Temperatur 22 grader, vind 2m/sek, luftfuktighet 36%, växlande molnighet

Onödigt slarv bidrog till förlusten mot IK Brage

VS

Brage - ÖFK 2-1 (2-1)

ÖFK skapade ett jätteläge direkt i den 2:a matchminuten i bortamötet mot Brage, när Kroon spelade fram Ordonez till ett friläge, men skottet rakt på målvakten.

Musolitin var pigg på högerkanten och stack upp några gånger men, i övrigt var det hemmalaget som höll i taktpinnen i den första halvleken.

Brages första målchans kom i den 16:e minuten efter ett fint högerinlägg men den omarkerade anfallarens nick gick rakt i nävarna på Mills som limmade bollen. Knappt hann man andas ut innan bollen låg i nät efter stort slarv i ÖFK-försvaret. Mills rullade ut kort till Ghanoum, som passade till en felvänd Albin Sporrong som blev av med bollen och Sletsjoe kunde enkelt avsluta i bortre hörnet och 1-0 till Brage.

Ordonez var framme två gånger på kort tid med en halvtimme spelad men målen uteblev.

I den 33:e minuten höll vi återigen på att bjuda Brage på ytterligare ett mål men Suljic löste situationen i sista sekunden. Istället för 0-2 i baken kom en överraskande
kvittering i efterföljande anfall.

Musolitin tog hand om en misslyckad rensning från Brage och skickade iväg ett långt svepande inlägg som nådde Adjoumani. En läcker volleybredsida från ivorianen som satte ÖFK:s första bortamål för säsongen och 1-1 i matchen.

Tyvärr blev glädjen kortvarig då Adil Titi gav Brage ledningen med 2-1 tre minuter senare. Slappt försvar och ett skott utifrån som inte såg helt otagbart ut.

Brage styrde spelet i den första halvleken och var det bättre laget.
De fick också en möjlighet tidigt i andra, efter en snabb omställning, men Suljic var följsam och täckte skottet till hörna.

I den 54:e minuten kontrade ÖFK genom Simon Kroon. Han släppte ut bollen till vänster där Hopcutt kom framstörtandes. Han bröt på klassiskt manér in i banan och sköt ett skruvat skott mot det bortre hörnet men bollen i stolpen. Nära!

En misslyckad ÖFK-hörna ledde till snabb kontring i den 59:e minuten. Avslutet klockrent i stolpen och returen stutsade ut perfekt till en Bragespelare som med öppet mål prickade ribban! Matchen borde avgjorts här men istället blev det en väckarklocka för gästerna som verkligen tog över spelet.

63:e minuten. Hedenqvist ut – N'sa in.

Detta var ÖFK:s överlägset bästa period i matchen med massor av vunna närkamper och stort tryck på hemmalaget, men det där lilla sista skärpan saknades i avsluten.

71:a minuten Kroon/Oluwayemi ut – Brendon/Karlsson Grach in.

Bästa chansen till kvittering fick inhopparen Karlsson Grach i den 85:e minuten men målvakten Frodig räddade. Likaså på den efterföljande hörnan när bollen letade sig ut till Musolitin som sköt ett löst men välplacerat skott. Närmare än så kom aldrig ÖFK, och den dystra säsongsinledningen fortsätter.