Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Helsingborgs IF       Östersunds FK
0 - 0
(0) (0)
Sön 28 Apr 2024 13:00
 
   
Så spelade Helsingborgs IF:

Kalle Joelsson - Daniel Bergman, Jon Birkfeldt, Wilhelm Nilsson, William Westerlund - Wilhelm Loeper, Lukas Kjellnäs, Adam Hellborg, Milan Silva Rasmussen - Benjamin Acquah, Taylor Silverholt.

Ersättare: Nils Arvidsson, Simon Bengtsson, Dennis Olsson, Sumar Almadjed, Adrian Svanbäck, Anton Nilsson, Amar Muhsin.


Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Jakob Hedenquist, Ziad Ghanoum, Kevin Jablinski (70), Chrisnovic Nsa, Yannick Adjoumani, Michael Oluwayemi (63), Erick Brendon, Simon Marklund (79), Ahmed Bonnah (63) Arquimidec Ordonez
Ersättare: André Mills, Filip Bonde (70), Ahmed Bonnah, Henrik Norrby, Mykola Musolitin (63), Albin Winbo (63), Sebastian Karlsson Grach (79)Varningar Helsingborgs IF Utvisningar Helsingborgs IF
Millan Silva Rasmusson, Daniel Bergman,

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Arquímides Ordónez. Jakob Hedenquist, Fhilip Bonde,
Arena:
Olympia
 
Publik:
6044
 
Domare:
Fredrik Oppong
Domare
Ajdin Mlivic
Ass. domare 1
Marcus Strandberg
Ass. domare 2
Hugo Evebring
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 20 grader, vind 6 m/sek, luftfuktighet 41%, växlande molnighet
 
 

Godkänt med en poäng i jämn match

 

VS

Helsingborgs IF - ÖFK 0-0

 

Helsingborg IF – Östersunds FK

Idag möts två lag som väldigt gärna vill ta med sig en vinst efter en start i serien med få poäng. Båda lagen är på undre halvan av tabellen och ser gärna att de får med sig tre poäng i dagens match.

ÖFK kommer till start med 11 spelare på skade/frånvarolistan. Jag hoppas de håller fokus på de spelare som finns på plats och att de som får chansen i dagens match kliver fram och vågar ta den.

Jämn första halvlek med målchanser åt båda håll. HIF försöker hota genom längre bollar och de är snabb att ta vara på de kontringar som uppstår när ÖFK tappar boll eller förlorar en del bolldueller.

ÖFK försöker anfalla genom längre anfall och de har många fina anfall men när de kommer in mot straffområdet tappar de fart och krånglar till det.

ÖFK har sex hörnor i första halvlek och tyvärr blir en del av de dåligt slagna och laget lyckas inte ta vara på dessa chanser.

Helsingborg har en del vassa chanser i första halvlek. Efter 20 minuter driver Kjellnäs bollen i hög fart på vänsterkanten och slår in bollen efter marken in i boxen. Där kommer HIF:s Silverholt och är först på bollen, glad över att hans träff gör att bollen går utanför ÖFK:s stolpe. Sen har de två riktigt heta chanser i minut 32 och 35 där Keita visar på bra spelförståelse och gör två riktigt starka räddningar, två vältajmade ingripande av en rutinerad målvakt.

ÖFK har även de chanser att kunna göra något mål men de gör det svårt i sista tredjedelen. 12 minuter in i matchen kommer de runt på vänsterkanten och Marklund slår in bollen men HIF:s målvakt är först att fånga bollen. Efter 25 minuter kommer Ordonez i hög fart även denna gång på vänsterkanten, utmanar och tar sig nästan förbi. HIF:s back kliver in och Ordonez visar humör genom att dra i motståndaren, vilket resulterar i ett gult kort för Ordonez.

När matchuret står på 42 minuter kommer ÖFK på en kontring där Ordonez är den som driver bollen i mitten med två lagkamrater på varje sida om sig. Ordonez håller i bollen för länge, krånglar till det och målchansen uteblir. Läget fanns att passa bollen i ett tidigare skede men det visar att Ordonez saknar rutin och är väldigt hungrig och önskar gärna göra målen själv.

ÖFK hinner med ett sista skott innan pausvila genom Marklund där HIF:s målvakt rädda och bollen går till hörna. ÖFK hinner slå hörnan innan pausvila men farligheten uteblir.

PAUS
Byte HIF in nr 8 Almadjed ut nr 25 Hellborg

Helsingborg startar andra halvlek starkare än ÖFK. De håller ett högre bolltempo och det tar ett tag innan ÖFK kommer i gång med lagarbetet i försvaret.

56 minuter in i matchen ligger Oluwayemi ner på mittplan, sjukvårdare springer ut. Han går av planen men han kliver in igen och fortsätter spela men blir sedan utbytt några minuter senare mot Winbo.

Gult kort till nr 24 Bergman i HIF i minut 58.

Strax innan detta byte görs har ÖFK ett fint anfall från kanten. Det är Bonnah, som spelare fram till Adjoumani och spelar bollen in i boxen till Ordenez som får bollen på mål, HIF:s målvakt räddar ut till hörna.

I andra halvlek är det många avblåsningar som stör spelet det är frisparkar åt båda håll. Många tuffa dueller med fight om bollen och det slits och rivs ute på plan.

Byte ÖFK i minut 63
In nr 29 Winbo ut nr 20 Oluwayemi
In nr 11 Musolitin ut nr 22 Bonnah

Gult kort i minut 65 till HIF:s Silva Rasmussen

I minut 68 får HIF sin första hörna i matchen. Jablinski får kliva av efter skada i samband med hörnan. Jag såg inte om det var hans knä eller fot som fick sig en smäll, håller tummarna för att det inte är något allvarligt men han såg ut att ha väldig ont. In kliver Bonde och tar Jablinskis plats.

Byte HIF i minut 73
In nr 20 Olsson, ut nr 11 Silva Rasmussen
In nr 33 Muhsin, ut nr 9 Silverholt

Gult kort ÖFK i minut 76 nr 18 Bonde

Härifrån står matchen och väger, jag tycker att spelet är sämre från ÖFK:s sida än vad de uppvisade i första halvlek. Men inställningen är det inget fel på de jobbar, sliter men ibland utan tanke. Det slarvas en del med pass, frisparkar och även inkast kastas bort i onödan till motståndaren. Det märks att flera spelare inte är samspelta med varandra då det görs en del misstag. Ser ut som kommunikationen saknas eller missförstås i en del situationer.

Byte ÖFK i minut 79
In nr 24 Norrby och ut nr 8 Brandon
In nr 9 Karlsson Grach och ut nr 10 Marklund

Gult kort för Hedenquist i minut 79.

HIF:s sista två byten görs i minut 84 resp 87
In nr 5 Bengtsson, ut nr 24 Bergman
In nr 21 Svanbäck, ut nr 27 Acquah

När matchuret står på 80 minuter blir ÖFK:s Adjoumani och HIF:s Loeper kallade till domaren för en liten tillsägelse. Dessa två spelare har flera heta kamper och dueller under matchen som gör att domaren troligen vill ”kyla ner dem” innan någon går över gränsen. Jag tycker det är bra att duellerna kan vara tuffa men justa, dessa två herrar håller humöret på rätt sida och har bra närkamper med varandra.

Sista tio minuterna i matchen så är det svajigt, vad som helst kan hända. Vilken vågar gå för seger? Båda lagen hade anfall med hyfsade avslut. Men precis som tidigare i matchen så är skärpan sista tredjedelen inte som den ska från någon av lagen.

Jag noterar i mitt anteckningsblock när det är ca kvarten kvar: Jag håller andan.
Det var precis vad jag gjorde, jag fick påminna mig att andas då sista kvarten var nervöst att titta på.

Starkt av ÖFK att ta med sig en poäng från denna bortamatch med tanke på den långa listan med spelare som inte kunde vara med. Härligt att se allas inställning och vilja till att göra en bra insats. De kämpade och gav allt för att hålla nollan i dagens match. Det var nära några gånger men idag hade Keita en bra dag mellan stolparna och hade bestämt sig för att stänga igen.

Nu får de åka hem och ladda inför söndagens möte hemma mot Örebro. En match som vi gärna ser att våra röd/svarta ÖFK:are tar tre poäng, det håller vi tummarna för.

Vi ses på arenan på söndag, Margareta ”Myggan” Handler

Trissen

3 Keita
Stabil i målet med ett par högklassiga räddningar

2 Adjoumani
Stark i försvarsspelet, jobbar och sliter hårt. Finns även med starkt i anfallsspelet. Tog bort sin försvarare.

1 Nsa
Klok, löpvillig och stark i närkampsspelet. Kom mer rätt i första halvlek.

 
Text av: Margareta
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Helsingborgs IF
Trissen
sammanlagt
  1. Aly Keita 3
  2. Yannick Adjoumani 2
  3. Nsa 1
Ali Suljic 5
Yannick Adjoumani 8
Nebiyuo Perry 4
Quimi Ordonez 3
Aly Keita 3
Mykola Musolitin 2
Jakob Hedenquist 2
Ziad Ghanoum 1
Chrisnovic NSa 1
 
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook