Tung förlust för ÖFK

Brage - ÖFK 2-1 (1-0)

Brage- Öfk
Första halvlek
Brage börjar bra med bollinnehav men det händer inte så mycket första minuterna.

Minut 8 får Öfk en frispark vid halvplan som slås in i straffområdet men tas bort av Brage.

Minut 10 får öfk en frispark efter Weilid

nersparkad, frisparken blir borttagen men Brandon får returen men avslutar utanför.

Minut 12 får Brage en jättechans som Keita räddar men returen går ut och Brage får en jättechans igen men Weilid räddar på mållinjen. Efterföljande hörna blir lottlö .

Minut 13 nickar Österholm ihop med en Brage spelare och båda blir liggande men kommer upp på fötterna efter några minuter.

Minut 18 slår Brage en långboll men Keita är utanför målområdet och rensar.

Minut 22 får Öfk en hörna som efter lite strul hamnar hos Weilid som avslutar, dock över.

Minut 23 får Öfk ett bra frisparksläge 3 meter utanför målområdet, frisparken hamnar dock i muren .

Mål
Minut 25 frispark till Öfk på högersidan efter lite strul så hamnar bollen hos Amatkarijo som passar in bollen till Stolt som styr in bollen i mål.

Minut 30 får Öfk en frispark som nickas på mål men Brages målvakt tar lätt ner.

Minut 36 börjar med ett inkast för Öfk och slutar med ett skott på mål av Sinyan men rätt på målvakten .

Minut 40 får Brage ett bra frisparksläge med tas bort av Öfk.

Minut 42 får Rask frispark efter en tilltrasslad situation. Stolt nickar men Brages målvakt tar ner den lätt.

Minut 43 får Brage en jättechans men tas bort av Öfk.

Minut 45 får Sinyan gult kort efter han kommer sent in i en duell. Brage spelaren blir liggande med spräckt ögonbryn .

Minut 45+2 kämpar Stolt till sej en frispark. Efter en variant så får Öfk ett avslut på mål.

Minut 45+4 får Öfk en frispark på högersida vid hörnflaggan ,nickas bort av Brage .

Andra halvlek
Brage börjar andra som dom började första genom att spela runt bollen .

Minut 48 har Brage en halvchans som tas bort av Öfk.

Minut 50 får Österholm gult kort.

Minut 52 får Stolt frispark på Brages planhalva efter lite flipperspel så avslutar Weilid. Brage kontrar dock och får till en hörna.

Mål
Minut 53 nickas hörnan stenhårt i krysset av Brages nr 12. Brage har kvitterat till 1-1.

Minut 55 blir nr12 tillika Brages målskytt liggande efter duell men kommer snabbt upp på bena igen .

Minut 61 får Öfk hörna men resulterar bara till ett inkas.

Minut 62 blir Hedenqvist liggande en stund efter en duell.

Minut 64 får Stolt gult kort efter en tilltrasslad situation.

Minut 66 får Brages nr 22 gult kort efter duell med Stolt. Frisparken blir till en hörna.

Minut 67 gör Brages målvakt en jätteräddning efter en tilltrasslad situation och avslut av Sinyan.

Minut 69 får Brages nr 5 gult kort efter han drar ner Stolt. Frisparken nickas öve .

Minut 71 gör Brage ett dubbelbyte .
Och Öfk byter en spelare.

Minut 74 avslutar Stolt efter inkast rätt på Brages målvakt. Efterföljande kontring räddar Keita ett skott.

Minut 75 ett dubbelbyte till av Brage.

Minut 80 Stolt byts ut mot Karlsson-Grach.

Minut 82 nickar Öfk en hörna över mål.

Minut 84 byter öfk Brandon mot Sporrong och Österholm mot Jonsson.

Minut 86 får Jonsson en långboll av Keita men skjuter på täckande spelare och Öfk får hörna. Hörnan blir bortnickad.

Minut 88 får Brage en jättechans men blir till inkast efter ett flipperspel i straffområdet.

Minut 88 slår Öfk in en boll i Brages straffområde men slås bort av Brage.

Minut 90 har Öfk en bra chans efter en långboll men resultatlös.

Minut 91 får Öfk en ny chans men slarvas bort genom dåligt pass.

Minut 94 får Adjoumani gult kort och efterföljande frispark nickas till Brage hörna .
Hörnan nickas i mål av nyinbytte bragespelare efter en variant med kort hörna.

Slutresultatet 2-1 till Brage

1. Stolt
2. Österholm
3. Weilid

Samanfattning

Det var en match som kunde ur slutat hur som helst.

Det fanns målchanser för båda lagen som inte utnyttjades. Brage gjorde mål i slutsekunderna av matchen och det kändes inte rättvist. Oavgjort hade varit rättvisare.

Brage startade matchen bäst. ÖFK lyckades inte riktigt med sin press och Brage fick i långa stunder ganska fritt spelrum men skapade inte så mycket.

Spelet jämnade så småningom ut sig.

ÖFK försökte bygga upp anfallen, men drabbades nästan varje gång av en frispark och därmed blev spelet ryckigt.

Under hela matchen hade ÖFK av hela 18 frisparkar.

Efter Brages reducering blev det fart på ÖFK. Passningsspelet började fungera och man skapade chanser. Många gånger satt man och väntade på att de skulle göra mål och det hade varit ganska rättvist.

ÖFK var bättre i iandra halvlek och visade att man ville vinna.

Tyvärr gjorde Brage 2-1 på en kort hörna i slutsekunderna av matchen. Det blev en kalldusch för ÖFK som nu fick åka hem utan poäng. ÖFK förlorade onödigt på misstag.