tveksam situation och utebliven straff, och publiken formligen kokar! Vid närmre anblick ser man dock tydligt att domaren gjorde rätt i att släppa den.

Med 15 återstående minuter fortsätter ÖIS pressa mot ett svettigt ÖFK-försvar. Den som kan sin statistik vet att ÖFK haft ett dystert facit mot slutet av matcher med insläppta mål. Lägg då in i ekvationen att det tenderar att vara ÖIS:s starkaste period, så det är inte för intet man känner en viss nervositet mot slutskedet av matchen. I 78:e matchminuten går Österholm för en sprint men dras ned av en motståndare. Den klassiska ”ostskivan” åker fram och ÖFK tilldelas frispark. Bollen nickas enkelt undan i nästa skede, och ÖIS återtar pressen.

ÖFK gör ett byte i 85:e matchminuten. Ut går André Österholm och in kommer Erlend Sivertsen. Ett något defensivt byte då Powell antagligen vill hålla kontrollen (i den mån det nu går) i slutminutrarna. Trots sju (!) tilläggsminuter lyckas ÖFK hålla nollan och ännu en vinst kan skrivas in i protokollet. Känslan av att kunna ta djupa andetag igen är väl för härlig ändå.

Utvärdering

ÖFK tar tre ack så viktiga poäng mot ett krisande ÖIS. Trots att matchbilden kändes svajig med stor press från motståndarna lyckades de rödsvarta hjältarna stå pall och undvika att släppa in mål i slutminuterna. En eloge till truppen för denna bedrift!

I dagens triss vill jag lyfta fram Henrik Bellman, som verkligen är en intressant spelare. Kvick som alltid och han har dessutom en förmåga att limma fast bollen på ett sätt som gör det oerhört svårt för motståndarna att återta den. Det gör att han klassar sig in på en tredjeplats i dagens triss. André Österholm är också en spelare som går från klarhet till klarhet. Han är ständigt på språng och väldigt delaktig i anfallen framåt. Han lyckas inte skapa de riktigt vassa målchanserna idag men med hans fysik och stabila bollteknik känner man sig trygg med honom i offensiven. Andraplatsen går till André! Slutligen vill jag lyfta fram Aly Keita. Denne fanbärare som hållit så hög klass i så många år. Han håller återigen nollan och visar enorm laganda och otvivelaktigt ledarskap mellan stolparna. Han kniper därmed förstaplatsen i dagens triss!

Bottenstriden är hisnande där varje poäng räknas. Nu fortsätter vi i samma anda inför resterande ”måstematcher”.

Dagens triss

  1. Aly Keita
  2. André Österholm
  3. Henrik Bellman
 
Text av: Måns Runsten Swärd
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Örgryte IS
Trissen
sammanlagt
  1. Aly Keita 3
  2. André Österholm 2
  3. Henrik Bellman 1
Chovanie Amatkarijo 18
Simon Kroon 17
Felix Hörberg 16
Erick Brendon 13
Peter Amoran 12
Malcolm Stolt 9
Myroslav Mazur 8
Yannick Adjoumani 8
Aly Keita 8
Cesar Weilid 6
Andrew Mills 6
Ludvig Fritzon 5
Henrik Bellman 5
Kamal Issah 3
Mansour Sinyan 3
Kevin Jablinsky 2
Sadmur Zekovic 2
André Österholm 2
Sebastian Karlsson Grach 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Flatte skrev | 18 Sep 2022 - 17:19
Alla till arenan1/10
Nu hjälper vi grabbarna till en seger .
Forza öfk
Gäst: Oi skrev | 18 Sep 2022 - 15:50
Tyvärr inte mot Sirius! Det var inte livsviktigt för klubbens existens. I går var det viktigare
Gäst: Ante skrev | 18 Sep 2022 - 11:37
Boakye mål mot Sirius överlägset vikigaste. Men straffen igår kan ha varit hyfsat viktig, beroende på fortsättningen.
Hoppas det kommer lite fler personer nu på de få hemmamatcherna som är kvar. Det behövs!!
Gäst: Gammelsosse skrev | 17 Sep 2022 - 23:05
Sakta i backarna nu, det viktigaste målet i ÖFK:s historia var väl 0-1 målet mot Sirius i 2012 som var direkt avgörande till avancemanget till Superettan?
Gäst: Realisten skrev | 17 Sep 2022 - 22:48
Brendons straff som innebär 0-1 är nog det viktigaste målet i ÖFK:s historia.
Gäst: Erik skrev | 17 Sep 2022 - 19:30
Kom igen nu jämtlänningar, nu köper vi biljetter till 1 oktober och beger oss till arenan och hjälper
laget till 3 poäng!
Och förhoppningsvis upp på kvalplats.
Gäst: Acker P skrev | 17 Sep 2022 - 19:02
Fantastiskt bra av ÖFK. Din kommentar Nylander är mitt i prick
Gäst: Martin Nylander skrev | 17 Sep 2022 - 18:41
Inte snyggt och effektivt men skit i det, ÖIS hade vad jag kunde se ett avslut mot mål och ÖFK tar sina viktigaste tre poäng i historien.
 
8
kommentarer
Nu är jag riktigt förbannad
av Lars Larsson Stockholm | 18 Maj 2024 - 15:57
7
kommentarer
Powell måste hitta Laget
av Per Lagerbäck | 18 Maj 2024 - 15:40
En fantastisk första halvtimme
3
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 0-0 i halvtid
av Joakim Nyhlander | 18 Maj 2024 - 13:55
Skövde AIK - ÖFK 1-0 (0-0
2
kommentarer
Referat: Offerdals IF - Tandsbyns FK 5-2 (2-1)
av Thomas Dahlberg | 18 Maj 2024 - 12:15
Offerdal vinner rättvist en fi
2
kommentarer
Ska vi kalla det måstematch?
av Haldo Jonsson | 15 Maj 2024 - 20:49
Ett till tusen taggat och revanschs
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 22:57
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Tis 7 Maj 16:25
auxesis
fotbollz.se på Facebook