Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Assyriska FF       Östersunds FK
0 - 1
(0) (0)
Lör 8 Feb 2014 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 32 Ammar Ahmed

Så spelade Assyriska FF:

Arena:
Södertälje Fotbollsarena
 
 

ÖFK övertygade och vann mot Assyriska 0-1 (0-0)

 

VS


Bild: Straffen slagen av Ammar Ahmed går i mål. Foto: Joakim Nylander Nu med bilder

Klicka här för att komma till direktrapporteringen.

 

Årets första utomhusmatch spelad för ÖFK. Det blev en klar vinst om än med bara 0-1 för ÖFK. Detta var första triumfen för ÖFK mot något av de båda Södertäljelagen Assyriska och Syrianska.

ÖFK gjorde en riktigt bra match idag, kommentaren efteråt från Kyle H sammanfattade ÖFK insats bra. ”Vi spelade bra idag och höll ihop lagdelarna”.

Smolket i bägaren är att Taylor Morgan tvingades utgår i slutet av första efter ett hopslag med Assyriska spelare. Sjukvårdare var snabbt inne och tejpade nedre delen av vaden. Efteråt sägs att hälsenan troligen är av viket innebär att minst halva säsongen är borta för honom.

ÖFK startade enligt följande Keita - Baldwin, Törnstrand, Peciar - Ilic, Sjöberg, Dyer, Lopez, Widgren - Morgan, Nouri.

I slutet på första fick man byta Morgan mot Mendiola. I andra spelade även Petter Augustsson (Keita), Thomas Boakye (Ilic), Kante (Dennis W), Modou Barrow (Dyer), Ammar Ahmed (INouri).

ÖFK öppnade matchen bra, man höll bollen inom laget, dock skapades inte de där riktigt heta chanserna. Kanske är det fortfarande lite tidigt på säsongen och bolltempot kan bli något högre samt spel på ett tillslag. Då kommer ÖFK att bli ett problem för många lag. I slutet av första mattades tempot något. Annars nyttjade ÖFK ytorna på planen bra, det var svårt att se att man inte tränat på stor yta tidigare.

Även om ÖFK hade flera chanser i första än hemmalaget så måste man ändå tillskriva Assyriska de hetaste chanserna. Kunde räkna till tre chanser värda att notera, varav ett skott tätt över ribban samt ett skott som tar på en ÖFK försvarare och ändrar riktning. Dock roligt att se Aly Keita som ändå hinner med att parera detta och kasta sig i annan riktning, bollen gick strax utanför hans vänstra stolpe.

I andra halvlek öppnar hemmalaget starkast, kan inte undgå att erkänna att man blev lite orolig. Men efter 8-10 minuter hade ÖFK fått upp tempot och tog tag i matchen igen. Det var också i denna veva som ÖFK byten kom och dessa blev en injektion för matchen. Med Ammar, Boakye och Barrow på planen fanns tillräckligt mycket fart och kreativitet för att pressa tillbaka hemmalaget.

Återigen skapar ÖFK en hel del halvchanser, kanske blir det lite omständigt ibland. Spelare som Nouri och Ilic måste lära sig att dra till så fort chansen ges, tar man en extra dagning som är ofta situationen förlorad.

Annars var det tydligt att Moudo Barrow kommer att bli nyttig för ÖFK, han kommer att skapa många chanser denna säsong, dessutom kommer hans snabbhet ställa till problem för motståndarna. Tro mig när jag säger att det kommer att bli många straffar för ÖFK denna säsong.

Matchens enda mål tillkom också på straff genom Ammar Ahmed sedan Barrow blivit fälld. Nu kan man tycka att Assyriska tog en onödig straff men det går tyvärr väldigt fort när Barrow hade bollen och är backen då lite seg/långsam blir det en fällning.

Till sist spelarkritik;

Dagens utropstecken är Brwa Nouri, jobbade kopiöst så länge han var med. Kanske inte den snabbaste spelaren men väl så klok och kan skapa ytor/chanser för andra.

Sedan kan man räkna upp ganska många men Tomas Peciar och Törnstrand fungerade bra tillsammans. James Baldwin är bra med bollen, dock måste han komma upp i tempo, idag gick det lite för fort för hans del.

Jag vill också omnämna Linus Sjöberg. Han har fått mycket kritik och han har kanske inte haft det så lätt hittills i ÖFK. Men sanna mina ord, det har hänt något med pojken. Kanske är han några kilo tyngre men fortfarande rapp i benen. Skulle inte bli förvånad om han får sitt stora genombrott denna sommar.

Sammanfattningen är att ÖFK vinner rättvist med 0-1. Man visar upp ett bra spel trots att det är så tidigt på säsongen. Visst är det många nya spelare och det tar tid innan alla funnit sin roll och förstår speliden. Men när detta sitter samt bolltempot höjts ytterligare ett snäpp, ja då blir detta roligt!

Foton av Joakim Nylander


Målet!


Översiktsbild före matchen


Här leds Taylor Morgan av plan skadad i foten. I nuläget går det inte att uttala sig om hur svår skadan är

 
Text av: Martin Nylander
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: cooll^ skrev | 8 Feb 2014 - 22:23
Fortsätt med denna fina rapportering

Gäst: Tuppen skrev | 8 Feb 2014 - 21:31
Mendiola !!! 2014 blir han kung i Superettan! Jag lovar och svär!
Gäst: Pertan skrev | 8 Feb 2014 - 18:00
ja Linus är verkligen duktig
Gäst: curva middle skrev | 8 Feb 2014 - 17:41
En fantastiskt bra redovisning både före, under och efter matchen.
Gäst: Anders Hallqvist skrev | 8 Feb 2014 - 17:15
Roligt att Linus börjar komma igång, som vi har väntat! Men för jävligt om hälsenan är av på Taylor. Illa!!
 
4
kommentarer
Aly Keita tränar för fullt
av Haldo Jonsson | 12 Jun 2024 - 11:12
Aly Keita. Foto: Thord-Eric Nilsson
3
kommentarer
Poäng som känns som en vinst
av Per Lagerbäck | Idag - 17:29
Borde vara besviken efter en sen
2
kommentarer
Ett nytt och inspirerat ÖFK ser fram mot mötet med
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 15:14
"Superettan återstartar e
2
kommentarer
Björn Hamberg ytterst nära toppjobb
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 14:15
Björn Hamberg. Foto. Haldo Jon
1
kommentar
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 23:08
Vinst för Ope och Dvärs&a