Petter Augustsson - Steve Burton, Christoffter Fryklund, Olle Hallström - Samuel Mensah, David Accam, Isaac Shaaze, Moon, Perman - Jonas Desai, Brian Wake

Ass. domare 2 Anton Grönlund, Sundsvall

+ 5 grader, vind västlig 5/m sek, luftfuktighet 68 %, omväxlande solsken och mulet. Duggregn i mindre omfattning

ÖFK's tredje poäng på lika många matcher men fortfarande ingen vinst

VS

ÖFK fick oavgjort 1-1 mot Dalkurd efter att ha haft ledningen i paus. ÖFK gjorde en bra första halvlek men i andra var Dalkurd bättre och tog över matchen. Bildspel uppdateras senare. Nu med uppdaterat referat av Fatih Tunser

ÖFK´s tredje poäng på lika många matcher men fortfarande ingen vinst.

Lördag 28/4-12, solens älskvärda strålar sken över Jämtkraft Arena under förmiddagen. Det var som bäddat för en underbar afton med bra fotboll, mycket publik och med förhoppningar om årets första trepoängare när Dalkurd från Borlänge var på besök.

Så spelade ÖFK

Petter Augustsson - Steve Burton, Christoffer Fryklund, Olle Hallström - Samuel Mensah, David Accam, Isaac Shaaze, Moon, Perman - Jonas Desai, Brian Wake

Före matchen

En något väntad startelva. Graham Potter väljer att fortsätta med sin tre backs linje, Isaac Shaaze gör en efterlängtad comeback och tar den centrala rollen tillsammans med slitvargen Sam Mensah och kvicke Moon. Roligt att se Jonas mer centralt i banan och i backlinjen kliver Christoffer Fryklund in bredvid Olle och Steve, fantastiskt stabilt. Tyvärr fick vi inte se Kyle på kanten idag men tror ingen klagade på att få se vår egna favorit Accam ta den platsen istället. Moon får fortsatt förtroende efter en blek insats mot Sirius och mellan stolparna hoppar nyförvärvet Petter in istället för duktige Viktor Hansson.
Vädret är växlande molnigt och rätt kyligt, men det hindrade inte 2000 tappra ÖFK supportrar med förhoppningen att få se sitt lag ta årets första trepoängare.

Första halvlek

5´ Matchen inleds väldigt avvaktande från båda lagen. Dalkurd försöker komma runt kanterna, speciellt via högerkanten och hotar med många inlägg och instickare på deras forward nr 24. Efter några halvdana försök till anfall missar nr 24 i Dalkurd ett väldigt viktigt läge, skott tätt utanför.

9´ Ett väldigt offensivt Dalkurd med nr 29 och 24 som ständigt hotar bakom ÖFK´s backlinje. Steve Burton har det jobbigt på sin kant då Dalkurd väljer att mest ofta komma via högerkanten. ÖFK har även dem öppnat starkt och har en del fina anfall, tyvärr för tama avslut. Seon-Moon har öppnat matchen på ett strålande sätt.

11´ Sam Mensah blir fälld och ÖFK får frispark i ett väldigt bra läge. Duktige Tom Perman med sin känsliga vänsterfot tar hand om frisparken som tyvärr blir resultatlös. Skott utanför.

15´ Moon pressar och vinner bollen högt upp på högerkanten, accelererar in mot banan och försöker hitta Accam. Inlägget resultatlös och Dalkurds målvakt kan enkelt plocka bollen.

16´ Accam utmanar sin motståndare från vänster, spelar snett inåt bakåt och hittar Jonas Desai som tar skottet. Bollen smiter tätt utanför. ÖFK spelar bra nu.

19´ Olle nickar dagens högsta, missförstånd mellan Olle och Augustsson som ställer motståndaren helt fri mot Augustsson. Kanonräddning och hörna Dalkurd. Vissa i publiken sätter kaffet i halsen medan resterande applåderar Petter för att han hindrade Dalkurd att ta ledningen.

22´ Dalkurd slår ett inlägg från vänster som Olle nickar bort, bollen hamnar hos en motståndare. Skott, tätt utanför.

23´ MÅÅL ÖFK! Dalkurd försvararen tappar bollen strax utanför straffområdet och bollen hamnar hos Mensah som i sin tur levererar Accam helt fri med målvakten. Inga misstag av duktiga högerbreddaren och 1-0 till ÖFK. Någonstans här började även regnet att falla och kylan smyga sig på. Nog om det nu.

28´ Jonas Desai spelar fram Accam som kommer helt ren med målvakten men tyvärr blir avvinkad för offside.

30´ Dalkurd skickar in ett inlägg, lös nick som Augustsson har full koll på.

32´ Grötigt i Dalkurds straffområde. Burton testar skott med vänstern som blir misslyckad men som även ser ut att ta på handen på motståndaren, vilda protester men ÖFK får inte straffen med sig utan får istället en hörna, i kompensation. Fryklund först med sin härliga spänst men tyvärr resultatlös.

37´ Giftigt inlägg från vänster av Dalkurd som Steve Burton avvärjde.

40´ Accam utmanar och gör sin kille, släpper ut bollen till Desai. Inlägg snett inåt bakåt till Mensah som får felträff och skjuter långt utanför.

42´ Dalkurd spelaren som mer eller mindre dribblar bort tre ÖFKare i straffområdet. Avslutet mitt på Augustsson. Ännu en fantastiskt bra räddning av ÖFK målvakten.

43´ Moon tappar bollen i mitten. Dalkurd spelaren sjuter tätt utanför Augustssons högre stolpe.

45´ Dubbelhörna för ÖFK under första halvleks sista minut. Första hörnan resultatlös, andra hörnan mycket bättre där Fryklund nickar tätt utanför.

Sammanfattning första halvlek

Jämn fördelat spel där båda lagen rullar bollen väldigt bra och kommer till avslut efter många fina anfall åt båda hållen. Jag tycker att Dalkurd har bra kontroll på matchen. Man är välorganiserade, blixtsnabba kontringar och väntar på luckor i ÖFK försvaret innan man går till anfall. Imponerande av Moon med sin kvickhet och ständiga hot med sin kvickhet. Augustsson gör en fantastiskt fin första halvlek med många svettiga räddningar. Jonas Desai var en aning osynlig första delen av halvleken men kom sedan in i matchen mer och mer, backlinjen fortsatt väldigt stabil, Accams ständiga hot på vänsterkanten och slitvargen Mensah går i halvtidsvila med 1-0 ledning. Dalkurd spelar väldigt rakt och hotar ständigt med sina sylvassa forwards.

Andra halvlek

46´ MÅÅL DALKURD! Mardrömsstart i andra halvlek för ÖFK. Ett inlägg från vänster som hittar nr 17 i Dalkurds panna. Bollen seglar in bakom Augustssons högra stolpe och det är kvitterat. 1-1.

51´ Dalkurd kommer ut i andra halvlek som ett helt annat lag. Man pressar högt och spelar väldigt offensivt. ÖFK har det jobbigt nu och man kommer knappt över på motståndarnas planhalva. Dalkurd pressar fantastiskt högt.

52´ Bra krossboll som hittar Dalkurds vänsterbreddare. Utmanar och tar skott som Augustsson avvärjer.

53´ Dalkurd slår ett fint inlägg från högerkanten som forwarden nickar. Bollen letar sig mot Augustssons högra kryss men han är där och gör en fantastiskt fin räddning. Det hänger ett mål i luften nu för Dalkurd. ÖFK spelar inte bra i skrivande stund.

54´ Jonas Desai lägger ett bra inlägg som Perman nickar in i mål, tyvärr avvinkad för offside.

56´ Frispark i farligt läge för Dalkurd. Bra slaget och bollen letar sig in bakom Augustssons högra kryss men han är även där och avvärjer skottet och tippar bollen till hörna.

60´ Mensah åker på ÖFKS första varning efter en nickduell.

62´ ÖFK börjar komma in i spelet mer och mer efter en dålig inledning av andra halvlek. Men det är fortfarande mycket Dalkurd nu. Skott från en Dalkurdspelare som smiter strax utanför Augustssons högra stolpe.

62´ Graham Potter väljer att göra sina första byten för dagen. Barnes-Homer tar Wakes plats på topp och Martin ersätter Seon-Moon som en defensiv innermittfältare.

66´ Olle hamnar i efterkälke när Dalkurds vindsnabbe vänsterback forcerar fram på vänsterkanten. Olle river ner sin motståndare och det gula kortet är inte sen att komma upp. Frispark vid hörnflaggan och ett inlägg som nickas utanför. Ett Dalkurdmål känns väldigt nära nu. Tacka för Augustssons storspel mellan stolparna.

68´ Dalkurd kontrar, bra hemjobb av Mensah som vinner bollen. Mensah sliter riktigt bra nu och är väldigt viktig i mitten.

70´ Missförstånd mellan Fryklund och Augustsson som fick publiken att hålla andan för ett ögonblick. Dalkurdspelare hotar men Fryklund räddar upp situationen kyligt.

71´ Jonas Desai byts ut - in kommer Viktor Ageskär med förhoppningar om djupledslöpningar bakom Dalkurds backlinje.

73´ ÖFK börjar dra på sig många frisparkar nu och är rejält tillbakapressade.

75´ Accam driver riktigt bra från vänsterkanten. Bra fart, gör sin motståndare och avslutar. Fortfarande 1-1 sekunderna efteråt.

76´ Dalkurdspelare som frispelar sin medspelare helt ren och har enbart Augustsson framför sig. Bra avslut, bättre räddning. Augustsson är stekhet.

78´ Dalkurd har ett väldigt stort bollinnehav och är fantastiskt giftig på sina kontringar. Mensah och Isaac sliter väldigt bra i mitten.

80´ Steve Burton skjuter bort bollen efter avblåsning. Får ett gult kort för det. Tackar och tar emot.

82´ Tom Perman slår en bra krossboll mot Ageskär. Barnes-Homer är i offsideposition, är först på bollen och det blir givetvis avblåst för offside. Ageskär hade en fantastiskt yta att gå på om Barnes-Homer hade varit mer vaken och släppt bollen till Viktor.

83´ Dalkurd nickar bollen i mål efter ett inlägg från höger. Stort jubel i Dalkurdsbåset för ett ögonblick samtidigt som det råder en väldig tystnad för ÖFK supportrarna under samma ögonblick. Domaren vinkar av för offside. "Sad puppy face and bambi eyes" i Dalkurds avbytarbänk och ÖFK supportrarna kan pusta ut.

85´ Inlägg som Augustsson enkelt ska upp och plocka. Tilltrassel och oroligt för ett ögonblick. Frispark mot Augustsson. Mannen bakom mig är flyförbannad på domaren i skrivande stund.

86´ Bra krossboll som hittar Barnes-Homer. Forcerande mot mål med motståndarförsvararen räddar upp situationen.

90´ Dalkurd forcerar för ett ledningsmål. ÖFK kämpar och sliter.

93´ Mensah forcerar fram och lägger ett lågt inlägg snett bakåt som hittar Perman. Tom har god tid på sig men skjuter tätt utanför. Domaren blåser av matchen sekunderna efter utsparken.

Sammanfattning

Dalkurd chockstartade andra halvlek och den höga pressen gav utdelning direkt efter någon minut. Större delar av andra halvlek dominerades av Dalkurd som hade väldigt svårt att överlista dagens bästa spelare Augustsson i ÖFK målet. ÖFK fick verkligen inte till något spel alls i andra halvlek utan fick mestadels jaga skuggor, slita och dra på sig onödiga frisparkar. Fantastiskt bra spel av Dalkurd och väldigt underhållande andra halvlek från deras håll. Ska bli väldigt intressant att följa dem under denna säsong. I ÖFK lyfter jag självklart fram Petter Augustsson som storspelade idag. Jag lyfter även av hatten för Sam Mensahs jobb i mitten, offensivt som defensivt. Väldigt roligt att ÖFK fortfarande är obesegrad efter 3 omgångar och det mot 3 topplag, men spelet under andra halvlek var under all kritik. Hittar man till spelet som man bitvis hade i första halvlek, samt hjälper Wake mer på topp så tror jag att ÖFK kommer att plocka många poäng iår.

Foto Jenny Åhgren. Matckommentarer Haldo Jonsson

ÖFK gjorde en bra första halvlek i dag och målet var inte oförtjänt.
Lite målglädje kan man allt unna sig.

Trissvinnare i dag blev målvakten Petter Augustsson med flera bra räddningar

Det var många offsideavblåsningar. Här gör ÖFK mål men det underkändes för offside

Issac Shaze har inte spelat tidigare i år. Han starade i dag och gjorde en bra insats.

En bra räddning av målvakten Petter Augustsson på en frispark i krysset.

Jonas Desai, stabil i sitt spel och passningssäker mittfältare som har ett bra skott.