Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Jönköping Södra
3 - 3
(2) (2)
Lör 6 Maj 2023 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 2 Robin Book
1-1 22 Chovanie Amatkarijo
1-2 27 Pashan Abdulla
2-2 48 Chovanie Amatkarijo
2-3 68 Robin Book
3-3 81 Sebastian Karlsson Grach

Så spelade Östersunds FK:
1 Aly Keita, 27 Ziad Ghanoum, 22 Teodore Rask,(40), 18 Myroslav Mazur, 28 Yannick Adjoumani,(69), 8 Erick Brendon, 21 Simon Kroon,(86), 2 Cesar Weilid, 15 Jakob Johnsson, 26 Chovanie Amatkarjo,(69), 17 Malcom Stolt

Ersättare: 24 Anton Berg, 29 Calvin Kabuye (69), , 11 Mykola Musolitin, (40), 7 André Österholm,(86), 23 Sam Mensiro, 3 Kalpi Outtara, 9 Sebastian Karlsson Grach (69)

Så spelade Jönköping Södra:
J-Södras startelva: Alexander Nilsson; Jesper Manns (32), Arvid Eriksson, Adam Ben Lamin, Malkolm Moënza; Taylor Silverholt (64) , Marko Nikolic, Samuel Adrian, Anton Thorsson (64), Robin Book (94), Pashang Abdulla (94).

Ersättare: David Celic (mv), Alexander Berntsson (32), August Karlin, Daniel Strandsäter (94), Marwan Bazi (94), Filip Möller Delaveris (64), Flamur Dzelili (64).

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Varningar, ÖFK: Erick Brendon, Calvin Kabuye. J-Södra IF: Samuel Adrian, Arvid Eriksson.

Varningar Jönköping Södra Utvisningar Jönköping Södra
Samuel Adrian, Arvid Eriksson. Adam Ben Lamin (90+2)
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
2827
 
Domare:
Erik Mattsson, Ass 1: Henrik Melin, ass 2: Martin Palm, fjärde domare: Mattias Eriksson
 
Väder och vind:
Temperatur: 9
Lufttryck: 35/%
Vind: Sydväst 3m/sek
Växlande molnighet
 
 

ÖFK - Jönköpings Södra IF 3-3 (2-2)

 

VS

Östersunds Fotbollsklubb är fortfarande obesegrade efter sex omgångar i Superettan. Visserligen poängförlust hemma på jämtkraft Arena men att kvittera tre gånger, 3-3 (2-2) är starka papper alla dar i veckan även om den tidigare soliditeten bakåt här fick sig en rejäl törn.

Chovannie Amatkarijo nickar i mål och kvitterar till 2-2. Foto. Thord - Eric Nilsson

 

.
ÖFK fick den här gången röra om lite i elvan och Cesar Weilid tog avstängde Mansour Sinyans plats på det inte mittfältet samtidigt som Ziad Ghanoum plockades in på backplats. Inledningsvis ett piggt ÖFK som rumsterade om på högerkanten innan gästerna helt hastigt och för ÖFK mindre lustigt placerade in 0-1 efter tre minuter. Robin Book avslutare sedan hemmagrabbarna hamnat helt fel defensivt.

En bra möjlighet direkt för Myroslav Manzour men taktpinnen i grönvit favör stärkta av målet. Påhejad av en entusiastisk hemmapublik får emellertid ÖFK ny fart under pannorna och en bra period följer även om nåt riktigt offensivt inte uppenbarar sig förutom en lite halvfarlig nick från Theodore Rask. Mycket spel runt försvaren istället för igenom men återigen en lite för lös nick genom Mazur.

Taylor Silverholt med ett bra skott men fin räddning av Aly Keita innan kvitteringen efter 22 minuter genom Chovanie Amatkarijo. En helt öppnande boll från Erick Brendon, en boll som i sig är värd ett eget kapitel men helt friställer holländaren som inte gör nåt misstag. Kortvarig glädje sedan nytt underläge, Pashang Abdulla dyker upp från ingenstans och knoppar in bollen. Definitivt inte rättvist i det här läget då dom rödsvarta hade ett klart grepp över händelserna.

Tydliga maskningstendenser hos gästerna som gärna vill störa rytmen i hemmalaget naturligtvis. Frejdige Amatkarijo över i bra läge innan Weilid räddar på mållinjen sedan Keita missat en utboxning. I samma veva får Theodore Rask en smäll mot huvudet och blir liggande. En bår kallas in men norrköpingslånet reser sig och vandrar ut för egen maskin och ersätts av Mykola Musolitin.

Malcolm Stolt utanför i bra läge innan den rättmätiga kvitteringen kommer på övertid. Snyggt samarbete Yannick Adjoumani - Amatkarijo där den sistnämnde sätter bollen intill den bortre stolpen. En rolig halvlek med svängningar åt båda håll.

Lite tamare inledningsvis i andra. Först efter en kvart nåt att anteckna då Simon Kroon lastar utanför innan J-södra steppar upp rejält och får också med sig 2-3 efter 68 minuter sedan Kroon fått ett hjärnsläpp i eget straffområde. Stolt byts ut mot Sebastian Karlsson Grach i sedvanlig ordning och Amatkarijo också ut till förmån för Calvin Cabuye en minut senare.

Ny fart på ÖFK och Adjoumani med ett fint inlägg som nickas över av Karlsson Grach. Weilid och Karlsson Grach också nära efter en fin kombination Knappa tio minuter före fullt tid så 3-3. Återigen regisserat Adjoumani där bollen hamnar hos hemmalagets “supersub” Karlsson Grach som slår in sin egen retur. Kroon ut, André Österholm in och mycket känslor på sluttampen och Adam Ben Lamin hos smålänningarna får syna det röda.

Som sagt, en rolig match, många mål och häftiga situationer. Ett stundtals läckert spel offensivt blandades med alltför mycket givande bakåt från båda håll. Att ÖFK är i toppen för att stanna är en sanning som alltmer bör tas på allvar. Laget har ett tempo och flyt i passningsspelet som är lovande.
Hoppas inte Rask åker på nån längre frånvaro då kontinuiteten är viktig i dom bakre regionerna.

Återigen ett fullgott dagsverke från alla i hemmagarnityret med extra plus för Adjoumani som jag tycker personifierar det “nya” ÖFK. Outslitlig kampanda, finurligt spel och ett samspel med publiken som verkligen uppskattas. Amatkarijo har sina dagar och det här var en av dom. Ständigt ett hot och två mål in på kontot. Erick Brendon enormt viktig på mitten inte minst sen parhästen Mansour Sinyan tillfälligt fått lägga ner verksamheten. Nya tag mot Trelleborgs FF i Skåne om en vecka, vi längtar redan.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Yannick Adjoumani 3
  2. Chovanie Amatkarijo 2
  3. Erick Brendon 1
Aly Keita 5
Chovanie Amatkarijo 5
Erick Brendon 4
Yannick Adjoumani 4
Teodore Rask 3
Cesar Weilid 3
Malcolm Stolt 3
Mansour Sinyan 3
Jakob Johnsson 2
Ziad Ghanoum 2
Myroslav Masur 1
Simon Kroon 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Micke O skrev | 7 Maj 2023 - 17:18
Brandons passning till Amatkarjos mål måste nog vara en av dom smartare passningar man beskådat på Jämt kraft Arena
En delikatess
Gäst: Flatte skrev | 7 Maj 2023 - 16:53
Pratade med jablinske igår han har 6 veckor kvar. Novak 4 veckor kvar Hedenkvist snart klar. ❤️🖤
Gäst: Kenth S skrev | 7 Maj 2023 - 16:18
Skrev här den 15 april att mycket i ÖFK modell 2023 såg positivt ut men att vi skulle avvakta till omgång 10 innan vi gör en utvärdering av lagets slagkraft. Det klagades då över att det gjordes för få mål. Nu har det gått sex omgångar och (jag säger numera vi då jag åter blivit en hängiven supporter efter ett längre uppehåll). Vi är obesegrade har 12 poäng och endast två lag i serien har gjort fler mål. Efter att sett laget live igår tycker jag att man redan nu kan göra en bedömning. Efter gårdagen är jag riktigt imponerad över insatsen som helhet. Trots att det tidigare så solida försvarsspelet hackade lite är min bild av LAGET ännu mer POSITIV. Såg ett lagbygge i harmoni som jobbade för varandra. Starkt att vända tre underlägen till ett oavgjort resultat. Tycker att ÖFK styrde hela matchen med ett kontrollerat och bitvis fyndigt spel. Just den här matchen kunde man skönja några defensiva skönhetsfläckar. Första målet var ett vackert vådaskott som inte är mycket att göra åt. De andra är frukten av egna misstag som alltid kommer att ske. Efter att ha sett gårdagens match tycker jag att man kan dra ett flertal slutsatser.
- Årets upplaga av ÖFK löper ingen som helst risk att åka ur superettan.
- Anledningen är att spelartruppen ser bred och välbalanserad ut. De tre som byttes in igår höll lika hög klass som de som klev av.
- Det anfallsspel som visades upp igår var fyndigt och kreativt.
- Verkar inte finnas något lag i serien som är självskrivet topplag.
- Vi har en klasspelare i Eric Brendon som alla lag behöver och som vi saknat en tid.
Slutsats: Om vårt lag fortsätter att jobba hårt och vara ödmjuka kan säsongen ta vägen vart som helst. Det ser bra ut och vi längtar till nästa match.
Gäst: Optimist skrev | 7 Maj 2023 - 15:22
Novak - Tidigast efter sommaruppehållet
Jablinski - Tidigast efter sommaruppehållet
Hedequist - Strax klar för spel
Gäst: status skadade? skrev | 7 Maj 2023 - 15:16
Någon som vet status på

KRISTIAN NOVAK

KEVIN JABLINSKI

JAKOB HEDENQUIST

?
Gäst: Gästen skrev | 7 Maj 2023 - 08:27
Kul match ändå. Mindre kul med att folk klämmer sig in på platser som inte är deras för att se bättre. Två lindrigt nyktra kvinnor 45+ tyckte att de skulle byta plats i andra halvlek. Det är naturligtvis OK om de inte tar nåns plats men att sitta och kackla, fnittra och fjortisskrika är inte kul för omgivningen. Bad den närmast mig att inte illvråla (alltså i frekvenser som en liten tjej, som visselpipor) i mitt öra eftersom jag har tinnitus och fick ett hånfullt svar att jag borde ha öronproppar eller gå och sätta mig längst bak. Jag sa åt henne att gå och sätta sig på sin egen plats men det tänkte hon INTE göra. Jag har inget emot att det låter, det ska låta på match och jag skriker själv, men detta var ingen kul upplevelse, varken illvrålen eller bemötandet.
Gäst: Hm skrev | 6 Maj 2023 - 19:23
Märkligt byte på Amatkarijo. Svagare insats av keita.

Imponerande att kvittera 3 gånger om.

Otur för Kroon.

Oroande med Rask varit stabil. Måste tillbaka fort.
Gäst: Martin Nylander skrev | 6 Maj 2023 - 18:34
Bra med 3 mål framåt men helt oacceptabelt med 3 bakåt. Starkt att kvittera tre gånger men ÖFK kan inte vara nöjda idag. Bara komma igen i nästa match.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook