Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       GAIS
1 - 1
(0) (0)
Sön 2 Apr 2023 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 36 Julius Lindberg
1-1 89 Amatkarijo

Så spelade Östersunds FK:
Så spelade Östersunds FK: 4-2-3-1
1 Keita (MV,K), 2 Weilid 7 Österholm, 8 Brendon, 11 Musoltin, 17 Stolt, 18 Mazur, 22 Rask,
25 Sinyan, 21 Kroon, 28 Adjoumani

Ersättare: 4-3-3
9 Karlsson Grach 19 Nader, 23 Mensiro, 24 Berg, 26 Amatkarijo, 27 Ghanoum, 29 Kabuye,

Byten: ÖFK:
46 Musoltin ut, Amatkarijo in
68 Österholm ut, Kabuye in
77 Kroon ut, Karlsson Grach in
77 Sinyan ut, Nader in,


Så spelade GAIS:
Ersättare: 4-3-3
9 Karlsson Grach 19 Nader, 23 Mensiro, 24 Berg, 26 Amatkarijo, 27 Ghanoum,

29 Kabuye,

Så spelade GAIS:

1 Mergim Krasniqi(MV), 2 Egzon Binaku, 4 Axel Norén, 6 August Wängberg (K),

7 Joackim Åberg, 9 Gustav Lundgren, 10 Mervan Celik, 11 Julius Lindberg,

18 Alexander Ahl Holmström, 19 Richard Emeka Friday, 24 Filip Beckman,

Byten GAIS:
70 Richard Emeka Friday ut, Viktor Alexandersson in
74 Mervan Celik ut, Jonas Lindberg in
75 Joackim Åberg ut, Dino Salihovic in
90 Egzon Binaku ut, Niklas Andersen in

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
35 Mazur 75 Kabuye 88 Weilid

Varningar GAIS Utvisningar GAIS
22 Julius Lindberg 35 Richard Emeka Friday 42 Egzon Binaku 88 Axel Norén
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
2447
 
Domare:
Domare:
Fredrik Oppong

Ass domare 1:
Fredrik Hammarström

Ass. domare 2:
Conny Hugman

Fjärdedomare:
Håkan Modigh

 
Väder och vind:
Sol, nära nollgradigt
 
 

Poängräddaren - Chovannie Amatkraijo

 

ÖFK - GAiS 1-1 (0-1) Referat av Lasse Granbacka, krönika av Per Lagerbäck och bilder av Thord-Eric Nilsson kommer under kvällen.

Chovanie Amatkarijo utjämnar till 1-1, vilket även blev slurtesultatet. Foto: Thord-Eric Nilson

 



ÖFK – GAIS
Då var vi igång med seriespelet i superettan och GAIS kommer på besök.
Ett GAIS som många tippat att ligga högt upp i tabellen och som spelat bra i försäsongsmatcherna med sju vinster på åtta matcher och bl.a. mot IFK Göteborg.
Vi får hoppas att ÖFK scoutat GAIS bättre än vad dem gjorde mot Skövde i starten av förra säsongen och att Powell och ÖFK fått ihop truppen till starten av serien.
Två av nyförvärven med direkt i startelvan - Rask och Musoltin.

Första halvlek
Första minuterna i matchen har ÖFK kontroll och spelar runt i backlinjen. Adjoumani provar skott i minut tre men långt håll men Krasniqi i GAIS kan plocka ned.

Adjoumani mycket med i spelet i början av halvleken och flera löpningar på sin vänstra kant.
Bra frisparksläge för GAIS i minut sex då Binaku rivs ned men resultatlös.

Första hörnan för ÖFK i minut tio efter ett skottförsök från Weilid men Brandons hörna resultatlös.

Snabb omställning i minut tolv och Musoltin så när igenom men skottet täcks och fint pass från Kroon. GAIS har ett farligt skott i minuten efter som går strax utanför Keitas högra stolpe och skottet sköts av Gustav Lundgren.

Mycket ÖFK första 20 minuterna 72–28 i bollinnehav. Ganska stillastående och avvaktande spel från båda lagen hittills i matchen.

Gruff mellan Sinyan och Holmström så domaren får ge dem en tillsägelse i minut 21.
Minuten efter blir Lindberg i GAIS varnad efter att has fällt Stolt. Bra frisparksläge men i muren.

Hörna GAIS men först måste Noren i GAIS ut och plåstra om näsan som blöder efter en tidigare kollision i minut 24.

Minuten är 28 och nu har GAIS mycket av spelet och presesar ÖFK hårt och hela laget i målområdet. Skott i minut 30 som Keita kan rädda.

Ny chans som Keita räddar och i samma minut 31 blir Musoltin liggande ned med ont på höger sida. Lagen samlas i den paus som uppstår och dricker och pratar ihop sig. Noren plåstrar om sin näsa igen som blöder. Fysio in och plåstrar om Musoltin som kommer upp och i spel igen.

Mazur och Friday i Gais varnas i minut 35. Fortsatt press från GAIS och i minut 36 kommer ett långskott som inte Keita kan nå och 1–0 till GAIS. Målskytt Gustav Lindberg och assist till Celik.

ÖFK kommer igen och i minut 38 får Kroon in ett bra inlägg i GAIS målområde men den rinner undan och till inspark GAIS. Fortsatt bra press av ÖFK men ingen skärpa i avsluten.

ÖFK får frispark i minut 42 då Binaku blir varnad efter en sen tackling men frisparken resultatlös. Bra kvitteringsläge i minut 43 för ÖFK men för dagen duktige GAIS målvakten Krasniqi kan rädda ett skott från Kroon.

Tre minuters tillägg och GAIS hade en farlig chans som Keita fick rädda från nära håll då Gustav Lundgren kom fri i ÖFK:s straffområde i minut 47.

En halvlek som ÖFK hade grepp på första 25 men sen kom GAIS in och hade mer kontroll på spelet. Båda lagen hade chanser på fler mål men rättvist som matchen hittills gestaltat sig. Bra i första i ÖFK Adjoumani och Weilid på sin kant.

Andra halvlek
GAIS tar tag i taktpinnen i starten av andra halvlek och ÖFK gör ett byte i halvtidsvilan då Amatkarijo kommer in istället för Musoltin. Vet inte om Musoltin hade känning av smällen han fick i första halvlek.

Keita får ingripa direkt i minut 47 på ett högt skott från Beckman i GAIS och GAIS fortsätter pressen och nytt skott i minut 48 från Åberg som Keita räddar.

Sinyan slår en fin genomskärare till Stolt som så när kom igenom och kunde ha fått till ett avslut i minut 52.

Weilid slår ett fint pass till Amatkarijo i minut 56 som inte får till avslutet.
GAIS kontrar direkt men Keita kan ta bollen innan GAIS kan avsluta.

Böljande spel nu och GAIS med en fin nick från Celik men mitt på Keita som kan fånga bollen och ÖFK till anfall där Stolt hade läget men han får bollen på GAIS målvakten och sedan till en hörna som blir resultatlös. Minuten var 58

Den för dagen pigge Weilid testar skott men från långt håll och inget som GAIS målvakten behövde förta sig på i minut 62.

Kunde varit 2–0 till GAIS om man inte haft sån oskärpa vid två tillfällen inne i ÖFK:s målområde där Keita kan rensa bort bollen i minut 65.

Några byten i båda lagen från minut 68 och framåt. Den nye Kabuye in istället för Österholm i minut 68 och bytet kändes som offensivt och att man nu vill få till en kvittering. Kabuye hinner bli varnad i minut 75.

Ny räddning av Keita i minut 78 efter en GAIS hörna innan. Kroon och Sinyan utbytta strax innan och Nader och Karlson Grach in.

Några hörnor och frisparkar vid 80e minuten men kalabalik uppstår vid GAIS målet och domaren får utdela varningar till Weilid och Noren i minut 87. Känns som det är lite mer hetsigt på plan nu och det blir inget av frisparken.

Det är långskott som gäller i denna match och det kan ha varit årets mål som kom redan i denna match då Amatkarijo fick till ett långskott i krysset och otagbart för Krasniqi i GAIS målet. Klockan hade nästan tickat upp till minut 90 men fem minuters tillägg tecknar domaren för. GAIS provar att anfalla och får till ett skott utanför och även ÖFK provar skott men utanför i de sista minuterna men matchen slutar 1–1

Sammanfattning
En match som startade i ett lågt tempo där ÖFK hade bollinnehavet i första 25 minuterna och GAIS försvarade sig och höll ÖFK utanför målområdet. Sen tog GAIS över och hade kontroll på första halvleks slut efter deras 1–0 mål. Bra start av GAIS i andra och man trodde att nu skulle det bli fler GAIS mål men de byten som Powell gjorde i andra halvlek fick ÖFK att komma in mer i matchen och sett till hela matchen så var resultatet rättvist men båda lagen hade chanser till flera mål. 55 - 45 i bollinnehav men GAIS hade fler målchanser och skott på mål! Många som var bra i ÖFK men dessa tre vill jag ge trissen till: Amatkarijo för en bra insats i andra halvlek och drömmålet, Weilid pigg och offensiv och till sist Sinyan som hade flera fina inlägg och instick.

Trissen:
1) Amatkarijo

2) Weilid

3) Sinyan

Text Lasse Granbacka

 
Text av: Lasse Granbacka
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Chovanie Amatkarijo 3
  2. Cesar Weilid 2
  3. Mansour Sinyan 1
Chovanie Amatkarijo 3
Cesar Weilid 2
Mansour Sinyan 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Robert skrev | 3 Apr 2023 - 14:40
Öfk spelade bra i stora delar av matchen och var närmare 3 poäng än Gais. Med bättre inlägg hade Stolt kunnat göra några mål, ÖFK kom till många inläggslägen men de var ofta dålig riktning på dessa.

Sinyan är en klar uppgradering mot Fritzson, Musoltin såg också rikigt bra ut och stärker enligt mig truppen jämfört med de som spelade ifjol.Rask gjorde det ok och borde bli bättre när han har spelat in sig och lär känna Mazur. Amatkarijo gjorde ett riktigt bra inhopp och fick kröna med drömmål.

Kroon hade en riktigt tung dag om man vet hur bra han kan vara, för mig var han den som presterade sämst i förhållande till den nivå han kan ha. Weilid hade en bra första halvlek men en klart sämre andra där han slarvade mycket. Han kom också till väldigt många bra inläggslägen men förvaltade tyvärr inte dessa så bra.
Gäst: Per Rectum skrev | 2 Apr 2023 - 20:36
Antingen är Danne K den verklige alltid negative Danne K eller så rekommenderar vi ett besök hos Synsam. Det var verkligen många ÖFK-chanser men Gais-keepern gjorde ett bra jobba. Det ser lovande ut för ÖFK.
Gäst: @DanneK skrev | 2 Apr 2023 - 19:40
Såg du ens matchen?
Gäst: Per Svensson skrev | 2 Apr 2023 - 18:43
Klantigt Gais, men poäng borta är ju viktigt såklart. ⚽
Gäst: Danne K skrev | 2 Apr 2023 - 18:17
Stolt är helt iskall. Ser seg och tung ut.
Gäst: Ope skrev | 2 Apr 2023 - 17:19
Svagt ingripande av Keita på Gais mål. Där tappade vi momentet. Kroon ser tung och otajmad ut. Stolt tämligen iskall. Kabuye en frisk fläkt.
Gäst: Kenth S skrev | 2 Apr 2023 - 17:11
Har inte sett matchen men bra start på säsongen resultatmässigt. Något att bygga vidare på.
Gäst: Danne K skrev | 2 Apr 2023 - 17:01
Ett skott på mål och en frispark i mål. ÖFK är tunna framåt.
Gäst: Martin Nylander skrev | 2 Apr 2023 - 16:30
Viljan att vinna måste finnas. Keita tar konstant för lång tid på sig.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
11
kommentarer
Spelomgång 2 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 4 Maj 2024 - 21:36
Då var första omgå
4
kommentarer
Bra betyg till ÖFK:s spelare i matchen mot Örebro
av Haldo Jonsson | 8 Maj 2024 - 10:09
Foto: Thord-Eric Nilsson Mikola Mu
4
kommentarer
När matchen var slut fick jag en déjà vu
av Haldo Jonsson | 6 Maj 2024 - 15:44
Förlustmatchen mot Väst
2
kommentarer
Vad är det som händer med Malcolm Stolt?
av Haldo Jonsson | Igår - 21:04
Rapport från dagens trän
2
kommentarer
ÖFK har ett starkt försvar - Bara tre lag har släp
av Haldo Jonsson | 9 Maj 2024 - 22:55
ÖFK ligger ganska  d&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Tis 7 Maj 16:25
fotbollz.se på Facebook