Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
GIF Sundsvall       Östersunds FK
0 - 3
(0) (1)
Tis 18 Apr 2023 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 30 Malcolm Stolt
0-2 68 Myroslav Mazur
0-3 92 Sebastian Karlsson Grach

Så spelade GIF Sundsvall:
Gustav Molin - Robert Lundström, (88), Alexander Blomqvist, Teodor Stenshagen (59), Rasmus Lindkvist - Moonga Simba, Erik Andersson, (93), Paya Pichkah, Ludvig Nåvik (59), - Linus Hallenius, (59), Pontus Engblom.

Ersättare: Oscar Jonsson (MV), Fredrik Lundgren,(93), Jesper Carström, (59), Johan Bengtsson, (88),Alexander Larsson, Lucas Forsberg (59),, Dusan Jajic. (59)



Så spelade Östersunds FK:
1 Aly Keita, 22 Teodore Rask, 2 Cesar Weilid, 18 Myroslav Mazur, 28 Yannick Adjoumani, 8 Erick Brendon, (81),21 Simon Kroon, (81), 25 Mansour Sinyan, 15 Jakob Johnsson, (90), 26 Chovanie Amatkarjo, (84), 17 Malcolm Stolt (81)

Ersättare: 24 Anton Berg, 19 André Nader, 9 Sebastian Karlsson Grach, (81), 29 Calvin Kabuye, (81), 11 Mykola Musolitin, (84), 27 Ziad Ghanoum, (8!), 7 André Österholm,(90), 10 Sadmir Zekovic



Varningar GIF Sundsvall Utvisningar GIF Sundsvall
Theodor Stenshagen

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Mansour Sinyan, Cecar Weilid
Arena:
NP3 A>rena
 
Publik:
3532
 
Domare:
Magnus Lindgren
Domare
Anton Sjöberg
Ass. domare 1
Danha Bachiri
Ass. domare 2
Magnus Römo Mella
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 4 grader, vind 1m/sek, luftfuktighet 70%
 
 

ÖFK vann Norrlandsderbyt - fortfarande obesegrade

 

VS

GIF Sundsvall - ÖFK 0-3 (0-1) Nu med refarat av Måns Runsten Swärd. Krönika av Lars Lagerbäck kommer

Malcolm Stolt inleder målskyttet mot GIF Sundsvall genom att göra 1-0 på nick

 

Matchreferat GIF Sundsvall – Östersunds FK

2023-04-18

Försummering matchen

Fotbollssäsongen är i full gång, omgång 3 ska stängas och kvällen till ära vankas det ett efterlängtat prestigemöte tillika Norrlandsderby mellan Giffarna och ÖFK. ÖFK har hittills tagit med sig en pinne per match och det är kanske i ärlighetens namn bättre än vad många trodde inför Superettans start. Frågan var nu om säsongens första trepoängare äntligen skulle komma för de rödsvarta hjältarna? Ett kliv i denna snabbt svängande tabell hade gjort gott för ens något pressade ÖFK-hjärta.

Första halvlek

Då var matchen igång på NP3 Arena. Lite trevande inledning från båda lagen. Man har inte mötts i tävlingssammanhang sedan 2019 och det ger en känsla av att ännu mer står på spel ikväll. Med ca sju minuter spelade landar bollen framför Simon Kroons kvicka fötter och han bränner av ett skott som går en hyfsad bit utanför. Kort därefter är det återigen Kroon som fifflar hej vilt i straffområdet och matchens första hörna skrivs in i protokollet. Ofarligt läge denna gång, men hittills är det helt klart ÖFK som visat störst hunger!

Första kvarten har hittills sett ganska bra ut. En del försök till långbollar slås upp från hemmalaget och vår backlinje får vara alerta för att inte riskera att släppa igenom Hallenius och Simba som vi vet är målfarliga. Än så länge lyser dock de där riktigt heta målchanserna med sin frånvaro. I matchminut 20 slår Adjoumani in bollen till den ständigt närvarande Kroon som försöker sig på att klacka in bollen som rullar utanför målburen. I den 24:e minuten anfaller ÖFK med flera man och Sinjan (???) Blir fälld strax utanför straffområdet. Farligt läge för Jämtlandslaget och vi håller andan! Amatkarijou lägger upp bollen, tar sats, skjuter men får inte höjd och träffar rätt in i muren.

Och då plötsligt händer det. Sinyan driver framåt spelet, slår bollen vidare till Johnson på högerkanten. Johnson är inte sen med att leverera ett förstklassigt inlägg in i straffområdet som Malcolm Stolts ack så fina panna välplacerat nickar in bakom en häpen GIF-målvakt. ÖFK tar ledningen med 1-0!

I slutminutrarna får vi anledning att bli nervösa när Erik Andersson i GIF Sundsvall slår en frispark mot mål som formligen smeker stolpen men styrs ut. Närmre krysset än så kommer man knappast. Men ledningen består och vi laddar inför andra halvlek.

Andra halvlek

Visselpipan blåser och vi är redo för 45 avslutande minuter av Norrlandsderbyt. Matchens hittills ende målgörare är snabb att lossa av ett skott på mål redan efter en minut. Målvakten kan ganska enkelt ta kontroll på situationen dock. Men ÖFK fortsätter med sitt höga presspel och det är riktigt kul att se! Några minuter in i andra halvlek sänker ÖFK matchtempot och låter Giffarna jaga boll.

I 53:e matchminuten kommer Weilid till höger och lägger in bollen till Stolt som är väldigt nära att nicka in sitt andra mål men bollen går strax utanför. Från tv-soffan hör man Powell vråla ut i frustration. ÖFK har i inledningen tagit kontroll över matchbilden och håller bollen tryggt inom laget. Målchanserna är många och spelet svänger snabbt, med bortalaget som pressar på och hemmalaget som tar varje chans de får för att kontra upp. Inte sällan går bollen till Hallenius som inte lyckas ta sig igenom försvaret. Sundsvall gör ett trippelbyte innan klockan når 59 minuter och nyss nämnde forward går ut tillsammans med Nåvik och Stenshagen.

Från ingenstans kommer Simba i 65:e minuten med ett stenhårt skott som träffar ribban (enligt legenden skakar ribban än av kraften)! Bollen studsar lyckligtvis ut och vi kan än en gång andas ut av den bibehålla ledningen. Men nu är det inte läge att bli för bekväma. Matchbilden har sett väldigt bra ut fram till nu, men rätt vad det är kommer de där oväntade och farliga lägena för hemmalaget.

Så vad passar inte bättre för Östersund än att utöka ledningen? Mazour väljer att ta saken i egna händer. En fint slagen hörna strax innan klockan passerar 70 minuter och den starke mittbacken från Ukraina når högst på bollen. 2-0 till ÖFK, så orimligt skönt!

Sista tjugo minuterna kan enklast summeras med orden: fin fotboll. ÖFK spelar med ett helt annat självförtroende och motståndarna verkar så sakteligen inse att det inte går att vända på den här matchbilden. Och hade inte luften gått ur dem redan innan så gjorde den nog det i 92:a matchminuten. Sebastian Karlsson-Grach punkterar matchen med att näta strax innan matchen är slut. 3-0 till ÖFK är ett faktum!

Utvärdering

Idag var det kul att vara ÖFK-supporter. Let’s face it, det har stundtals varit väldigt tufft attheja fram sitt lag, men idag såg jag en glöd som inte funnits på många år. Det fanns ett samspel, ett bollinnehav, en vilja och inte minst en lagkänsla! Inför matchen pratade man om momentum för båda lagen, och såhär i efterhand kan man konstatera att detta är en match att ta med sig framåt i säsongen. Kan vi spela såhär bra finns det goda chanser att hålla oss på behörigt avstånd från kvalstrecket. Och det hade väl varit skönt som omväxling?

Adjoumani krigar kanske mest av alla på planen och säkerställer att Simba (GIF) inte tar sig in på sin kant. Ovärderligt

Först och främst vill jag lyfta Adjoumani. Det finns inte många i laget som krigar som han gör. Att han dessutom säkerställa att framförallt Simba i GIF Sundsvall inte tar sig igenom på sin kant är inget som ska underskattas. Kämpaglöd och resoluta tacklingar. Tredjeplatsen i dagens triss går till Adjoumani. Jakob Johnson var också en fröjd att se i dagens drabbning. Otroligt kreativ i omställningslägena och ett piggt inslag på högerkanten med fintar och inlägg som kom på löpande band. Han hade även fint samspel med både Weilid och Kroon, och i mina ögon bör han vara en given startspelare i kommande matcher. Andraplatsen går till Östersundssonen Jakob Johnson! Sist men definitivt inte minst har vi Stolt. Malcolm Stolt står för otaliga lägen och är ständigt på rätt plats i straffområdet när lyftningarna kommer. Det är detaljer bort från att han ska näta desto fler än en gång i dagens match och i min bok är han vinnare av dagens triss. Hatten av till Malcolm och samtliga ÖFK-spelare i kvällens batalj. Ni visade än en gång vem som är storebror i Norrland!

Dagens triss

  1. Malcolm Stolt
  2. Jakob Johnson
  3. Yannick Adjoumani










 
Text av: Måns Runsten Swärd
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
GIF Sundsvall
Trissen
sammanlagt
  1. Malcolm Stolt 3
  2. Jakob Johnsson 2
  3. Yannick Adjoumani 1
Chovanie Amatkarijo 3
Teodore Rask 3
Cesar Weilid 3
Malcolm Stolt 3
Aly Keita 2
Jakob Johnsson 2
Mansour Sinyan 1
Yannick Adjoumani 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: @Funderaren skrev | 19 Apr 2023 - 15:05
"såg du inte matchen" vem adresserar du? Och vem är Barserou?
Pman skrev | 18 Apr 2023 - 23:12
3 mål - Jag är nöjd. Ännu nöjdare är säkert alla spelare i laget. Vilken match dom gör. Och hyfsat bra fotboll mestadels. Tummen upp ÖFK!
Gäst: Perran skrev | 18 Apr 2023 - 23:07
Samspelet brendon/sinyan är på allsvensk nivå, sen att yttrar och kroon/stolt också gör det jäkligt bra är en fröjd att se.. försvarsspelet starkt så man kan inte vara annat än stolt över grabbarna just nu
Gäst: Funderaren skrev | 18 Apr 2023 - 22:38
Såg du inte matchen.
Sinyan höll God allsvensk klass.
Länge sedan jag såg någon i ÖFK vara så totalt överlägsen på mittfältet sedan Barserou
Gäst: SR500 skrev | 18 Apr 2023 - 22:13
Utan att förringa trissvinnarna men Sinyan var bäst på plan idag.
Gäst: Ope skrev | 18 Apr 2023 - 21:58
Så fantastiskt kul. Man ska inte ta ut något i förskott men det ser onekligen bra ut inför fortsättningen av serien. Vi kan snegla uppåt.
Gäst: Ola skrev | 18 Apr 2023 - 21:49
Ja, nog är Sinyan ÖFK:s bäste idag. Utan tvekan!
Gäst: Hm skrev | 18 Apr 2023 - 21:46
Ja Sinyan matchens gigant. Dominerade mittfältet. Fick lugna ner sig efter gula kortet och en frispark. Kommentatorerna var mycket imponerad.

Hans första halvlek var helt otrolig.
Gäst: Robert skrev | 18 Apr 2023 - 21:36
Sinyan var överlägst bäst på plan Idag, en sådan prestation har vi nog inte sett i öfk tröja sedan glansdagarna.

Simba var Sundsvalls bästa.
Gäst: Martin Nylander skrev | 18 Apr 2023 - 21:01
Vad rättvist och vilken match ÖFK gör idag. Fruktansvärt imponerande!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 20 Apr 2024 - 17:18
Här var det nära m&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook