GIF Sundsvall - ÖFK 1-0 (0-0) Krönika och bilder kommer

Det är nervöst. Det är inte bara resultatet som betyder något i dag. Det är även prestige. De är ett ladat norrlandsderby. Att vinna i dag betyder mer än att vinna andra matcher.

Ett derby är ett derby och kan sluta hur som helst. Ofta är det inte bästa laget som vinner utan de lag som kan behätskar situationen bäst och håller nerverna i styr. I dag är det några spelare i ÖFK som tidigare inte har spelat i norrlandsderbyt. I GIF Sundsvall är det betydligt flera. Frågan är vad det betyder.

Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali Suljic, Yannick Adjoumani, Jakob Hedenquist, Erick Brendon, Nebiyou Perry, Albin Sporrrong, Mykola Musolitin, Ahmed Bonnah, Simon Kroon

Nu börjar matchen.

Det blev en halvlek med ibland irriterande och nervösa spelare på plan. De märktes att det var premiär och derby.

Första halvlek får ÖFK vara ganska nöjda med. Genomgående var ÖFK det bättre och vassare laget. De hade speldominans, bätte närkampsspel och faktiskt skapade man ibland chanser med raka bollar till anfallet. Det är man inte van vid att se. Dirigenten var Perry som valsade runt med GIF- förvaret

Halvleken började efter några sekunder med en stor chans för Kroon. Det var nog ÖFK:s största under hela matchen, men tyvärr sköt Kroon bollen utanför. Lagen kände på varandra i början av halvleken, men ÖFK visade ganska snart bättre takter än GIF och var mycket vassare framåt. ÖFK tog över matchen och var ett nummer större.

14:e minten gjorde ÖFK ett offsidemål och minuten efter hade GIF sitt första skott

Fem minuter senare gjorde Hedenquvist en suverän brytning när Pontus Engblom kom i fritt läge.

I 28:e minuten uppstod en palaver. Det var hårt spel och knuffar mellan spelare. De blev stor irritation mellan några spelare och domaren, som var bra, delade ut tre gula kort, varav två gick till ÖFK-spelare.

Bonna blev avblåst för offside efter att ha varit det tre gånger innan.

I 39:e minuten fick Perry en fin passning av Musoliten, men skottet gick utanför.

ÖFK avslutar halvleken med en resultatlös hörna.

ÖFK började andra halvlek med att fortsätta spela ungefär likadant som man gjorde i första halvlek med större bollinnehav, men utan att skapa några riktig vassa målchanser. Det kändes ändå som den här matchen ska ÖFK klara av att vinna.

I mitten på andra halvlek tappade ÖFK greppet över matchen. Man fick svårt med passningsspelet och man lyckades inte hålla bollen något länge tid i anfallsläge och målchanserna nästan uteblev.

GIF fick mera att säga till om, men de skapade inget framåt.

Det blev en halvlek där det hände lite i anfallsläge för båda lagen. Det blev sämre kvalité på spelet och tempot mattades av något för ÖFK.

GIF bytte in tre spelare däribland Carström. Märkligt att han inte var med redan från start.

Det verkade som GIF gjorde ett bra byte. De fick mer mera fart ute plan, men utan att skapa så mycket framåt.

När det var ungefär en kvart kvar bröt domare matchen några minuter efter att något kastat föremål ut på plan. Maskerade GIF-supportar tände dessutom flera bengaler under andra halvlek.

Matchen såg ut att sluta oavgjort och det hade inte varit så mycket att säga om det.

Domaren hade lagt till åtta minuter på grund av alla avbrott under matchen. Inget av lagen kunde under tilläggstiden skapa så mycket farligt i anfallsläge.

Det blev mycket surt för ÖFK när den trogne målskytten i GIF Pontus Engblom blev matchvinnare, när han helt ensam med målvakten Origi kunde rulla bollen i mål och detta efter att Engblom hade blivit serverad bollen av en ÖFK- spelare.

Det blev en kalldusch för ÖFK och definitivt inte rättvist. 0-0 hade vi kunnat köpt, men förlust? Nej.