Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Dalkurd
2 - 0
(2) (0)
Lör 29 Mar 2014 14:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 16 Modou Barrow
2-0 45 Alxis Mendiola

Så spelade Östersunds FK:
Connor Ripley, Marcus Törnstrand (ut 72), Douglas Bergkvist, Tomas Peciar, Thomas Boakaye (ut 65), James Baldwin, Alex Dayer, Eder Lopez (ut 67), Tobias Malm (ut 50), Alexis Mendiola (ut 67), Modou Barrow (ut 67)

Ersättare: Dennis Widgren (in 50), Jamie Hopcut (in 65), Brwa Nouri (in 67)
Emir Smajic (in 67, )Jonathan Azulay (in67), Luka Peric (in72)

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
350
 
Domare:
1. Leif Nyberg
R. Albertsson
A Hafstad
 
 

ÖFK-Dalkurd FF 2-0 (2-0)

 

Östersunds Fotbollsklubb genrepade på lördagseftermiddagen hemma på JK-Arena mot forna antagonisterna Dalkurd FF från Borlänge. 2-0 (2-0) var helt i sin ordnig då hemmalaget hade frånsett inledningen ett klart grepp om skeendet. Nu med bilder

Bilden: Alexis Mendiola gör 2-0 med skott i krysset. Foto: Jenny Åhgren

 

ÖFK mönstrade, bänkspelarna inräknade, tio nya namn och intresset koncentrerades naturligtvis till huruvida ett och annat guldkorn vaskats fram. Dalkurd vill i likhet med ÖFK vårda bollen och hade ett klar grepp om händelserna inledningsvis. Hemmalaget tvingades till omställningsspel men hade dom klart vassaste möjligheterna.

ÖFK hittade emellertid in efter hand och Alexis Mendiola visade att känslan i fötterna konserverats och levererade i vanlig ordning att knippe läckra frispelningar. Mendiola, Modou Barrow och Thomas Boakaye firade triumfer på högerkanten. Barrow satte följdenligt 1-0 mellan benen på utmärkte Dalkurd-målisen Frank Pettersson efter 16 minuter. Detta efter långt uppspel fån Tomas Peciar i mittförsvaret.

Dalkurd dock inte ofarliga och Connor Ripley, för dagen i ÖFK-buren, fick visa att här har man ett utmärkt komplement till Augustsson-Keita Ett klart grepp för ÖFK men väldigt mycket bolltrillande i sidled. Modou Barrow på topp gjorde det bra men är väl aningen för lätt i boxen. 2-0 i slutminuten av första avdelningen, Mendiola klappade upp lädret i målvaktens höra kryss efter fint förarbete av Trelleborgs-förvärvet Tobias Malm.

Andra halvlek i princip en lång gäspning. Graham Potter och Billy Reid mönstrade hela bänken och dom kreativa lösningarna från första halvlek lös med sin frånvaro. Utropstecknet i matchen sett från min horisont dock, som tidigare nämnts, Connor Ripley. Marcus Törnstrand i mittförsvaret också säker och offensiv. Kollegan Douglas Bergkvist för dagen lagkapten, verkar också mer och mer hitta in i ÖFK-taktiken.

Tobis Malm en frisk fläkt som vänster wing-back. Här får Dennis Widgren nån att tampas rejält med. Brwa Nouri kom in i andra och kan kanske bli en back-up för den för dagen skadade Ammar Achmed. En del intelligenta initiativ. Jonathan Azulay från IFK Göteborg fick väl lite för kort tid på sig för att sätta nåt större avtryck.

Sammanfattningsvis ett okej genrep sen är väl den stora frågan hur det funkar borta mot Ljungskile när den stora jakten på seriepoäng sätter i gång. ÖFK verkar i alla fall ha en kvantitativ trupp. Är den även kvalitativ?


Foto: Jenny Åhgren. Bildtext: Haldo Jonsson


Dalkurds bästa spelare Michael Omoh i kamp med James Baldwin


Modou Barrow kommer löpande på sin kant och skjuter i trängt läge......... bollen i mål och det blir 1-0 till ÖFKGlädje efter ett mål det är viktigt. Det bättrar på lagkänslan och styrker målskytten.
Marcus Törnstrand högst i högenNye Jonathan Uzulay har tungan rätt i mun. Gjorde inhopp och började aggresivt och braStilstudie på Tomas BoakyeTvå av matchens atttraktioner, Alexis Mensah som grattar Modou Barrow efter måletFörsvaret fungerade bra i dag. Här Tomas Peciar och Marcus Törnstand. Båda bra.Lagkaptenen Douglas Berglund redo för strid man mot man


Målvakten Connor Ripley sträcker ut i sin fulla längd och greppar bollen.
Han agerade lungt och bra och ser respektingivande stor ut och håller låda.Här skjuter Alexis Mendiola....

...... i mål!
Blir det rent av årets mål på Jämtkraft Arena? Alex Mendiola satte sitt avtryck med ett
perfekt skott i krysset. En mästare har talatDet fanns anledning även för målvakten i Dalkurd, Frank Pettersson, att applådera ett
snyggt mål 
Text av: Hasse Thor
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Claes Jönsson skrev | 30 Mar 2014 - 10:39
Som det såg ut i första halvlek, kan det bli en bra SE säsong. Stabilt försvarsspel och Mendiola ruggig. Barrow ser ut som en ny Accam, problemet i några anfall var att det går så fort för honom att man inte hinner få in folk i boxen. Skulle gärna sett en rapp och oöm tanks som kommer in där på inspel. Mendiola är ofta den som bygger upp spel på motståndagens planhalva och får för lång löpväg till boxen.
Nä, första halvlek var klasskillnad tycker jag och att försvaret såg så bra ut kan vara nyckeln framöver, om det nu håller i sig.
Sedan en rent estetisk grej, byt målvaktströja, skitful. Ser ut som en inlånad väst från vägverket :)
Gäst: Milenko skrev | 30 Mar 2014 - 08:02
Jag håller med "Svårt val" Hoppas på Smajic så snart så möjligt.. men först lugnt matchande till han fysiskt håller för det. Med Barrow har vi ju nu fått ett hot frammåt som vi inte hade under fjolåret, så det känns ändå bra på så vis. Dessutom tror jag att en hel och fysiskt fit Mendiola kommer att stå för en 6-8 mål i år.

Det jag tycker är "mest jobbigt" med Östersund utan Smajic är att vi har så snabba ytterspringare som slår (och har möjlilighet att komma runt och slå) fina inlägg till ett straffomfråde som mestadels är rätt tomt på Östersundare, eller fyllt av små knattar som har svårt att göra något av inläggen
Gäst: Björnen. skrev | 30 Mar 2014 - 06:44
Självklart är Smaij inte riktigt redo än, men vi såg ju i första halvlek att de fungerar bra ändå, men så klart med Smaij blir det ännu bättre. Tobias Malm imponerade på mig, med tanke på att han varit här så kort tid är han fantastiskt bra. Boakye på högerkanten också bra, bättre än på länge tycker jag.
Gäst: svårt val skrev | 30 Mar 2014 - 04:42
Det är säkert väldigt lockande för Potter att starta Smajic, och jag tror att alla är rungande överens om att ÖFK blir bättre med honom.

Men det handlar om en spelare som varit skadad i stort sett sedan februari ifjol. Här har hela staben med Potter i spetsen ett stort ansvar att kunna se vad som är bäst på lite sikt. Det är kanske för riskabelt att pressa Smajic 90 minuter i var och en av säsongens tre första matcher för att kunna ta någon extrapoäng. Skulle han gå sönder igen kan det bli nödlösningar hela våren.

Vi minns från 2012 hur jäkla vass han är när han är hel. Den fysiska statusen har han inte än.
Gäst: ? skrev | 30 Mar 2014 - 03:11
Håller faktisk med dig där Storkenn, får väl se om Potter är lika klok som vi :-)
Gäst: Storkenn skrev | 29 Mar 2014 - 23:13
Ja i min bok spelar Smajic från start o precis som nämts ihop med Mendeola, tror dock inte Potter tänker spela så.Lite synd tycker jag.
... skrev | 29 Mar 2014 - 23:09
Connor (spelar egentligen ingen roll vilken som står)
Mackan, Dogge Doggelito, Peciar
Tom, Eder, Ammar, Malm
Mendiola (fri roll), Smajic, Barrow
Gäst: publik skrev | 29 Mar 2014 - 23:05
Känns som det är viktigt att få igång Smajic för just nu är det den enda boxspelaren vi har tillgänglig. Skulle varit roligt att se honom spela tillsammans med Mendiola som kan leverera fantastiska bollar. Vad gäller försvaret känns det lite bättre än de första matcherna men skulle gärna se att det fungerar när de sätts på tuffare prov för att känna mig helt lugn. Sammantaget känns årets trupp bra med stor potential att spela ihop sig till ett riktigt bra lag under säsongen.
Gäst: ? skrev | 29 Mar 2014 - 22:58
Har du honom i startelvan?
Gäst: Storkenn skrev | 29 Mar 2014 - 22:44
Han hann väl inte visa så mycket idag, sprang mycket o rätt.
Gäst: ? skrev | 29 Mar 2014 - 22:33
"Storkenn"- Hur såg Emir ut idag, den tid han fick?
Gäst: LESS skrev | 29 Mar 2014 - 21:41
DYER SUGER!!!!
Gäst: Storkenn skrev | 29 Mar 2014 - 21:33
Jag tillhörde tvivlarna av Smajic inför säsongen, jag menar en säsongs frånvaro o komma till en nivå han aldrig testat.Pojken måste ha ett inneboende jävlaranamma i sig som är på väg att fixa detta.Det jag har sett tycker jag visar att Smajic,Boakye o Hopcutt kanske även Barrow är dom spelarna med störst potential att ta nästa steg.Ge Smajic lite startsträcka så ska ni se att han levererar.
Gäst: Johan skrev | 29 Mar 2014 - 20:54
En fråga till er här som kanske följt ÖFK lite längre än vad jag gjort - hur bra är Emir Smajlic? Vad jag har hört så var han en målskytt av rang när de spelade i div 1 norra.
Kommer han lyckas lika bra i superettan tror ni?
Gäst: Björnen. skrev | 29 Mar 2014 - 20:34
Öfk har fyra skadade spelare så det är inget konstigt, skador hör dessvärre till, till dem som gnäller över spelare som inte är med, man får ha elva spelare, de som spelade första halvlek kommer nog spela mot Ljungskile också med något undantag kanske. Bänken idag var suveränt stark.
Gäst: Bånge skrev | 29 Mar 2014 - 20:03
Ilic/Sjöberg inte ens på bänken! I Potters frysbox?
Varför denna förkärlek till måttliga Dyer/Baldwin som startar vareviga match?
Gäst: Storkenn skrev | 29 Mar 2014 - 20:01
Fan va läckert med seripremiär om en vecka.Men se opp Björnen, nu har Ljungskile visserligen en par skador men har starka resultat på försäsongen.Varning för Stiller där.
Gäst: Björnen. skrev | 29 Mar 2014 - 19:50
Överoptimistisk? Not, försvarsspelet som det gnällts på fungerade perfekt, Dalkurd en farlig chans på hela matchen vilket är anmärkningsvärt och tyder på en mycket bra försvarsinsats. Vi har många som hotar i djupet, raketerna Malm och Boakye på kanterna, Modou , Mendiola, ser mycket bra ut. Och Smaiij så småningom.
Gäst: What!? skrev | 29 Mar 2014 - 19:43
Att Connor var enligt skribentens tycke ett utropstecken är ju ett hån mot ÖFK! ÖFK totaldominerade hela matchen och Dalkurd hade 1 målchans på 90 min. Hursomhelst. Ett mycket bra genrep som lovar gott inför nästa helg.
Gäst: Anders Hallqvist skrev | 29 Mar 2014 - 19:22
Håller med Björnen. ÖFK dominerade matchen och Dalkurd hade EN bra chans på 90 minuter. Dalkurds nr 8 oroade backlinjen lite i främst första halvlek. Andra halvlek var ganska seg redan från början och när Mendiola klev av hände inget framåt. Och det gör mig lite orolig. I stort sett all kreativitet kommer från Mendiola. Men Mackan Törnstrand har väl vuxit på sig under vintern va? Han såg riktigt vass ut. Kul!

Tobias Malm har vi väl lånat från Malmö FF? i Trelleborg..
Gäst: erminne skrev | 29 Mar 2014 - 19:17
Sign Björnen överoptimistisk som vanligt. Ett väl avvägt referat. Jag undrar över Alex Dyer och Eder- Måste bättra sig. En bra match av ÖFK men Dalkurd hade mera bollinnehav och blir att räkna med i ettan
Gäst: Storkenn skrev | 29 Mar 2014 - 19:02
Kanske är det så att Smajic inte orkar en hel match men han imponerar på mig.Löpvillig, har styrkan o snabbheten.Borde va given i en startelva.
Gäst: Björnen skrev | 29 Mar 2014 - 18:47
Vilken match var den som skrivit referat på? ÖFK dominerade fullständigt hela matchen, den enda farlighet var det som målvakten tippade till hörna. Spelmässigt finns det knappt något lag i superettan som kan kkonkurrera. Öfks spel bygger på att vårda bollen, men att inte anfalla hela tiden utan hålla bollen inom laget och vänta på rätt ögonblick. ÖFK var för dagen två klasser bättre än Dalkurd som hade förtvivlat svårt mot Öfks försvar. Tre poäng mot Ljungskile .
 
Herrar
av: Pman | Idag - 10:38
Ingen skugga faller på er som
3
kommentarer
Dagens träning imponerade
av Haldo Jonsson | 21 Feb 2024 - 17:25
Arkivbild
2
kommentarer
Träningar före mötet med BP
av Haldo Jonsson | 22 Feb 2024 - 11:14
1
kommentar
Följ BP - ÖFK via fotbollz.se
av Haldo Jonsson | Idag - 09:11
Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.
1
kommentar
Spelschema 2024 Division 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 22 Feb 2024 - 14:43
Först ut av länslagen är Obbola - D
1
kommentar
Jamie Hopcutt återvänder till ÖFK - Vi minns dig
av Haldo Jonsson | 20 Feb 2024 - 12:28
Jamie Hopcutt. Foto: Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Sön 31 Dec 15:05
fotbollz.se på Facebook