Arianit Abazi
Fjärdedomare

Temperatur 13 grader, vind 2m/sek, luftfuktighet 70%, mulet

Tamt ÖFK förlorade årets första seriematch mot Trelleborgs FF

Trelleborgs FF - ÖFK 1-0 (0-0) Referat av Johan Dillner kommer sent i kväll, eller möjligen i morrgon. Johan har blvit förhindrad av en hastigt påkommen händelse. Nu finns referatet uppdaterat.

Sena korrigeringar inför matchen på Vångavallen.

Det blev en konstig laddning för matchen med väldigt sena ändringar då spelmotorn Eric Brendon samt den fröjdige Jakob Johansson missar matchen pga sjukdom.
Därtill saknas avstängde Sinyan samt skadade Jablinski, Rask samt Novak bla.

Inför matchen matchas då en väldigt ovan 11 med ett innemittfält som aldrig spelat ilag och inte styrt mittfältet i något lag innan.

Öfk startar matchen och inleder ganska bra första 15 minutrarna utan att verkligen komma till avslut som blev farlig.
Samtidigt som Trelleborg lyckades hitta vägar genom Öfks försvar för att komma till lägen där Keita gjorde ett par vassa räddningar.

Trelleborg tog över matchen mer och mer ju längre första halvlek led och tillslut så sätter Trelleborg 1-0 efter en höra där Öfk bör göra bättre från sig..
Öfk kommer bara till ett bra läge under första 45 och med 0 skott på mål under 45 första, samtidigt som Trelleborg skapar 2 skott på mål där Keita räddar.

Andra halvlek blev för mig som tittare lite konstigare då hemmalagets nytillträdde tränare Stefan Jacobsson valde att backa hem från minut 46, förståeligt enligt vissa då det är Öfks uppgift att jaga.
Öfk spelar upp sig i andra halvlek man kan dock fråga sig om det var för att man tilläts spela mer på deras sida och rulla boll hemma.

Trelleborg vinner rättvist denna match, bara ladda om och vinna nästa.