Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rättvist.

ÖFK - Örgryte 1-1 (0-0)

Trissvinnaren och målskytten Arquimides Ordonez. Foto: Thord-Eric Nilsson

ÖFK – Örgryte IS
Arquimides Ordonez och Ahmed Bonnah gör sin första match från start i ÖFK-tröjan. Kroon med från start idag. Ghanoum har tagit Jablinskis plats i startelvan idag.
I Örgryte finns före ÖFK spelaren Jonathan Azulay med från start i backlinjen.
ÖFK har mött Örgryte vid sex tillfällen tidigare och bara förlorat vid ett tillfälle.
Idag vill vi se tre poäng och att målskyttet kommer igång.

Första halvlek
Kroon får matchens första riktiga chans i minut 2 då han efter ett fint pass av Adjoumani
springer mellan två ÖIS försvarare och får iväg ett skott till hörna.
Två minuter senare får ÖIS spelaren Sadiku till ett långskott i ribban som inte Keita kunnat ta om den gått lägre.
Bra period för ÖIS nu med 4 farliga chanser på några minuter.

Ordonez visar upp sin snabbhet i minut tio och kom sånär igenom ÖIS försvaret.
Varit mycket ÖIS första tio och ÖFK har haft svårt att komma upp över mittlinjen.
20 minuter in i matchen och ÖFK har fått till några farligheter via Adjoumani på sin kant och
Kroon och Ordonez men ÖIS målvakten Gustafsson har kunnat plocka ned de skott som kommit.

Jättechans till 1-0 för ÖFK i minut 30 då Ordonez skjuter och det ser ut som om bollen är på väg i mål då ÖIS försvarare kastar sig och lyckas hindra bollen att gå i mål men ut till ÖFK hörna.

Ordonez dribblar sig fri på vänsterkanten men fälls men ingen åtgärd i minut 34.
Böljande spel frön båda lagen och inte så mycket bollrull nu då det är tio minuter kvar av halvleken.

Före ÖFK spelaren Azulay får gult kort i minut 38 efter att ha fällt Ordonez.
Händer inte så mycket sista fem och halvleken slutar 0-0 med lite fördel ÖIS som ganska enkelt stoppat ÖFK:s anfall. Örgryte som varit närmast ett ledningsmål.
Bra i första Ordonez i ÖFK och målvakten Gustafsson i ÖIS.

Andra halvlek
Halvleken inleds att Musolitin slår en lite lurig boll som når Bonnah framför målet, men han står offside och det blir avblåst och anfallet efter kommer Sylisufaj loss på höger kanten och slår ett skott över ÖFK försvaren som sedan tar på Suljic och olyckligt ställer Keita i målet och 1 – 0 till ÖIS. Minut 48.

Målchans för ÖFK i minut 51 då bollen åker fram och tillbaks inne i ÖIS straffområde men ingen ÖFK:are kommer till avslut.
Ordonez fortsatt pigg i andra halvlek och kommer sånär igenom i minut 55 efter ett fint pass av Brendon och till hörna som blir resultatlös.

Powell gör ett dubbelbyte i minut 62 då Norrby går ut och Hopcutt får komma in i spel och även Bonnah byts ut mot Oluwayemi.

Skottförsök i minut 63 men på täckande ÖIS försvarare
Musolitin måste nog ligga sömnlös efter missen i öppet mål i minut 67 efter ett fint pass av Adjoumani.
Minuten efter försöker ÖFK trycka in bollen i ÖIS målet men för många spelare i vägen.

20 minuter kvar av matchen och ÖIS håller i bollen och frisparkarna tar nu längre tid och även viss irritation på planen nu.
Nytt dubbelbyte i ÖFK i minut 74 då Musolitin går ut och Chrisnovic N'sa in.
Simon Kroon byts ut mot Simon Marklund

Gult kort till Ordonez efter kollision med Gustafsson i ÖIS målet som blir liggande länge och publiken buar åt det.
Även ÖIS gör några byten sista delen av andra halvlek.
I 86 minut kom det förlösande målet då Ordonez nickar in 1-1 efter ett fint inlägg av Adjoumani.1-1

ÖFK går för ytterligare mål men istället har ÖIS några chanser i slutet av matchen och Adjoumani höll på att ställa till det i sista förlängningsminuten då han missade ett pass men ÖFK lyckades slå den till hörna och matchen slutade 1 -1

Sammanfattning
Genom hela matchen hade ÖFK tydliga och svåra problem med att få till avsluten. Förarbetet var många gånger riktigt bra, men det där sista ville sig inte alls.
Örgryte hade betydligt fler målfarliga chanser och lyckades ganska enkelt stoppa ÖFK anfallen. Sett till hela matchbilden så var nog ett oavgjort resultat rättvist.
Bollinnehavet till ÖFK men antalet målchanser så säger statistiken att ÖIS hade fler. Efter fyra spelade matcher har ÖFK gjort två mål.
Till matchens bäste spelare vill jag idag utse målskytten Ordonez som höll hög kvalitet och oroade ÖIS försvaret under hela matchen, som nr två till Adjoumani som dels spelade till ÖFK:s mål men som även hade flera fina inspel idag, Ghanoum gjorde det även bra i backlinjen och släppte inte många förbi sig i dag.