Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Varbergs BoIS FC       Östersunds FK
2 - 0
(1) (0)
Lör 13 Apr 2024 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 20 Olle Edlund
2-0 93 Isak Bjerkebo

Så spelade Varbergs BoIS FC:
Andersson Lindner, Dahlström, Zackrisson, Sverrisson Tokich, Vidjeskog, Kurochkin, Edlund, Bjerkebo, Bitiqi.

Ersättare: Anne Marie Sainte, Olsson, Frigell Jansson, Olausson, Montiel, Tranberg, Silverholt.
Skickat från min iPhone

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Kevin Jablinski, Ali Suljic, Henrik Norrby,(82), Yannick Adjoumani, Jakob Hedenquist, Erick Brendon, Nebiyou Perry, (46), Mykola Musolitin, (46), Simon Marklund, (82), Jamie Hopcutt
Ersättare:
Arnold Origi, Philip Bonde, Ahmed Bonnah, (82), Ziad Ghanoum, Chrisnovic NSa, (46) Michael Oluwayemi, (82), Quimi Ordónez.(46)
Skickat från min iPhone


Arena:
Påskbergsvallen
 
Publik:
1093
 
Domare:
Rinon Hasani
Domare
Robert Nyberg
Ass. domare 1
Alexander Milovanovic
Ass. domare 2
Pontus Karlsson
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 10 grader, vind 5m/sek., luftfuktighet 87%
 
 

Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev

 

VS

Varbeg - ÖFK 2-0 (1-0)

 

I dag möter ÖFK ett av de bättre lagen i Superettan. Det är fjolårsallsvenskarna Varberg och ÖFK som drabbar samman på Påskbergsvallen. Visserligen har Varberg förlorat två matcher, men ser man till antalet målchanser i de matcherna, så borde de ha vunnit. De har ett bra försvar och ett anfall som skapar chanser. När man lär sig utnyttja målchanserna brätte så är Varberg farliga för alla lag i Superettan. Det är lite analogt med ÖFK:s problem.


Startelvan: Aly Keita, Kevin Jablinski, Ali Suljic, Henrik Norrby, Yannick Adjoumani, Jakob Hedenquist, Erick Brendon, Nebiyou Perry, Mykola Musolitin, Simon Marklund, Jamie Hopcutt.

Kroon, Stolt, Mills, Nader, Sporrong startar inte i dag

Matchen börjar

Det blev en match med två olika matchbilder och halvlekar. I den första halvleken dominerade Varberg i större delen av matchen och i andra tog ÖFK helt över. Varberg kunde, trots ÖFK:s övertag vinna matchen med sitt andra mål på övertid då ÖFK satsade mest framåt.

Varbergs taktik var att spela resolut, sätta hög press och hög fart från början.

Varbergs första minuter blev jobbiga för ÖFK.

ÖFK fick det jobbigt med Varbergs taktik. Första halvtimmen var bollen mest på ÖFK:s planhalva. ÖFK hade svårt att skapa något eget spel och även svårt att spela sig igenom Varbergs press och skapa spelövertag.

ÖFK gick inte riktig att känna igen. Man saknade skärpan.

ÖFK:s spelare såg osäkra ut och det blev en del felpassningar som Varberg utnyttjade. Trots det så kom Perry i farligt läge med ett bra skott mot mål i 7:e minuten. Perry stod även för sin anda chans tre minuter efteråt.

Det var inte direkt oväntat när Varberg gjorde sitt 1-0 i 20:e minten. Det skedde genom bolltapp från en ÖFK spelare och snabb kontring på vänsterkanten med passning framför mål. Målskytten Olle Edlund gjorde inga misstag. Ensam framför Keita slog han bollen lätt i mål.

ÖFK fick fortfarande mest försvara sig några minuter. Sedan vaknade ÖFK upp och började ta för sig mera. ÖFK såg då genast piggare ut, spelet började fungera. ÖFK började dominera spelet och framför allt kom ÖFK högre upp i banan. Varberg fick det svårare. Deras spel och press slutade fungera. De kom ibland på efterkälken.

Det var två gånger samarbete mellan Hopcutt, Perry och Musolitin som höll på att ställa till det för Varberg. I 34:e minuten så nickade Hopcutt bollen intill stolpen efter passning av Musolitin. Om nicken har varit lite hårdare hade målvakten inte hunnit ner.

Vi noterade även ett skott minuten efter av Adjoumani, men bollen tog mitt på målvakten och hade inga besvär med att rädda.

I 42:a minten spelade Perry fram Musolitin som sköt på mål på nära hål, men målvakten räddade.

Halvleken slutade med ett skott av Hedenqvist.

Med tanke på den uppryckning om ÖFK visade i senare delen av första halvlek kunde vi hoppas på att ÖFK skulle, i andra halvlek, fortsätta övertaget och göra ett par mål.


I andra halvlek tog ÖFK spelmässigt helt över. Bollinnehavet blev större, man uppträde säkrare och självförtroendet ökade.

Det skedde även en hel del byten och ingen av de inbytta gjorde bort sig. Tvärtom. Nsa var en riktigt fin injektion med sitt friska och orädda spel på kanten

Trots ÖFK:s bollinnehav så hade Varberg halvlekens bästa chans i 57:e minuten, men den som sköt styrde bollen rakt på Keita och målet uteblev.

I 62:a minuten blev det en indirekt frispark för ÖFK efter ett felaktigt tillbakaspel till målvakten. På nära håll sköt Hopcutt mot mål, men bollen styrdes ut av en Varbergsspelare.

I 70 minuten så visade sig nye forwarden Arquímides ”Quimi” Ordoñez upp sig. Han fick en passning från Hopcutt som han i ganska bra läge sköt över målet. Även vid ett senare tillfälle så visade han kraft med ett genombrottsförsök genom Varbergs backlinje.

I 78 minuten var Marklund med att skapa ett farligt läge framför Varbergs mål, men allt rann ut i sanden.

Matchen slutade i dur. Det blev 2-0 till Varberg på övertid genom en kontring. Bollen spelade fram på en stor yta på ÖFK:s högerkant till matchen bästa spelare, Isak Bjerkebo, som kunde lätt slå bollen i mål.

Då gick gardinen riktigt ner för ÖFK.

ÖFK hade i anda halvlek svårt att skapa farliga målchanser, trots speldominansen. Det var deras problem i dag. Apropå bytena, så hade jag gärna sett Musolitin och Perry kvar på plan. De hade bra samspel och skapade chanser i första halvlek

Trissen

1. Aly Suljic säkerheten själv under hela matchen. Han var backlinjens dominant.

2. Chrisnovic N'Sa för sin vilja och kraft och friskhet.

3. Nebiyou Perrys som försökte visa vägen framåt när det såg som mörkast ut i första halvlek

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Varbergs BoIS FC
Trissen
sammanlagt
  1. Ali Suljovic 3
  2. Chrisnovic NSa 2
  3. Nebiyuo Perry 1
Ali Suljic 5
Nebiyuo Perry 4
Yannick Adjoumani 3
Mykola Musolitin 2
Jakob Hedenquist 2
Chrisnovic NSa 2
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 14 Apr 2024 - 14:03
Tre insläppta mål på tre matcher är inte något att orda om, men målskyttet är obefintligt, vi har sett Perry briljerat med dragningar och tunnlar men han får inte ut något! Laget får heller inte ut något! Öfk leder stort i missade målchanser.
Gäst: PS skrev | 14 Apr 2024 - 12:48
Varför byttes Musolitin ut? Otroligt. Han kan slå ett bra inlägg oh han kan skjuta
Gäst: Analys skrev | 13 Apr 2024 - 17:54
Såg segt ut, säkert den långa resan med allt vad det innebar påverkade. Personligen kan jag inte sova på tåg, blir ”resbakis” i två dar.. Naturgräset påverkade ÖFK såklart, dom som spelat fotboll vet.. Sedan ser man att laget är ”nytt”, skadan på Synian är brutal.. Norrby har inte tempot för S1 ännu (riktigt svag idag), så Brendon tappar också i procent. Sedan har vi Jablinski som är en svag mittback på den här nivån, väldigt soft vid 1-0 målet.. Tycker den nye anfallaren skapade mest på sina minuter. Näh en svag bortamatch… Viktigt med en seger mot ÖIS!!
Gäst: Back skrev | 13 Apr 2024 - 17:40
Vi har ingen annan back bättre än Jablinski.
Ghanom fått mycket chanser tidigare år.
Borde Bonde få chansen ?
Kanske är en frisk Novak är bättre.

Helt klart är Suljic vår bästa mittback.
Suljic har varit säsongens bästa spelare hittills.
Gäst: Dålig domarnivå. Ja till VAR skrev | 13 Apr 2024 - 17:32
Märkliga domslut från domaren. Helt otroligt att "Qhimi" inte fick frisparkar i slutet. Straff?

Hopcutt funkar inte som Central anfallare. Hellre ytter eller offensiv mittfältare.

Märkliga byten av Powell. Hopcutt såg helt slut ut i andra halvlek borde blivit utbytt. Bonnah borde bytt mot Perry som såg skadad ut. N´sa borde bytt mot Hedenqvist. Musolitin borde inte blivit utbytt.

Varför tar inte Brendon alla fasta (frispark,Hörna) längre? likt ifjol som varit lyckat.

Gäst: Supporter skrev | 13 Apr 2024 - 17:24
Med tanke på att Jablinski har två träben så är han riktigt bra!
Gäst: Martin Nylander skrev | 13 Apr 2024 - 17:04
ÖFK har alltid haft svårt sista tredjedelen. Varberg har en tydlig idé när sätter in press eller vinner boll, då drar någon av yttrarna och minst två spelare söker sig in centralt framför mål. Hur svårt kan det vara för ÖFK att ha en motsvarande idé? ÖFK vänder dessutom nästan alltid hem när man vinner boll och bäddar därmed för motståndarna att kunna försvara sig rättvända. Se och lär ÖFK!
Gäst: Öfkare skrev | 13 Apr 2024 - 17:02
Jablinski måste bort från laget Punkt.
Gäst: Realist1 skrev | 13 Apr 2024 - 16:59
Surt resultat. Men är ändå, utifrån statistiken (återigen mer boll och fler avslut), positivt överraskad av prestationen. Varberg borta på naturgräs är ingen lätt motståndare, särskilt inte för ÖFK (som av naturliga skäl har bristande tid på underlaget). Bara gneta på och hoppas att den nye anfallaren är vad laget saknat.
Gäst: Öfkare skrev | 13 Apr 2024 - 16:58
Vi kan inte göra mål. Så jävla enkelt är det!
Gäst: @Robert skrev | 13 Apr 2024 - 16:58
Hopcutt funkar inte över huvudtaget....och idag var det div 3 spel från han
Gäst: Öfkare skrev | 13 Apr 2024 - 16:58
Vi kan inte göra mål. Så jävla enkelt är det!
Gäst: Robert skrev | 13 Apr 2024 - 16:18
Stolt saknas något enormt.

Hopcutt som central anfallare funkar inte alls. Perry började komma igång just innan halvtid så lite oväntat med byte på han och Musolitin som tillsammans skapade den hetaste chansen. Jag hade bytt Hopcutt först och kanske Marklund.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
5
kommentarer
Skön poäng
av Per Lagerbäck | Igår - 15:16
Trots en hel del individuella mis
4
kommentarer
Spelomgång 1 div.4 Jämtland/Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | Idag - 10:08
Dags för start för v&arin
3
kommentarer
Startelvan
av Haldo Jonsson | Igår - 12:04
Aly Keita, Jakob Hedenquist, Ziad G
3
kommentarer
Snabba beslut - Mittfältaren Albin Winbo klar för
av Haldo Jonsson | 27 Apr 2024 - 17:52
Klar för att spela mot Helsing
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook