Casper Jørgensen för Nemanja Cavnic (25 min.), Erkan Semovski för Yousef Salech (45. min.)
Pierre Larsen för Joachim Rothmann (45. min.), Efe Bayrak för Janus Seehusen (67. min.), Bias Pedersen för Jacob Trenskow (76 .min ), Abdul Arshad för Casper Gedsted (76:e min), Frederik Mehder för Oskar Snorre (76:e min), Frederik Bay för Andreas Bengtsson (76:e min).

Andrew Mills - Cesar Weilid, Ziad Ghanoum, Kristian Novak (18), Myroslav Mazur, Kalpi Ouattara (46) - Mansour Sinyan (46), Erick Brendon (74) - Chovanie Amatkarijo (46), Simon Kroon (74) Malcolm Stolt (57).

Ersättare: Andre Österholm (18), Yannick Adjoumani (46), Endreas Tesfai (46) Mykola Musolitin (46), Sebastian Karlsson Grach (57), Jakob Johnsson (74), André Nader (74), Sadmir Zekovic, (74).

Arcadia Football Center

Temperatur 12 grader, luftfuktighet 21%, blåsigt i början på matchen. Soligt.

Förlust i första träningsmatchen men ändå godkänt

Bildresultat för HB Køge logotyp VS

Första träningsmatchen ser vi alltid fram emot, även om den vanligtvis inte säger så mycket. Matchen spelas i slutet av ÖFK:s förmodligen hårda träningsperiod i Turkiet så spelarna ben kan vara lite trötta, men vi får se.

Man möter ett riktigt bra danskt lag som ligger före i träningen. De har redan spelat tre matcher, medan ÖFK går in i sin första match.

Det blir säkert ovant, så vi kanske inte ska räkna med ett så bra resultat för ÖFK denna gång. Resultatet har dock mindre betydelse. Det är hur spelet fungerar som är intressant och hur de nya spelarna fungerar.

Nu börjar matchen.

På grund av tekniskt fel på min bildöverföring från dator till TV kunde jag inte se matchen förrän efter c:a 12 minuter. När jag kom in hade det redan blivit ett mål för Køge. Det hände redan efter två minuter. Nu trodde man att det skulle blir ett ras för ÖFK, men så blev det inte.

Det blev en halvlek med blandade karameller som är vanligt vid träningsmatcher, men ÖFK kan känna sig nöjd med halvleken, trots den mycket sega starten.

De första tjugu minuterna var det en hård press mot ÖFK:s mål. ÖFK hade då svårt att få till något eget spel på grund av Køges dominans. ÖFK hade problem med med att få passningsspelet att fungera och såg lite vilsna ut. Ofta blev det felpassningar i offensivt läge och brytning från Köge som de kunde utnyttja för nya anfall.

Spelet jämnade så småningom ut sig och ÖFK vaknade upp. De blev modigare och tog för sig mera. Køges dominans i avtog efterhand och ÖFK stack mer och mer upp. Bollinnehavet blev jämnare och ÖFK kom fram, ofta genom djupledsbollar i flera bra anfall. Man satt och väntade på första målet för ÖFK.

Sista halvtimmen var ÖFK bättre än ge och dominerade matchbilden, men målen uteblev.

ÖFK ska ha beröm för sin höga press som förvirrade Køge. De fick inte utrymme för att komma upp i sin spelnivå.

Även djupledsspelet var ett bra vapen för ÖFK. Det fungerade bättre än vad vi ofta sett tidigare av ÖFK.

Halvleken blev lite grinig och Novak blev utvisad efter en brysk brytning. Österholm fick komma in i stället. Det var träningsmatch och det är inte ovanligt vid sådana tillfällen att lagen kommer överens om att det hela matchen ska vara elva man på plan från vardera laget.

Islutet av matchen blev det groll mellan spelarna, men det gick över efter ett par utdelade varningar.

Halvleken insats var godkänd av ÖFK även om machtempot kunde ha varit något bättre. Køge var det något bättre laget. De syntes tagvis att de var mera distinkta.

Andra halvlek blev en ganska jämn historia som inte bjöd på några klara målchanser från någotdera hållet. Halvleken blev inte njutbar. Den blev sönderryckt av de ideliga blåsande för frisparkar. Domaren var inte bra.

ÖFK höll tillbaka Køge riktigt bra. Den förväntade överlägsenheten såg man inget av. Det berodde till stor del på att den fortsatta ganska intensiva pressen från ÖFK. Køge fick inte igång sitt spel som man förväntade sig av dem.

Bollinnehavet var möjligen till förmån för ÖFK. Passningsspelet fungerade stundtals bra för ÖFK, men de hade svårt att skapa de riktigt klara målchanserna. Visst hade man skottlägen utifrån banan, men bollarna var felriktade.

Två eller tre skott på mål kunde vi räkna till, men den danske målvakten hade inga problem med att ta bollen.

Tempot blev möjligen sämre i andra halvlek. Det berodde nog på att båda lagen, i varje fall ÖFK var nedtränade efter en intensiv träningsperiod. Det var en hel del trötta ben mot slutet.Køge ökade på till 2-0 i 75:e minuten. Det blev även slutresultatet.

Det var ett snyggt mål. Ett iblägg från högerkanten möttes av en spelare framför mål som nickade snyggt i mål. Det var otagbart för Mills.

Målet kändes inte rättvist.Køge hade dittills inte haft några farligheter i andra halvlek. Farligast var en misslyckad bryning av Ziad Ghanoum som Mills fick kasta sig för att rädda.

Vi kan konstatera att Grach gjorde ett mål i 62:a minuten, men det var blåst för offside.

Samman fattningsvis så gjorde ÖFK en helt godkänt match. Det var första matchen i år och det efter en hård träningsperiod så vad ska man mer förvänta. Det fanns vissa ljusglimtar att ta med sig hem, men även det som måste förbättras. Det verkar som Powell har bra grepp om situationen och förivrar sig inte. Han vet vad som ska göras.

Det var viktigt och glädjande att ÖFK:s offensiva pjäserna Stolt och Kroon ser ut att gå mot en bra säsong. Detsamma kan man säga om Grach som kom in i andra halvlek.

Yannick Adjoumani kom in i andra halvlek och var lika företagsam som i fjol. Österholm var en av flera som jobbade hårt. Povspelande Endreas Tesfai gjorde en bra insats. ÖFK borde satsa på honom. Detta bedömt efter en halvlek.

Text av: Haldo Jonsson